Ještě jednou zubní pasty

1966
10.10.05 11:08

Ještě jednou zubní pasty

Ahoj mamky,
vrátila jsem se ke starším příspěvkům o zubních pastách pro děti,mj.jsem se dozvěděla, že Perlička, kterou nám doporučila zubařka, je vhodná až od 6 let, no pěkně… 8O Tak jsem se jen chtěla zeptat, co si o tom myslíte, nakolik se tomu má věřit…Teď jsem otevřela vzorek dětského Lacalutu, který jsme dostali od paní doktorky a na něm je ve výrazném červeném kolečku, že je pasta „bez cukru“. To jako v jiných pastách je cukr??? Tak nevím, jestli mám běžet do lékárny a kupovat jinou pastu a vlastně jakou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
10.10.05 11:50

Ahoj fifiku :D
my mame prirodni pastu od Welledy. Stoji myslim okolo 60Kc a maji ji napr. v DM drogeriich.

Simona&Kristynka(15mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
10.10.05 12:07

To máš co člověk, to názor. Nám zas dr. říkala, že máme čistit jen tak bez pasty, dokud nebude mrňous umět pastu jakž takž vyplivnout. No a to hned tak nebude. Mě tenhle názor vyhovuje, takže my čistíme zatím bez a pak se uvidí.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.10.05 12:54

Ahojky,
pasta od Weledy je dobrá i v tom, že když ji dítě „jí“ (spolkne), což samozřejmě dělá, podpoří mu navíc trávení. (a chuťově výborná :D :D :D )
Podívej se na www.weleda.cz
 Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
10.10.05 12:56

ahojky,

já používám pastu ELMEX - je od prvních zoubků do 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
10.10.05 13:01

ahoj,
my používáme dětský Elmex, Verunce s ním kartáček jenom tak zamáznu, aby se neřeklo :lol: .Myslím, že nevadí, když mimi trochu pasty spolkne. Výrobci dětských past s tím musí počítat a upravit složení tak, aby neškodilo. O cukru v pastě jsem nepřemýšlela, měla jsem zato, že tam není. Ale zajímají mě zkušenosti a názory ostatních maminek.

Peggi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.10.05 13:06

AHoj, my používáme parexyl - je na ní napsáno od prvních zoubků. Nechala jsem si to zkontrolovat od zubarky, pry je to ok až do 3 let. Ale protože Aninka taky pastu polkne, tak ji tam dávám jen malililinko.
Krásný den a čištěním zubů zdar.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.10.05 13:50

Ahojky

mám čerstvé info od svého skvělého zubaře (bohužel soukromníka) absolvovala jsem 20 minutovou přednášku o dětských zoubcích.

Takže to že na pastě je napsáno že je pro děti tak tím se nenechte zmást. Je sice pro děti ale až tak od 3 - 6ti let.

Pasty obsahují fluor. Ten je sice dobrý ale všeho moc škodí. Děti pasty polykaji - tj. mají fluoru moc - to způsobí bílé oslabené skrvnky na zubech a následné možné kažení těchto oslabených míst.

Pro děti do 1 roku určitě žádné pasty nepoužívat.
Od 1 roku - tam v seznamu měl jen jednu jedinou pastu - nějak od L… název už nevím

Od 3 let je pak vhodný Elmex pro děti apod

a ostatní pasty až od 6-ti let.

Měl na to takovej hezkej plakát s jednotlivejma značkama past a mezníkem od kdy se smí používat a říkal že zrovna ted jednají s pediatrama o to aby mamče poučovali a měli ty plakáty v ordinacích.

Jo ještě ohledně fluoridových tablet - ty dávat jen v případě že dítě má málo fluoru - říkal že se to odvozuje od vody kterou pije , takže nikdy nedávat fluoridové tablety plošně!!!!!!!!

Takže výsledek - do 3. let bez pasty a když už pastu tak tu která nemá v sobě fluor.

Pokud byste měly zájem tak jdu v pátek opět k zubaři tak bych zjistila ten název pasty bez fluoru.

Jo a i u nás u dospělých jsou pasty hlavně o chuti než o tom že by nějak fungovaly - prostě kdo si zuby pořádně nečistí a jen to párkrát přejede pastou která je zaručeně proti kazům, se pak nemůže divit, že to nefunguje a zuby se kazí.)

tak ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
10.10.05 15:11

Mako, ten nazev pasty od 1 roku urcite napis, diky moc.
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
10.10.05 15:21

Ahoj,
my jsme zubni pastu koupili zrovna ted v sobotu, jmenuje se LOGODENT Kids, je to zubni gel s prichuti jahod, bez fluoru. Vic info je na www.logona.cz
Rano jsme ji s Kubou zkouseli a vypada, ze mu chutna, takze si snad bude konecne cistit zuby rad, do ted to byl horor.
Jinak, koupili jsme ji v nakupnim centru Novy Smichov - v prizemi je specializovany obchod se zubnimi potrebami, stala tusim neco pres 90Kc.
Krasny den.
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
10.10.05 21:25

Ahoj holky, díky moc za vyčerpávající info, tak zítra valím do lékárny sehnat pastu bez fluoru :wink: Jen by mě zajímalo, ta Weleda asi taky fluor nemá, že? S chutí u nás není problém, Tomík spokojeně baštil i Perličku i Lacalut…Ty fluoridové tablety nedáváme. Doktorka nám říkala, že aby byly účinné, tak by se stejně měly podržet v puse, na střídačku na jedné a druhé straně (jeden den doprava, druhý doleva), to je stejně možné až u starších dětí. Pijem vodu z vodovodu (převařenou) nebo Dobrou vodu, protože ta má fluoru dost a tablety se při ní dávat neamjí, tak to máme dvě mouchy jednou ranou :D
Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
10.10.05 21:47

Ahojky,

tak jsem se byla podívat v koupelně :wink: Weleda je bez fluoru a můžu ji doporučit, je fakt dobrá. I když si myslím, že pokud si nechá mimi čistit zuby jen tak, tak se klíďo obejdete i bez pasty. Bea si do pusy nechtěla nechat vůbec sahat, maximálně tak chvíli sama cucat kartáček, ale s pastou ji to baví - dávám jí jen úplně malinko, spíš ji tak ošálím - aby viděla, že je to kartáček s pastou :) a zoubky teď čistíme mnohem snáz, asi jí to fakt chutná.

Zdravé zoubky přeje Káťa + Bea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
10.10.05 22:21

Ahojte,
taky jsem se pídila po té správné pastě pro naši čertici… a v naší lékárně mi nabídli pastu BABY ORAJEL od americký firmy Del Pharmaceuticals bez fluoru a jsme spokojený obě. Je to spíše gel než pasta a je s nějakou (slabou) příchutí, ale spolu s básničkou čistíme jako o život 8)
Akorát není zrovna levná - prodává se buď s prstíkem nebo s kartáčkem a stojí kolem 180Kč :roll:

Jinak po tom všem co jsem už o pastách přečetla sama nevím čemu věřit a čemu ne :( snad jsme vybrali dobře

Krásné zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.10.05 07:12

Ahojky,
tak to jsem dost překvapená!Nad výběrem pasty, přiznám se, jsme moc hluboce nepřemýšleli… :oops: Když je pro děti, tak jsme počítali s tím, že výrobci musí vědět,co tam smí dát a co ne.Kartáček jsme tedy vybrali (aspoň myslím) dobrý, pro děti od 0-2 let od Oralu, je líbivý, obrázkový, má měkkou špičku,protože stejně to děti nejdřív okusují,takže s tím počítali a přizpůsobili jim to.Ale pastu? Používáme Perličku, tak cca od 1 roku, náš malý má skoro všechny zoubky a vůbec mu zoubky rostly rychle a brzo za sebou,takže jsme začli čistit brzy. A že pastu polyká,no to se dá předpokládat…Sice mu jen tak potřeme kartáček,aby se neřeklo,ale stejně něco spolkne…No,to jste mi daly brouka do hlavy.Mám změnit pastu?Neuškodila jsem malému,když vlastně tak dlouho takhle čistíme zuby (je mu 19měs.)?Nikde jsem se o tom nedočetla, a to si myslím, že jsem toho přečetla hodně :(
Díky za rady.
P.S.Mohly byste, prosím, zjistit název té pasty,co je vhodný pro malé děti? A pokud ji u nás neseženu, můžu koupit Weledu, když je taky bez fluoru? (je to má oblíbená značka).Děkuji.
Maxik+Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
11.10.05 07:13

Ahoj holky,
tady máte seznam těch zubních past podle věku http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?… .
Do těch 3 let pastou šetřete.
Jinak doporučuji tu weledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.