Jesenice bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
894
16.8.12 15:14

Jesenice bydlení

Ahoj všechny maminky, hledáme pro nás vhodné bydlení, ovšem to je tedy oříšek. Byt nebo barák? Já jsem pro barák, manžel zas nechce vyloženě za Prahu. Narazila jsem na Jesenici, bydlíte zde někdo? Co vše tu je, jaká je dopravní dostupnost do Prahy? Podle too co jsem našla se mi zdá, že dobrá. Manžel navíc pracuje na Chodově takže kousíček. Prosím o veškeré příspěvky, Díky moc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5505
16.8.12 15:46

A musim tedy reagovat na Jesenici? :)… ja jen, ze jsme byli s manzelem v podobne situaci, taky jsme resili, jestli do baracku za Prahu nebo byt v Praze a nakonec vyhralo mesto. Tak nejak se dnes da najit pekne bydleni v zeleni v Praze a pritom clovek nemusi byt „otrokem“ svych deti az dorostou do skolniho veku a vozit je do skoly, ze skoly, na ten krouzek, k te kamaradce atd… taky je to sikovne, ze dospelaci mohou vsude mestskou (divadlo, kino, dat si sklenicku s prateli) a netahat se vzdy s autem, takze u nas to vyhralo mesto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
16.8.12 15:53

Bydlím v Jesenici. +

Autobusy do Prahy jezdí velmi dobře, často a pokud není ucpaná Vídeňská tak i celkem rychle + další bus na Opatov
2 sámošky + velký Albert kousek vedle
2 pekárny, řezník, hospody, pizza, večerka…
Kousek do Pruhonic ( park, restaurace…)
Dobré spojení autem na D1 nebo na pražský okruh
Spousta dětí + mladých rodičů, máme tu plno známých

- Školka + škola nacpaná, vozíme dítě do Prahy do školky
Málo dětských hřišť a ty co jsou tak nic moc
Velký provoz na hlavní silnici
Nic moc vedení obce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.8.12 21:26

Ahoj,
sice tam nebydlím, ale poslední dobou tama často projíždíme autem. Musím říct, že ten provoz je tam opravdu velký a tím jak se kolem jesenice udělali ty dva nové sjezdy z dálnice, tak je to děs. Nevím jak to vypadá v okolí té hlavní silnice, ale na mě to, co jsem viděla, moc nezapůsobilo. To už je víc klidu u nás v Modřanech. Jinak doporučuji si tam udělat výlet a projít si to kolem, nejlépe někdy dopoledne.
A mám obavu, že ráno se dostat do Prahy bude dost velký výkon a večer z Prahy asi taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
16.8.12 22:27

Ahoj,
v Jesenici bydlime neco pres rok a zatim jsme spokojeni.
Verejna doprava na metro Budejovicka, Opatov anebo Smichovske nadrazi je dobra - ani ve spickach nebyva nejake extremni zpozdeni - tak 10 minut max. Vetsi jen pokud se stane nejaka vetsi bouracka, ale to muzes mit kdekoliv.
Autem jsi na Chodove za chvilku (jezdime tam s detmi na pediatrii)- navic nemusis jet po hlavni, da se jet i po mene frekventovanych silnicich.
Zatim mame jen male deti, tak skolku zatim neresim, ale vim, ze je nacpana k prasknuti (letos brali deti az od 4 let). Jsou tu i 3 detske doktorky - ani jedna nebere nove pacienty, k detske dojizdime do Prahy na Chodov.
Pri vyberu bydleni si dej pozor, aby nebyla slyset doprava z okruhu - na nekterych mistech to je dost slyset, hluk prekracuje limity, podle radnicnich novin se to resi, ale stale se to nevyresilo.
Pokud chces vedet vic o aktualnich problemech, prolistuj si par poslednich vydani radnicnich novin
Jestli te zajima jeste neco vic, ptej se, rada odpovim, pokud budu vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
17.8.12 13:28

Moc Vám všem díky za příspěvky hlavně tedy těm, kteří tam bydlí a tedy přesně ví o čem to je. Problém se školkama je vážně kritickej téměř všude:-/to je hrůza. No a že paní dr nepřibírají pacienty taky není moc dobrá zpráva. Mě tato lokalita zaujala právě tím, že vím, že na chodov je to kousek, manžel jezdí nyní do práce z Prahy 6. No mám tedy opět zamotanou hlavu. Líbí se mi, že do prahy je to kousek, že mhd není problém a jezdí celkem často, že je to kousek i do průhonic apod. Moc se nám líbilo v kunraticích ale tam ty reality jsou o strašných cenách teda…no kéž by jsme už něco našli. Mě tedy velmi láká představa domečku a zahrádky pro děti. Mít sousedy se kterýma člověk může popovídat, posedět. Nyní když chci jít s malou ven tak je to v ulicích mezi barákama a všude samí silnice:-/ a když chci do přirody, šárka apod tak stejně to auto musím vzít, nebo tram popojet:-/. Už se v tom vrtám přes půl roku a je to teda unavující celkem:-) ale byty v praze jsou fakt drahý tedy pokud člověk nechce do paneláku:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
msk
24.4.13 14:35

Ja teda neviem ci este zvazujes, alebo nie, ale Jesenice su co sa tyka bytov drahe/drahsie ako Praha, pozemky na barak su takisto prakticky nezaplatitelne (3000+/m). Dostupnost na Chodov je relativne OK, da sa ist cez Vestec 2 trasami, obvykle do 20 min, v zacpach cca 35.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max