Vyšetření CTG a termín porodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
16.2.15 14:28

vyšetření ctg

Ahoj, chtěla bych se zeptat, dnes jsem byla na Ctg vyšetření v nemocnici. Podle doktora jsem dnešním dnem ve 37+4tt (termín porodu dle UZ 12.3.), ale podle toho vyšetření v nemocnici mi napsali že jsem ve 35+6tt. Posouvá se mi tím tedy termín porodu? Taky jste některá měla takovej rozdíl mezi tím co řekl doktor a mezi tím Gtg vyšetřením? Moc děkuji za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1993
16.2.15 14:36

CTG nema vliv na termin porodu, nespletl se doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
16.2.15 14:41

A jaký máš termín dle poslední menstruace? Nemocnice většinou jiný termín nebere v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
16.2.15 14:42

@MiiMii podle CTG se termín nestanovuje. A v takhle pokročilém těhotenství už ani podle UZ. Termín se stanoví v prvním trimestru (bud podle menstruace nebo UZ) a pak už se s ním nehýbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.2.15 14:49

Od doktora mám termín porodu dle poslední menstruace 5.3. A dle UZ 12.3.a říkal mi ze to vypadá na ten termín 12.3. Tak mě jen prostě teď mate že doktor mi říká že jsem ve 37+4tt a v nemocnici mi napsali že jsem 35+6tt. Tak jsem myslela že se mi tím i změní termín porodu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
16.2.15 14:54

@MiiMii tak to je divné, možná se v nemocnici jen spletli. Termín Ti nikdo nezmění. Pokud Ti nedělali UZ tak nevím jak tomu dospěli. Pokud ano, tak to může být, že velikostí plod odpovídá 35+6, t. j. že je třeba menší než bývá obvyklé pro daný týden. Ale s termínem se již v tuto dobu nehýbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.2.15 15:02

@MiiMii Až bude chtít mimino ven, tak půjde. Po dle CTG se rozhodně nic s termínem nedělá (se asi jen blbě upsali), protože tam se sleduje akorát děložní činnost a srdeční akce dítěte, takže ani jedno nemá s nějakým datem porodu co dočinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.2.15 15:09

No v nemocnici mi dělali jen to vyšetření ctg, UZ mi nedelali. A ke svému dr.jdu ve čtvrtek. Tak mi to vysvětlí…moc děkuji za odpovědi už jsem myslela že se mi bude měnit termín porodu. Jestli tomu někdo rozumí tak mám ve zprávě napsáno: fyziolog.ctg in gr. h. 35+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.2.15 15:27

@MiiMii to 35+6 oni ale spočítali dle nějakého terminu co máš v průkazce.
Ctg je jen monitor. něco jako kdyby tobě udělali EKG proste jen křivka ktera se hodnotí, zda se dítku daří dobře. termín porodu z toho nikdo nevyvěští.
pokud ty týdny nesedí ani na jeden z tvých termínů pak se pravděpodobně někdo upsal ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.2.15 15:27

@MiiMii a přište by na to stačilo jedno téma :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.2.15 15:38

Tak moc děkuji, jsem si oddychla, myslela jsem že mi změnili termín:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.2.15 19:10
@MiiMii píše:
Tak moc děkuji, jsem si oddychla, myslela jsem že mi změnili termín:)

Myslíš, že se mimina vyloďují na základě toho, co bílý plášť napíše do průkazky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.2.15 19:28

No to ne, ale myslela jsem že to doktor špatně spočítal a že jsem teda podle nemocnice v jiném týdnu těhotenství tudíž že budu mít o jiný termín porodu. Je mi jasný že dítě vyleze až se jemu bude chtít a je jedno jaký mám termín :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí