JEN gympl
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Alriga píše:
Za dva roky „dodělat pajdák“? Pak se rodiče diví, že jejich děti nic neumí…
bezne, statni maturitu uz ma, dodela si odborne predmety
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
bezne, statni maturitu uz ma, dodela si odborne predmety
Jo jako střední pedagogickou!
- Citovat
- Upravit
Znám spoustu lidí, kteří mají „jen“ gympl a mají se mnohem líp než kdejaký se dvěma titulama 🙂 takže neboj
na druhou stranu připrav se i na lidi, kteří to odsoudí. Já sama mám gymnázium (v naší lokalitě dost prestižní gymnázium) a pak jsem VŠ studovala dálkově. Během toho dálkového studia jsem měnila místo a na jednom pohovoru mi paní na vážno položila otázku, jestli si uvědomuji, že nemám vlastně ŽÁDNÉ vzdělání. Za dva dny mi volali, že mě berou
každopádně po té otázce jsem neměla odvahu tam nastoupit 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, držím ti palce. Teď mysli jen na sesbe a svou duševní pohodu. To je důležitější než tituly. Mí spolužáci z gymplu bez VŠ pracují na poště, jako sekretářky nebo vedou vlastní firmy. Titul není záruka pracovního úspěchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 píše:
Myslím maturitu ze SS. Uznají ti předměty z gymplu a za dva roky uděláš ty odborné.
Mas na mysli asi SŠ Pajdák?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 Škoda, že ta léčba - a já bych doporučila ještě i terapii - přišla pozdě. K tvé otázce - chodila jsem na gympl, takže znám několik lidí, kteří mají „jen“ gympl a živí se dobře. Museli si ale najít ten svůj obor tak jako tak, tomu se prostě nevyhneš. S VŠ i bez VŠ. Jedna spolužačka začala péct dorty, nakonec si dodělala učňák. Živí se velmi slušně a peče na zakázku, dělá cukrařinu. Další spolužák vždycky miloval hudbu, sice zkoušel nějakou VŠ, ale bylo to jen trápení. Chvíli se živil tím, že dělal rozvoz jídla a hudba byla spíš koníček bokem. Teď už se dostal do stavu, že hudba je jeho hlavní příjem. Gymnázium měla také moje babička, myslím, že pak dělala prostě nějakou administrativu. Kamarádka má gympl, dělá v podstatě sekretářku.
Navíc bych neházela flintu do žita, věřím, že se správnou léčbou bys nějakou tu VŠ mohla zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mymamemimi píše:
Znám spoustu lidí, kteří mají „jen“ gympl a mají se mnohem líp než kdejaký se dvěma titulama 🙂 takže nebojna druhou stranu připrav se i na lidi, kteří to odsoudí. Já sama mám gymnázium (v naší lokalitě dost prestižní gymnázium) a pak jsem VŠ studovala dálkově. Během toho dálkového studia jsem měnila místo a na jednom pohovoru mi paní na vážno položila otázku, jestli si uvědomuji, že nemám vlastně ŽÁDNÉ vzdělání. Za dva dny mi volali, že mě berou
každopádně po té otázce jsem neměla odvahu tam nastoupit 😀
No tak ta je hustá.
To se ti vůbec nedivím, že jsi do firmy nenastoupila.
V bývalé firmě byl jeden tým, kde tebou zase všichni strašně opovrhovali pokud jsi neměla alespoň Bc. To, že ty tituly byly z oborů, které s danou věcí absolutně nesouvisely, to už je netrápilo.
A nebyla to nijak kvalifikovaná práce, mohl to opravdu dělat kdokoliv. No nechápala jsem to.
- Citovat
- Upravit
Mimochodem kolik znáte lidí, kteří pracují ve vystudovaném oboru? Já u lidí se střední (technická/učňák) jen velmi malé procento. S VŠ je to už o něco lepší, ale taky to není 100%.
Například u těch SŠ bez VŠ si myslím, že je gympl kolikrát lepší než mít libovolnou jinou SŠ a neživit se tím. Protože s gymplem má člověk alespoň jazyky na poměrně velké úrovni, dobrý rozhled a tak. Pokud člověk 4 roky studoval zdravku a pak se tím nebude chtít živit, tak bude mít mnohem větší problém najít práci. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
Za dva roky „dodělat pajdák“? Pak se rodiče diví, že jejich děti nic neumí…
Střední, to je snad v pořádku!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez do té střední, popřípadě potom můžeš dodělat i VOŠ pedagogickou.
Nebo rodnou dáš i VŠ
Hele, dej se dohromady, vše prijde.
Ta střešní je ale dobrý základ. Nikdo ti to nevezme a uplatnění máš hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 píše:
@g.sandova Děkuju! Beru to teď jako takovej kompromis:)
Ano, je to kompromis, ale vůbec ne špatný.
Kam bys chtěla, mas vybranou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U mě je to možná trochu specifický. Ale mám gympl, vzali mě nejdřív na částečný úvazek do IT firmy, protože jsem dodělávala bc (ale úplně mimo obor, byla to ekonomka) a měla druhou práci, kterou jsem musela držet kvůli bakalářce.
Pak jsem nastoupila na plný a v průběhu dvou let si hodně polepšila penězi i pozicí.
Ale přijatá jsem byla primárně proto, že jsem chtěla dělat neoblíbený víkendy a večery a znala systém jako uživatel. Navíc měli podstav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit