Jedovatá cuketa??

239
29.9.22 13:05

jedovatá cuketa??

Potřebuju radu. Snedla jsem ted celou misku cuketové polevky a udala se mi nahořklá. Je vařená včera. A pak jsem si přečetla, ze hořká cuketa je jedovatá!! Jsem cerstve po tehotenskem testu, který je pozitivní a ted se bojim, co vsechno jsem jedlou pitomou polivkou, kterou nemuzu ani vyzvracet, zkazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.9.22 13:08

Jestli jsi čerstvě po testu tak se opravdu není čeho bát. Neplaš. Maximálně ti bude blbě. :roll:

• Citovat
  • Upravit
239
29.9.22 13:11

Jsem tehotna po KET a pred tim jsme mela uz hodne nepovedenych pokusu a tak jsem ted asi precitlivela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
29.9.22 13:13

Myslím, že to s tebou nic neudělá. Mně se též párkrát zdála cuketa nahořklá např. v čïně či leču a nic mi z toho nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
29.9.22 13:17
@Anonymní píše:
Jestli jsi čerstvě po testu tak se opravdu není čeho bát. Neplaš. Maximálně ti bude blbě. :roll:

já jsem tady včera psala, že tu dlouho nebyla žádná plašící diskuse, snědla jsem kus sejra, jsem 4 tt. těhu, může se něco stát mimískovi? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a už je to tady
@Alojska cuketová polívka? to musí být kekel, vždyť cuketa je samá voda :zed:
a proč to jíš, když to má hnusnou chuť? :zed: :zed: nechápu,
ale neboj, mimískovi se nestane nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
29.9.22 13:18

Děda snědl půl plechu slané cuketové buchty, co se nedala jíst, jak byla hořká. Ale důchodce no, přece se to nevyhodí. Celou noc lítal na záchod, ale asi nic hrozného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
29.9.22 13:19

Cuketa může být nahorkla z mnoha mnoha mnoha důvodů. A nemusí jít hned o jedovatou variantu. Neznám zatím nikoho, kdo by se otravil cuketou.
Znám jen případy, kdy se lidi z toho po… Ale to bylo díky postřiku co byl použit asi při pěstování.
Hele byla ta cuketa malá nebo obr? Jedovaté jsou právě ty velké prerostle cukety a okurky. Řešila jsem to s pěstitelem.
A tchán jeden rok vypěstoval pomalu všechny okurky nahorkle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
29.9.22 13:20

@Karolina0311 :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: A ji nahorklou cuketu doteď? :lol: Nebo se poučil? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22170
29.9.22 13:21

Nemáš důvod ke stresu. Jedovatá cuketa by byla hořká natolik, že bys polévku vzala do úst jen jednou… toto má příroda naštěstí velmi dobře zařízeno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.9.22 13:24

@stinga Cuketová polévka je senzační, s brambůrkem, zaprášená parmezánem a zakysanou smetanou, to bych se užrala 8)

Nicméně neboj, nic se ti nestane. A tomu počůranému testu taky ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
29.9.22 13:28

@Alojska já jsem měla „čerstvě po testu“ grilovanou cuketu na ohni. Skončila jsem na dva dny s hlavou v míse :lol: :lol: stejně tak manžel a všichni ostatní, co byli pozváni k sousedům na grilovačku a snědli ty jejich mini cukety :mrgreen: :lol:
A mému pocuranemu testu se nic nestalo, jen se trošku zdvojnásobil výsledek, ale za to asi hořká cuketa nemohla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22170
29.9.22 13:29
@stinga píše:
cuketová polívka? to musí být kekel, vždyť cuketa je samá voda :zed:

Nehodnoť, když neznáš ;)… cuketová polévka je náhodou úžasná věc… cibulka, česnek i cuketa pěkně opečené na másle nebo oliváči, bazalka, do toho dvě brambůrky, rozmixovat se smetanou, posypat parmazánem nebo feta sýrem, přidat slunečnicová semínka… mňam :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
29.9.22 13:35
@BohunkaP píše:
Nehodnoť, když neznáš ;)… cuketová polévka je náhodou úžasná věc… cibulka, česnek i cuketa pěkně opečené na másle nebo oliváči, bazalka, do toho dvě brambůrky, rozmixovat se smetanou, posypat parmazánem nebo feta sýrem, přidat slunečnicová semínka… mňam :*

tak dobrou chuť :P já si představila v polévce kousky cukety rozkrájené rozblemcané, no - já nemám ráda zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22170
29.9.22 13:38
@stinga píše:
tak dobrou chuť :P já si představila v polévce kousky cukety rozkrájené rozblemcané, no - já nemám ráda zeleninu

No právě… vím, že jsi to někde psala… :lol:

Sakriš, škoda, že už sezóna končí, teď jsem se tak hezky cuketově naladila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
29.9.22 13:38

Máš čerstvě po počůraným testu, tak hned neplaš a jedovatou cuketou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky