Zoubky

76
10.1.05 10:46

Zoubky

Ahojky,potřebovala bych poradit,mám skoro 7 měs chlapečka a ted se nám vyklubal 1 zoubek,jenže když jsem mu dnes šahla do pusinky tak se n :roll:ám jich klube najednou 4. Malý hooodně pláče,slintá ,je neklidný,dávám mu do lednice chladit kousátko,jen by mě zajímalo máte někdo nějakou zkušenost jak mu víc ulehčit? Třeba s gely na zoubky? Díky Kikina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
10.1.05 10:55

Ahoj Kiki, já jsem u syna čekala na první zoubek do 9 měsíců a pak se nám jich během týdne vyklubalo 8. Tehdy jsem nic nevěděla o nějakých gelech a tak jsem dávala paralenový sirup a nebo čípky. Ten gel jdu dneska kupovat, protože Bětka je šíleně kousavá i bez zoubků a hodně neklidná - myslím, že už se něco klube a tak chci mít protibolístky po ruce. Holky si ty gely chválí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.1.05 12:35

zoubky

ahoj maminky,
Elenka mela 1.zoubek uz ve 4.mesici; ted ma 6.mesicu a klubou se dalsi. mam dobrou zkusenost s gelem a homeopatickymi globuli - v lekarne.
Ne vsechny deti na to reaguji,ale je dobre to vyzkouset.
Kousatka mame taky,ale kategoricky je odmita. Jedine kousatko,ktere akceptuje a zrejme ji i skutecne pomaha je gumovy medvidek; spec.kousatko pro nejmensi deti. Nejen ze se ji libi,ale dobre se drzi v rucickach a je mekci nez bezna kousatka,takze se prizpusobi.

vsechny zdravim, katka & elenka

• Citovat
  • Upravit
20
10.1.05 12:57

Ahoj Katko a Elenko. Už ve 4.měsíci se malé začal klubat zoubek? No teda! A jak se to projevovalo. My jsme teď ve 3.měsíci. Byla tu v sobotu kamoška a její neteři se začaly zuby klubat ve 2.měsící a do 6.měsíce měla plnou pusinu zubů. Teda, my bojujeme s prdíky,rýmou,ekzémem (je teda už pryč) a ještě zoubky. To by nám scházelo. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
10.1.05 14:49

Ahojky,
tak to je pro nas vylozene aktualni diskuze. Nikolce je deset mesicu a zoubky ma zatim ctyri (vsechny jednicky) a se zadnym z nich nebyl problem, zadnej plac, zadny jiny negativni reakce.
Ale za to ted z patka na sobotu v noci jsme si uzili. Teplota vylitla nahoru (celou noc 38-39st.) a prestoze jsem po sesti hodinach davala Nikce Panadol, tak to nechtelo klesnout. Od vecera mi plakala s malyma prestavkama a prestala az nekdy kolem pul paty rano a unavou usnula. Nechtela vubec pit a o vychlazenem kousatku ani nemluvim, dokonce i dudlik, ktery miluje, nechtela. Zkratka dostat ji neco do pusinky nebylo mozny. Za velkych boju a asistence manzela jsem ji mazala dasnicky roztokem Babydent, ktery v mem okoli kazdy chvali a ktery jsme pro vsechny pripady uz pred casem poridili. Podle myho nazoru ale prilis nezabiral. Takze pokud ma nekdo opravdu osvedcenej typ, tak jdu do toho, protoze precejen nas jeste par zoubku ceka a chci byt na to pripravena.
Pa Lucka a Niky
 http://nikolasek.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
10.1.05 19:56

Ahojky,

tak nám se zoubky klubou už od 3.měsíce, to nám natekly dásničky, sem tam jsme byli mrzutí a jeden by řekl,že každou chvilku bude venku zoubek, ovšem teď nám bylo 7 měsíců, už měsíc nám říká doktor,že lezou zoubky a zoubky stále nikde. Předevčírem malej dostal průjem a několikrát i zvracel, k tomu je celý den neklidný kňourálek a neusne jinak než v kočárku anebo s hlavičkou na mém či taťuldově srdíčku/dřív usínal normálně v postýlce bez sebemenšího problému/, tak doufám, že snad konečně-teď nám totiž ty dásničky naběhly tak,že by těch zubů mohlo být i víc.
Páček Lisa + Lukášek

