Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu mám jednorohou delohu a jedno dítě narozeno 38tt dríve plánovanym císařským řezem, nebo uz neměl kam růst neměl místo mel 2490gramu a byl koncem pánevním. Nyní už má 20měsíců ale to je vedlejší..za pár let uvažujem o druhém miminku ale chci se zeptat jake si myslite ze je riziko protrhnuti jizvy nebo vubec donosení, co kdyby bylo vetsí mimi nebo cokoliv myslíte ze je dobry napad uvazovat o druhem? Mam i endometriozu a vsude srůsty pri tom císari mi i protrhali omylem streva a malem jsem dostala otravu krve..tak jako celkem se bojím..děkuji za rady co byste delali na mem miste. Momentalne zadna odpoved neni spravna jen tak premyslim..díky moc ![]()
@cvana Záleží jak moc silná bude tvoje touha po druhém miminku nebo jestli radši nebudeš riskovat a budeš si užívat, že ten jeden zázrak máte doma. Ale jak velká by byla šance, že to bude bez větších potíží a jak velké riziko, že to bude nějaký průser, ti řekne po detailním vyšetření asi jen lékař nějakého hodně dobrého specializovaného pracoviště, kde mají s podobnými záležitostmi zkušenosti. Nezní to rozhodně ideálně.. Já bych se rozhodně pídila a snažila, pokud by se minimálně dva doktoři jednoznačně neshodli, že by to byl hazard.