Jedu do ČR - co zařídit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2895
3.1.12 14:32

Jedu do ČR - Co zařídit?

Za 2 měsíce jedu do ČR zařídit si papíry kvůli svatbě, při té příležitosti chci zařídit i papíry kvůli dcerce. Chci aby měla dvojí občanství - polské a české. Mám polský rodný list, v PL je všechno zařízené. Poradí mi někdo, co musím všechno zařídit v ČR?

Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
3.1.12 14:44

kde se dcera narodila? v polsku? Potřebuješ nejdřív polsku apostilu, pak soudní překlad RL (s tou apostilou) z polštiny do češtiny, s českým soudním razítkem.

já to dělala přes vyslanectví, tak nevím kde na českém úřadě si to máš zažádat. Žádáš současně české občanství a o český rodný list. Jedno dělají v Praze, druhé v Brně a chvilku to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
3.1.12 14:48

Aha, a může to pak vyzvednout moje mamka? Protože do ČR jedu maximálně na týden.

Dcerka se narodila v polsku.

Na ten překlad se taky bude čekat, ach jo. :( Ale s tím sem počítala. Asi mamce pošlu rodný list poštou, aby to nechala přeložit.

Nic víc se dělat nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.12 16:29

Tak to upřímně nevím, to by chtělo zavolat, ale obávám se že ne.....mě to na velvyslanectví daly na občanku, manžela jsem vyslat nemohla.

tak až pak pojedeš podruhé - u nás to trvalo asi tři měsíce, ale bylo to dlouhé proto, že se to posílalo z německa a zpátky, v čr to bude asi rychlejší. Snad se ti ozve někdo kdo to dělal v čechcáh.

hlavně je třeba ta apostila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi