Kartáček pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
258
14.8.05 20:54

kartáček

:D Milé maminky, chtěla jsem se zeptat, zdali čistíte svým miminkům zoubky a jestli používáte kartáčky k tomu určené.Myslím kartáčky pro mimi.Právě jsme s manžílkem koukali na netu a tam jsou kartáčky pro mimísky od 6 měsíce a pasty s fluorem i nepěnivé gely bez fluoru. Které myslíte, že jsou lepší?Já někde četla, že se má dát právě ta nepěnivá pasta. Našemu drobečkovi je 9m a má 6 zoubků a 7 se klube ven.Na zoubky hodně trpí, zrovinka teď ho zase bolely, tak nevím jestli mu ten kartáček mám zkusit dát do pusinky........ poradíte?Moc děkuji.

Janča a Tomášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1376
14.8.05 21:06

Ahoj Janicka kamoska to zistovala a poradili jej v centre starostlivosti o chrup, hned cisit, najlepsi je podla nich kartacek od Mam, mame ho aj my a som spokojna, ma aj nastavec aby si ho nestrcil daleko a je dlhy aby si zubky mohla cistit s nim.
Pasta sa odporuca od Weledy. www.weleda.cz
v tom centre mali nazor ze prva navsteva u zubara ma byt pri narodeni :D , potom ked zacnu rast zubky a potom okolo 2 rokov. Inde som zas citala ze staci po 2. roku :-)
Dobre je zevraj aj otriet zubky handrickou. U nas zabera ked si cistim zuby ja, maly to rad opakuje (aj ked ma este len 2) :D
prajem uspesne cistenie zubkov.
clanok o cisteni najdes aj na www.mambaby.com
Gothic&Leri 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
14.8.05 21:08

Ahoj Jani,

když byl syn miminko, tak jsem mu zoubky čistila kapesníčkem, protože mi to poradila moje zubařka.
Když byl větší (cca 10. měsíců), tak jsme kupovali dětskou zubní pastu, na nich už je dnes napsáno, od kolika let či měsíců je možné ji používat:-) a jemný kartáček - zůstali jsme věrní kartáčku SIGNAL, nejen, že má pěkný design, ale je vůči dětskému chrupu jemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
14.8.05 21:27

Ahoj Jani,

posílám pár odkazů, kde najdeš, která pasta je pro který věk vhodná .. a kopíruji jeden článeček..

Na dětské zuby patří méně fluoru
16. května 2003 10:00 ..........Podstatnou roli hraje i obsah jinak potřebného a důležitého fluoru.
Jeho nadměrné množství může totiž dítěti v určitém věku způsobit vývojové poruchy skloviny. Pasty určené pro nejmenší by měly obsahovat výrazně méně fluoru. Malé dítě totiž značnou část pasty z kartáčku při čištění spolyká. Ve dvou až třech letech je to až sedmdesát procent použité pasty, ještě v pěti letech polovina. Do těla se tak fluoru dostává nadbytek. Problémem je, že i když rodiče svému potomkovi pořídí dětskou pastu, nemají záruku, že vývoji jeho zubů nemůže uškodit. Výrobci sice mají povinnost uvádět na obalech přítomnost fluoru, už ale nemusí zveřejnit přesný údaj o jeho množství.
Pasty vhodné pro děti:. .. do 3 let ­ Promise, Parexyl malinová, Kapt'n Blaubär, Paro d'or … od 3 do 6 let ­ Vademecum junior, Aquafresh kids, Lavera Med mit Fluorid, Oral B Stages, Elmex dětský, Panda, Kocourek, Tom a Jerry malina, Tom a Jerry bubble gum, Dental dream jahoda, Dental dream tropical, Hallo Kitty, Oral B with fluoride, Zubík … od 6 do 15 let ­ Critters, AB denti gel, Signal mini, Colgate junior, Dan a Dan, Odol Perlička, Thymolin baby, Colgate Bugs Bunny, Colgate Tweety, Snoopy, Pink Panter
Zdroj: Výzkumný ústav stomatologický, Česká stomatologická komora

zkopírováno z
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
další odkazy
 http://www.dent.cz/…nload/u2.pdf

Zubní pastu pro prcka (10m) zatím nepoužívám, ani u staršího jsem to nedělala (5let) a zoubky má dle zubařky v pořádku … kartáček máme dětský, měkký ..

Přeji zdravý úsměv
Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
14.8.05 22:43

Zabudla som napisat ze ta pasta od weledy je cisto prirodna (fluor neobsahuje) a nevadi ked ju prehltne (je to tam vyslovene uvedene), prave pre to sa teraz dost doporucuje. My zatial cistime nasucho, ale uz sa ju chystam ist kupit.
SUper prispevok o zubnych pastach to si niekam skopirujem, vdaka!
G+L 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.8.05 09:03

Ahoj Jani.

My taky čistíme asi tak od druhého zoubku a koupila jsem kartáček COLGATE od prvního zoubku/cena kolem 60kč/.Pastu zatím nepoužíváme,čistíme jen vodou,nejdřív sama NIki a pak to dovolí i mě.Chci teď pastu koupit a to od Weledy nepěnivý gel pro dětičky.Četla jsem na letáku,že děti hodně pasty polykají a tento gel obsahuje složky,které zlepšují trávení.
Weledu kupuji v DMdrogerii.
Tak zábavné čistěníčko a ať jsou zoubky jako perličky.
Ahoj Naďa a NIki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
15.8.05 10:10

Ahoj. Mi zatím zoubky nemáme, ale až začnou růst, chystám se nejdřív čistit jen vodou.
A jak je to s tou návštěvou zubaře? Chtěla jsem tam s malým jít, až bude schopný trochu pochopit, o co jde. Určitě ale dřív, než bude mít nějáký problém, aby ho hned první návštěvu u zubaře netrápili :roll:
Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
15.8.05 11:11

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.8.19 06:51

Čištění dutiny ústní u kojenců.

Dobrý den, manželka za posledních 7 týdnů kojení prodělá už 3 zánět prsu. V jednom odborném lékařském článku jsem četl o pravenci a tam krom hygieny matky psali i o hygieně dutiny ústní u děťátka. Jak tedy postupovat? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.8.19 07:04

@Gunbunny Já používala mikrovláknový návlek na prst a olej na dásně od Saloos (první zoubek), ale jestli to pomůže při zánětech to nevím, nekojila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.8.19 07:30

A jaký by měla ústní hygiena u miminka mít preventivní účinek na zánět v prsu? Kdyby se jednalo o bradavku, tak je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.19 09:01

Zánět se tvoří uvnitř prsu po ucpání mlékovodu. Na to má vliv pouze jeho vnitřní anatomie nikoliv miminko. Ale každý důvod, jak rodičům prodat nepotřebný nesmysly, je dobrý ;)

• Citovat
  • Upravit
2
25.8.19 14:34

No prý když je bradavka rospraskana tak se tam kojením může něco zanést… No prostě se nedá asi nic dělat co? Všechno jsme už skusili a pořád se to vrací. Když jdem k doktoru tak ji jen napíší ATB a nazdar, ale to přece taky není dobrý aby za 7 týdnů měla po 4. Antibiotika… 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.8.19 15:51

@Gunbunny Pokud má pořád záněty asi bych se na celé kojení vyprdla, nemá smysl aby sebe i miminko pořád cpala antibiotiky. Občas kojení prostě nejde, buďme rádi že žijeme v době kdy je dostupná adekvátní náhradní výživa pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.8.19 16:18

Raděj používat kartáček, aby si alespoň zvykl, že se něco takového jako čištění zubů musí dělat. Jestli ho bolí prořezávání, tak na tom místě stejně ještě není co čistit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.