Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Je zubní průkaz dítěte http://www.dent.cz/…i_prukaz.htm součástí zdravotního průkazu? Dnes jsem se o něm poprvé dočetla a přijde mi to jako zajímavý nápad a ráda bych ho pořídila i svým prckům......
Díky Lila
Ahojky Lilo,
dostala jsem v porodnici zdravotní průkaz a jeho součástí je i „Zubní průkaz dítěte“, a údajně slouží jako zápis informací o tom, zda je dítě v pravidelné péči zubního lékaře.
Zdravé zoubky ![]()
Pavlína a Lotka (7 týdnů)
Pokud si tu informaci dobře pamatuji, tak se to začalo dávat dětem narozeným v tomto roce.
bohužel, nedává se asi všude a všem. Já jsem rodila v unoru t.r.a NIC jsem nedostala
Nevím,kde by mi ho mohli dát, můj zubař o tom nic neříkal, jen kdy mám s malým dojít na první kontrolu.
ahoj Irias
Je škoda, že to zavedli až letos. Protože my, kteří máme mrňátka již trošku odrostlejší, jsme žádné takové upozornění a rady nedostali.
Já se třeba až teď z toho jejich webu dozvěděla, že bych se měla s dcerou registrovat do jejího 1roku
přitom všichni v mém okolí mi tvrdili, že máme spoustu času… … a nevíte jak a kde bychom si mohli takovýto Dětský zubní průkaz také opatřit???
Holky, díky za odpovědi,
Markmark - říkala jsem si, že zkusím dát dotázek na zdravotní pojišťovnu, třeba mi průkazku vydají.....připadá mi dobré, když budu mít připomínku, že bych měla s klukama zajít k zubaři, alespoň si to budu moci lépe pohlídat......
Lila
Tak jsem dnes dostala sprda u doktorky že nemám ve zdravotním průkazu dítěte ten „zubní průkaz“ co tam byl vloženy. Asi jsem ho někde vytratila. K zubaři jdem poprvé příští týden, mám si ho někde sehnat ten průkaz? Nebo je to šumák?
Já to nepoužívám a to chodíme pravidelně k zubaři a dětská dr to nekontroluje.
@SvatkaM Ok dík, takže zubař to nevyžaduje ano? Tak budu v klidu. Kdyžtak budu dělat trubku, že nevím o čem mluví ![]()
@marmelada78 no já je sice neztratila, ale silně pokulhává moje morálka při potvrzování do průkazu. Jsem ráda, že se tam s dětmi dopravíme, takže zubní průkaz sice mám, ale holka v něm nemá ani zmínku a syn naposled snad ve dvou letech. Zubaři je to super šumák, ten si založí kartu dítěte a dětské do toho může být zcela upřímně kulové. Je to tvoje dítě, tvoje zodpovědnost. Za absenci zubního průkazu na tebe sociálku nepošle. ![]()
Každý syn chodí k jiný zubařce a ani jedna z nich nic do průkazu nezapisují, nikdy ho po mně nechtěly.
Dokonce ani jejich praktická doktorka nevypisuje zdravotní průkaz. Výsledky preventivních prohlídek zapisuje jen k sobě do karty.