• Citovat
  • Upravit
92
10.1.05 21:04

Ahoj holky, naší malé vyrostly první 2 zoubky v 9m bez teplot jen s častým nočním buzením a zlobením s jídlem, ani prso nechtěla, asi jí to bolelo při stisku. Kousátka a masáže dásniček odmítala takže ani gel jsme dát nemohly, zkoušeli jsme tak ještě Panadol baby sirup, i když myslím, že jen s malou úlevou. Teď je jí 10m a od včerejška má teplotu 38, je ukňouraná, ale jí dobře a nevidím nijak naběhlé dásničky, tak nevím co se děje. Myslíte, že to můžou být další zoubky?

Lucka a Petra 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.1.05 21:14

Ahoj holky,

taky se nás to týká, synovi vylezly dva dolní zuby v 7,5 měs., teď je mu 9,5 a další nic, když mu sahám do pusinky, tak je mu to nepříjemný, dokonce i vyplivl dudlíka, bez kterýho předtím nedal ani ránu, tak uvidíme, kdy budou další :roll: .
Prvnímu synkovi jsme dávali jako kousátko kousek ledu z tvořítka zabalený do igeliťáku jako bonbon, dlouhý konce jsme svázali k sobě, aby to bylo za co držet a docela mu to šmakovalo :lol: .
Od kamarádky mám půjčený Mundisal gel, ale připadne mi, že je moc řídký a je trošku pálivý, dětem moc nechutná, a ani se mi nezdá, že by pomohl. Jinak při teplotách dáváme taky Panadol sirup, tiší i bolest, hlavně v noci, kdy synek pláče a nic nezabírá.

Katka a dva raubíři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
10.1.05 21:42

Ahojky holky před týdnem jsem měla stejný dotaz. Dostala jsem bezva tip. Homeopatika Chamomilla 9CH rozpustit 3 kuličky v trošce vody. Může se dávat i víckrát za den. Jeníčkovi to moc pomáhá. Jinak co se gelů týče ještě je Citrogel. Nezkoušela jsem ho, ale prý je přírodní. Tak ať to bumrdlíčky nebolí :lol: .pa H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.1.05 21:53

Hanyno,
dají se ty homeopatika koupit i bez receptu?
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.1.05 17:40

Smokie jsou volně prodejný jen je nemají všude, nám je objednali a přišli do dvou dnů v Cartefouru va Stodůlkách.pa H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
11.1.05 18:44

Díky, já se poptám u nás, do Stodůlek to mám přecijenom z ruky :lol: , tady je snad taky objednávají.
Díky k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
13.1.05 11:52

Ahojky,holky díky za tipy,baby dent už jsme skusili,docela šel a ted jsem koupila ještě citrogel,jenže k těm zoubkům se malému přidala ještě střevní chřipka.chjoo. Jo co vím o homeo,tak bývají většinou na objednání,ale o těch na ty zoubky jsme nevěděla. Zatím máme jednoho zuba a klube se vedle :wink: hned další,bude venku už za chvíli,co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.05 13:05

:roll:
Ahoj holky,
malému je 6,5 měsíce a zoubek zatím žádný , netrpělivě je očekáváme každým dnem. Vždycky když je neklidný tak se to dá alespoň svést na to ,že jako rostou zoubky. Gelík jsem taky pořídila tak uvídíme. Jinak co se týče homeopatik ,tak jsme od 3 měsíce měli od dětské doktorky doporučen Viburkol čípky na prdíky, v letáčku je napsáno ,že se má podávát při neklidu jak při prtíkách tak třeba i při růstu zoubků ,1/2 čípku. Tak uvidíme třeba taky na něj dojde. Jestli však malému vyroste první zoubek v 1 roce jako tatínkovi tak máme ještě spoustu času .
Mějte se Lenka

• Citovat
  • Upravit
76
16.1.05 20:51

Ahojky holky díky za tipy ,tak jsme vyzkoušeli na zoubky Baby dent a citro gel a víc nám zabral Baby dent. Jinak mám už vyrostly dva dole a ted se klubou horní,takže heslo vesele do toho,čím víc zubů najednou tím líp,ale nemyslela jsem to vážně. Takže vám všem přeju,co nejvíc nebolestivých zoubků a pohodové mimísky. Pa Kikina a 7 měsíčnák Davídek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.