Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Cappy píše:
Mám pocit, že peru pořád. Určitě každý den - a hned několik praček.Málokdy se najde den, který by byl bez prádla
jejda, to musí být na palici…
A proč tak často? Máte málo oblečení nebo nesneseš hromádku nevypraného pádla? ![]()
DanMaj píše:Cappy píše:
Mám pocit, že peru pořád. Určitě každý den - a hned několik praček.Málokdy se najde den, který by byl bez prádlajejda, to musí být na palici…
A proč tak často? Máte málo oblečení nebo nesneseš hromádku nevypraného pádla?
Právěže máme hodně věcí ![]()
Všechno, co najdu na zemi, je pro mě automaticky špimavé a letí do koše.
Moje dítě je čuník, zamaže se ani nemrknu.
A tatínek má špinavé zaměstnání, každý den peru jeho pracovní oblečení (jeho práce je „voňavá“ a nesnesla bych, aby mi to smrdělo po bytě
).
Látkové pleny taky hodně udělají.
Zatím mě to baví, takže se to dá ![]()
Ale s pračkou na 8kg prádla by to bylo ještě lepší ![]()
Holky jak jsem psala, já peru denně, máme tedy nápln do 5kg, ale já si takovou pračku vybrala schválně. Doopravdy nemám ráda, když koš přetéká
Raději si každý den něco vyperu, mám pak pocit, asi kdyby se mi něco stalo, že mám vše v cajku. ![]()
Cappy píše:DanMaj píše:Právěže máme hodně věcíCappy píše:
Mám pocit, že peru pořád. Určitě každý den - a hned několik praček.Málokdy se najde den, který by byl bez prádlajejda, to musí být na palici…
A proč tak často? Máte málo oblečení nebo nesneseš hromádku nevypraného pádla?
Všechno, co najdu na zemi, je pro mě automaticky špimavé a letí do koše.
Moje dítě je čuník, zamaže se ani nemrknu.
A tatínek má špinavé zaměstnání, každý den peru jeho pracovní oblečení (jeho práce je „voňavá“ a nesnesla bych, aby mi to smrdělo po bytě).
Látkové pleny taky hodně udělají.
Zatím mě to baví, takže se to dá
Ale s pračkou na 8kg prádla by to bylo ještě lepší
Tak to máš vlastně recht. Můj, jak kdysi dělal na traktoru, tak jsem prala častěji, než teď, když mám 4 děti. Věčně mu vše smrdělo naftou.
Jsme dva a peru 1× týdně cca 2-3 pračky, někdy navíc povlečení, modráky, ručníky, prostě podle potřeby. Beru to tak, že to je potřeba a ten můj taky, je rád, že mu to prádlo samo skáče do skříně, tak ještě aby říkal, že peru moc často
![]()
Tak ženský schválně jsem si dala k pračce tužku a kus papíru a když pustím pračku tak udělám zářez. Jsem totiž taky moc zvědavá kolik toho properem za měsíc. Mno jen pro ilustraci dnes je 6.11. a čárek už je tam 11
(ale je fakt že já na začátku měsíce převlíkám postele, takže dvě pračky jsou ložní).
Dnes jsem hodinu skládala vypraný suchý prádlo a včera kluci třídily ponožky
šo jim to ale fakt úžasně, od teď už to nedělám
![]()
Dlužím vám odpověď na testovací čárkování ![]()
listopad 2010 30dní = 29praček ![]()
(ale… kluci byli marodní, měla jsme je celý Listopad doma, takže odpadlo hromada hadříků ze školky a z venku.)
Zkusím si čárkovat i prosinec
a pak se uvidí jestli fakt 1/1den ![]()
Peru vlastně každý den, když v týdnu někdy vynechám, tak potom doháním o víkendu.
Jsme 3 a mám malou pračku na pouhá 3 kg. Jiná se mi ale do koupelny nevejde, tak holt peru a peru.
Jsme 4.Z toho 2 malé děti. Takže peru týdně 2 pračky, protože chodím do práce. O víkendu peru celkem 6 praček. Mám ji na 8 kg. Prádlo je všude, bud v koši, na sušáku, nebo se prácě pere atd. Uvažuju i sušičce.
Dětské prádlo peru tak 2× do týdne. Své a manželovo peru každý druhý víkend. To je pak naráz třeba 6 praček.
Pak ty hromady prádla naráz vyžehlím a mám zase 14 dní klid. Nesnáším vytahování žehlícího prkna kvůli pár kouskům. A sušička u nás kvůli nedostatku místa nehrozí. ![]()
V bytě jsem sama, ale mám v bytě zvířata, která se volně pohybují. Pračku mám obvyklou plněnou vrchem - na kolik je kilo? Na 4 nebo na 5? V ruce peru nerada. Po práci zvládnu vyprat jenom jednu pračku, druhá už zasahuje do nočního klidu. Tři nebo 4 pračky týdně? Třídím i podle barev. Kvůli zvířatům peru často povlečení a přehozy přes gauč.