Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuju radu. Snedla jsem ted celou misku cuketové polevky a udala se mi nahořklá. Je vařená včera. A pak jsem si přečetla, ze hořká cuketa je jedovatá!! Jsem cerstve po tehotenskem testu, který je pozitivní a ted se bojim, co vsechno jsem jedlou pitomou polivkou, kterou nemuzu ani vyzvracet, zkazila
Jestli jsi čerstvě po testu tak se opravdu není čeho bát. Neplaš. Maximálně ti bude blbě. ![]()
Jsem tehotna po KET a pred tim jsme mela uz hodne nepovedenych pokusu a tak jsem ted asi precitlivela…
Myslím, že to s tebou nic neudělá. Mně se též párkrát zdála cuketa nahořklá např. v čïně či leču a nic mi z toho nebylo.
@Anonymní píše:
Jestli jsi čerstvě po testu tak se opravdu není čeho bát. Neplaš. Maximálně ti bude blbě.
já jsem tady včera psala, že tu dlouho nebyla žádná plašící diskuse, snědla jsem kus sejra, jsem 4 tt. těhu, může se něco stát mimískovi?
![]()
a už je to tady
@Alojska cuketová polívka? to musí být kekel, vždyť cuketa je samá voda ![]()
a proč to jíš, když to má hnusnou chuť?
nechápu,
ale neboj, mimískovi se nestane nic
Děda snědl půl plechu slané cuketové buchty, co se nedala jíst, jak byla hořká. Ale důchodce no, přece se to nevyhodí. Celou noc lítal na záchod, ale asi nic hrozného…
Cuketa může být nahorkla z mnoha mnoha mnoha důvodů. A nemusí jít hned o jedovatou variantu. Neznám zatím nikoho, kdo by se otravil cuketou.
Znám jen případy, kdy se lidi z toho po… Ale to bylo díky postřiku co byl použit asi při pěstování.
Hele byla ta cuketa malá nebo obr? Jedovaté jsou právě ty velké prerostle cukety a okurky. Řešila jsem to s pěstitelem.
A tchán jeden rok vypěstoval pomalu všechny okurky nahorkle. ![]()
Nemáš důvod ke stresu. Jedovatá cuketa by byla hořká natolik, že bys polévku vzala do úst jen jednou… toto má příroda naštěstí velmi dobře zařízeno ![]()
@stinga Cuketová polévka je senzační, s brambůrkem, zaprášená parmezánem a zakysanou smetanou, to bych se užrala ![]()
Nicméně neboj, nic se ti nestane. A tomu počůranému testu taky ne ![]()
@Alojska já jsem měla „čerstvě po testu“ grilovanou cuketu na ohni. Skončila jsem na dva dny s hlavou v míse
stejně tak manžel a všichni ostatní, co byli pozváni k sousedům na grilovačku a snědli ty jejich mini cukety
![]()
A mému pocuranemu testu se nic nestalo, jen se trošku zdvojnásobil výsledek, ale za to asi hořká cuketa nemohla ![]()
@stinga píše:
cuketová polívka? to musí být kekel, vždyť cuketa je samá voda
Nehodnoť, když neznáš
… cuketová polévka je náhodou úžasná věc… cibulka, česnek i cuketa pěkně opečené na másle nebo oliváči, bazalka, do toho dvě brambůrky, rozmixovat se smetanou, posypat parmazánem nebo feta sýrem, přidat slunečnicová semínka… mňam ![]()
@BohunkaP píše:
Nehodnoť, když neznáš… cuketová polévka je náhodou úžasná věc… cibulka, česnek i cuketa pěkně opečené na másle nebo oliváči, bazalka, do toho dvě brambůrky, rozmixovat se smetanou, posypat parmazánem nebo feta sýrem, přidat slunečnicová semínka… mňam
tak dobrou chuť
já si představila v polévce kousky cukety rozkrájené rozblemcané, no - já nemám ráda zeleninu
@stinga píše:
tak dobrou chuťjá si představila v polévce kousky cukety rozkrájené rozblemcané, no - já nemám ráda zeleninu
No právě… vím, že jsi to někde psala… ![]()
Sakriš, škoda, že už sezóna končí, teď jsem se tak hezky cuketově naladila ![]()
Máš čerstvě po počůraným testu, tak hned neplaš a jedovatou cuketou.