detska pasta, jaka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
2.8.05 08:27

detska pasta, jaka?

Ahoj hoky, chtela bych dneska koupit detskou pastu pro rocni dite a vubec nemam tucha kterou, poradite?

Diky moc :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
2.8.05 08:47

Ahoj Simono,
my máme malinový Parexyl, který je vhodný i pro děti do 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
2.8.05 09:08

Vhodné zubní pasty najdeš na stránkách
http://www.detskezubni.unas.cz/
a přehlednou tabulku zubních past vhodných pro určitý věk
http://www.dent.cz/…nload/u2.pdf
 Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.8.05 11:49

Ahoj Simonka,

vraj su vyborne zubne pasty od Weledy. No su drahsie :?
Moja holcicka este zubky nema, takze z vlastnej skusenosti neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
2.8.05 13:00

Vítám příspěvek o zubních pastách pro malé batolata. U nás řešíme ještě jeden problém, Kubík poslední dobou začal odmítat čištění zubů, takže už měsíc je u nás po večerním mléce řev kvůli čištění. Mrzí mě to, předtím to bylo v pohodě. říkám si, že s pastou by se mu to mohlo víc líbit. Nemáte někdo tip, jak „přemluvit“ dítě, že čištění zubů je zábava? (máme koupenou takovou tu podnožku k umyvadlu, ale ještě sám bez držení nestojí).
 Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
2.8.05 14:23

Ahoj,
my používáme Weledu a zatim si nemůžu stěžovat, je sice dražší, ale stačí opravdu jen trošku, takže vydrží celkem dlouho. Se synem nikdy s čištěním zoubků problém nebyl, ale dcerka mi to vynahrazuje, každé čištění zpíváme, vymýšlíme nové a nové básničky, někdy i krátké pohádky o zoubkách, které nikdo nevyčistil a oni se zkazily a jak to pak bolelo.
 Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
2.8.05 14:49

Holky,

můžu se zeptat, odkdy jste začaly čistit zuby? Malý už má šest zubů a já je ještě nečistím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
2.8.05 15:58

Myslím, že když se začne čistit už od prvních zoubků, tak se vůbec nic nezkazí. pasty jenom malilinko, jenom s ní otřít kartáček. Až po roce prý množství velokosti hrášku. MY čistili asi od půl roku, zuby měla Eliška už ve 4 měsících :)

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 06:37

Taky pouzivame Weledu, je 100% prirodni a nevadi kdyz to i nejmensi dite sni, protoze slozeni je takove ze to dokonce podporuje veci kolem traveni, cili to dela telu jeste dobre. Ma prijemnou chut a nikdy jsme s ni nemeli problem. Je drazsi ale vyplati se, staci davat opravdu trosicku a tak ta tuba vydrzi treba i rok.

• Citovat
  • Upravit
342
3.8.05 08:11

Ahoj, dětské pasty bez fluoru : www.jps.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
3.8.05 09:29

Také doporučuji Weledu :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.8.05 12:43

Máme Colgate

je dobrá a chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
3.8.05 21:34

Tak teď si teba připadám jako hrozná matka! Kupovala jsem obyčejnou Perličku, kterou Kristýnka jedla a teď naposledy Colgate, která už jí nejede, takže se celé čištění ptá co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
5.8.05 23:12

Holky,
náhodou jsem narazila na zajímavý článek o tom, v jakém věku používat určitou zubní pastu a proč…
Zkopírováno z http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…

//Na dětské zuby patří méně fluoru

Dětem většinou kupujeme zubní pastu s obrázkama a s příchutí. To však není jediný rozdíl oproti pastám pro dospělé. Proč jsou dětské pasty jiné než pasty pro dospělé? Co se může stát, když děti budou mít příliš mnoho fluoru? Jaká pasta je pro děti nejvhodnější?

Dětské zubní pasty jsou od past pro dospělé dobře odlišeny. Barevné obaly, sladké, ovocné příchutě. To však není jediná věc, kterou by se měly různit. Podstatnou roli hraje i obsah jinak potřebného a důležitého fluoru.Jeho nadměrné množství může totiž dítěti v určitém věku způsobit vývojové poruchy skloviny. Pasty určené pro nejmenší by měly obsahovat výrazně méně fluoru. Malé dítě totiž značnou část pasty z kartáčku při čištění spolyká. Ve dvou až třech letech je to až sedmdesát procent použité pasty, ještě v pěti letech polovina. Do těla se tak fluoru dostává nadbytek. Problémem je, že i když rodiče svému potomkovi pořídí dětskou pastu, nemají záruku, že vývoji jeho zubů nemůže uškodit. Výrobci sice mají povinnost uvádět na obalech přítomnost fluoru, už ale nemusí zveřejnit přesný údaj o jeho množství.

Pasty vhodné pro děti:.

.. do 3 let ­ Promise, Parexyl malinová, Kapt'n Blaubär, Paro d'or

od 3 do 6 let ­ Vademecum junior, Aquafresh kids, Lavera Med mit Fluorid, Oral B Stages, Elmex dětský, Panda, Kocourek, Tom a Jerry malina, Tom a Jerry bubble gum, Dental dream jahoda, Dental dream tropical, Hallo Kitty, Oral B with fluoride, Zubík

od 6 do 15 let ­ Critters, AB denti gel, Signal mini, Colgate junior, Dan a Dan, Odol Perlička, Thymolin baby, Colgate Bugs Bunny, Colgate Tweety, Snoopy, Pink Panter

Zdroj: Výzkumný ústav stomatologický, Česká stomatologická komora//

Tak, a já asi také budu krkavčí matka, protože jsem čistila zoubky svému synovi Perličkou zhruba od 1-3let :cry: ......
 Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.8.05 13:14

Tak to je super…Colgate Tweety je až od 6ti let. to jsem tak trochu předběhla dobu. Hlavně že na každé přesnídávce je napsáno od kolika měsíců ji může mimi jíst, ale že by to napsali chytráci na pasty to ne. Kdo se v tom má vyznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.