Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, já mám trochu netradiční tip, ale u nás zabral asi jako jediný, protože kousátka apod. byly na nic. KŘÍŽALY! Tedy sušená jablíčka, nejlépe domácí a trochu větší kousky. Nejdřív jsem měla trochu strach, jestli to nevdechne, ale naší Any to dávám od šesti měsíců a úplně v pohodě. Má to jako žvýkačku, žužlá a kouše to tak dlouho, až to rozžužlá úplně a buď vyplivne, nebo spolkne. Samozřejmě ji nenechávám při tom žužlání samotnou - kdyby něco. Naše MUDr. taky neměla nic proti a fakt nám to moc pomohlo!
Pred 4 dny se nam proklubal prvni zoubek, jednicka dole. Je to teprve mala carka na dasni ale uz je citit prstem a cinka na nem lzicka. Chci se zeptat za jak dlouho vasim prckum vyrostl od prorezani dasni, jak dlouho to trva nez vypada opravdu jako zub
?
@Janichka bude to dva týdny co se nám prořezal 1. a pár dní co 2. a jsou tak v 1/3 ![]()
Před týdnem jsem si všimly prvního zubu a tak z jedné třetiny už je venku, překvapilo mě, jak roste rychle.
Druhý zoubek se nám prořezal 10 dní po prvním. Celý zoubek je venku zhruba za měsíc.