Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak kdy to vyjde. Manzel pracuje z domova, takze zadne „extra“ obleceni na to nepotrebuje, zvladne to v domacich teplakach a obyc triku ![]()
Rekla bych, ze peru tak 1-3pracky za tyden - tmave, svetle a mimi vecicky. Plus jednou za cas cervene, povleceni a pripadne neco, co je potreba vyprat na vyssi teplotu.
Ale sem tam se stava, ze peru az tehdy, kdy zjistim, ze nemam zadne spodary nebo manzel trenky ![]()
Tak já tedy denně, obden mám plínky a přidávám k tomu další. Nemyslím, že jsem zase tak přehnaně čistotná, ale prostě malý si ublinkne a jdeme komplet do pračky - on i já, případně přehoz z gauče,… teď už to začalo docela zavánět
Nošené oblečení už dávám do pračky, protože od porodu se víc potím, chlap se taky převléká denně (a nerodil
)Pračka má náplň do 5kg, nemám ráda jednorázové praní v určitý den. ![]()
Ahoj. Peru podle potřeby, většinou když je plný koš se špinavým prádlem (máme dva - jeden pro Maruščiny věci a jeden pro nás ostatní). Nebo když nemáme co nosit (nejčastěji manžel slipy nebo Anežka kalhotky, já jich mám dost
). Peru nárazově, i šest praček najednou (mám-li kde sušit). Odhaduju tak 3-4 pračky týdně.
Cca 4 pračky týdně, někdy dvě za den a pak třeba 4 dny nic, někdy rozložené v týdnu. Většinou to vychází týdně na jednu světlou, jednu tmavou a dvě dětské.
Nepočítám nárazovky jako ložní, deky, záclony atd.
Tak u nás tak 4-5 praček týdně. Většinou 2 pračky v jeden den, když je koš na prádlo plný, pak pauza než se zas naplní a tak pořád dokola
+ pračka monterek co manžel donese jednou za týden z práce.A až přibude mimčo bude zase o pár praček víc
…
My pereme skoro pořád
Jsme čtyři dospělí a jedno dítě a pereme 1-2 pračky denně, přičemž babička s dědou mají prádla minimálně, většina je našeho a hlavně malého, ten se i několikrát denně převléká ![]()
No prát jen o víkendu 3 pračky…světlé, tmavé a červené…vidím jako úplně normální. Nás je 6 a mám 8kg pračku, ale občas musím víc krát. Třeba tmavé prádlo na dvě pračky, většinou je ho víc. Někdy peru i přes týden, takové ty polo náplně pračky, to když malá pročůrá i spací pytel a peřinu ![]()
dokud jsme byli s manzelem sami tak jsem prala 1× az 2× tydne 1 pracku. Kdyz se narodila dcera tak ob den, poslednich par tydnu diky nove 7kilove pracce uz peru ob 2 dny nekdy i 3 dny ![]()
Vyplatilo se to i pri prani povleceni, uz nemusim prat na nekolikrat ale vejde se vce zaraz. ![]()
Jen to zehleni je desny, takze nase oblecenim zehlim jen to nejnutnejsi, ostatni staci hezky poskladat a u destskeho se nastesti s manzelem stridame.
Kdo nerad žehlí, doporučuji sušičku prádla…už bych ji nedala za nic na světě. Sice to není zadarmo, ale to, že nemusím žehlit, mi to stonásobně vynahradí ![]()
Mám pocit, že peru pořád. Určitě každý den - a hned několik praček.
Málokdy se najde den, který by byl bez prádla
3 pracky denne,je nas 5.