Zubní kaz

130
7.6.05 10:44

Zubní kaz

Zdravím všechny těhulky,
jsem v 8tt+2. Přes víkend mě začal bolet zoubek a tak jsem naklusala k zubařovi, který mi ho vyvrtal a dal mi tam nějakou kalciovou výplň a mám přijít za 3měs. na konečnou výplň. Víte někdo něco o vlivu zubních kazů a případných výplní na mimi? Je mi jasné, že případný záňět v zoubku by byl ještě horší, už jen kvůli tomu, že je tam riziko přeléčování antibiotiky. Ale stejně by mě zajímalo jak to je s těmi výplněni a miminkem, už kvůli tomu, že mám podezření ještě na jednu dírku v zubu, která zatím nebolí ale je tam. Tak nevím jak moc s tím spěchat, jestli si nechat rozvrtat další zub nebo radši vydržet ty 3 měsíce, kdy už bude mimi míň zranitelné a teprve dátzoubek ke zpravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
7.6.05 10:48

Leni, nesil :) Staci kdyz svou Dr. zubarku informujes, ze jsi tehotna a ona uz bude vedet, co muze a co ne. Vypln urcite na mimi vliv nema, nema vliv ani lokalni umrtveni, to vim na 100%. Hezke tehu a zdrave zuby preje Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.6.05 10:49

Jeste dodam a urcite si nech vsechny „podezrele“ dirky co nejdrive opravit, protoze by se mohli diky tehotentsvi hodne rozjet. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.6.05 11:18

Leni, na nic nečekej a utíkej :)
Stejně až dostateš Těhoneskou průkazku tak si budeš muset zajít ke svými obvoďákovi i k zubařovi. Je tam pro ně taky kolonka :) Krom toho na preventivní zubní prohlídku máš nárok 2× za těhu.
Mimi je jako „vetřelec“. Co mu nedáš ve stravě, vezme si prostě z tebe :)
Tak se neboj, zoubky si nech zpravit a určo mu nahlas, že jsi těhu :)

Přeju, aby to nebolelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
7.6.05 11:23

Ahoj, v těhotenství by jsi měla absolvovat preventivní zubní prohlídku a tudíž by se odhalily další případné zubní kazy. Jinak buď v klidu. Zubařka ví, co dělá. Každopádně připomínám, že u každého lékaře vždy upozorni na své těhotenství. Ahoj Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 09:35

Lenko, to fakt musis psat jako prvnacek?

• Citovat
  • Upravit
130
8.6.05 09:43

Co myslíš tím prvňáček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 20:36

Myslim tim ty „zoubky s dirkama“ - prilis eufemismu na dospelou zenu, ne? Ale to je jedno, hlavne, at se vam obema dari a basti hodne mlecnych vyrobku, to vam prospeje.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
1337
4.10.17 11:24

Je tady nějaká dentální hygienistka? Dvě moje kamarádky tvrdí, že není dobré čištění mezizubním kartáčkem, že může způsobit zubní kaz. Je pravda, že jsem si nikdy mezizubním k.zuby necistila. Poslední rok ano. A zjistili mi kaz. A to v 34 je můj první. Je to náhoda? Nemyslím si. Zajímaly by mě vaše zkušenosti a názory. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.10.17 11:30
@tzipora píše:
Je tady nějaká dentální hygienistka? Dvě moje kamarádky tvrdí, že není dobré čištění mezizubním kartáčkem, že může způsobit zubní kaz. Je pravda, že jsem si nikdy mezizubním k.zuby necistila. Poslední rok ano. A zjistili mi kaz. A to v 34 je můj první. Je to náhoda? Nemyslím si. Zajímaly by mě vaše zkušenosti a názory. :)

zubaři i hygienisti mezizubáky doporučují, vždy jsem se s tím setkala jako nejlepší variantou jak si pořádně vyčistit zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.10.17 11:34

@tzipora a na jakém principu by ten kaz měl vzniknout? Kamarádky jsou zubařky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
4.10.17 11:38

Nějak nechápu, jak by mezizubní kartáček mohl způsobit kaz???
Každopádně vhodné velkosti a správný způsob čištění ti ukáže jedině hygienistka.
Důležitý je také solo kartáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.10.17 11:41

@růžový achát Mockrát Ti děkuji za výklad. Když já jsem si uvědomila, že jsem poslední rok skoro permanentně těhotná, že to nedopadlo je věc druhá. Proč další kamarádky tvrdí, že se jim během těhotenství zhoršily zuby. Můj zubař by řekl, že si špatně nebo nedostatecne čistily zuby. Kde je pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.10.17 11:44

@pralinka2727 Jj, byla jsem u hygienistky. Zvláštní, že mi neřekla o solo kartáčku. To až kamarádka, mám ho doma. Ale nevím, jak si s ním čistit, zeptám se příště hygienistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.10.17 11:52
@tzipora píše:
@růžový achát Mockrát Ti děkuji za výklad. Když já jsem si uvědomila, že jsem poslední rok skoro permanentně těhotná, že to nedopadlo je věc druhá. Proč další kamarádky tvrdí, že se jim během těhotenství zhoršily zuby. Můj zubař by řekl, že si špatně nebo nedostatecne čistily zuby. Kde je pravda?

ano, ženy v těhotenství častěji trpí na záněty dásní. Z důvodů hormonálních změn se mění složení a množství vylučovaných slin, což má vliv na samoočišťovací schopnost. Proto je nutná i zvýšená DH. V těhotenství je hrazená preventivka 3× ročně místo 2× ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.