kartáček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
258
14.8.05 21:02

kartáček

:D Milé maminky, chtěla bych se vás zeptat, zdali čistíte svým miminkům zoubky........ a zdali používate kartáčky k tomu určené.Myslím kartáčky pro miminka.Právě jsme s manžílkem koukali na netu a našli jsme kartáčky pro dětičky od 6m.Také se chci zeptat, jaké pasty používáte, jestli s fluorem pěnivé nebo nepěnivé gely.Já někde četla, že se mají dávat právě ty nepěnivé.Našemu drobečkovi je 9m a má 6 zoubků, 4 úplně prořezané a těm dvěma už schází jen maličko a roste nám 7 a tak nevím jestli mu je mám čistit, protože na ně dost trpí, hodně ho to bolí a tak nevím jestli mu ten kartáček mám strkat do pusinky....... jinak čistím jen kouskem mokré plínky.....poradíte mi? Moc děkuji.

Janča a Tomášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
258
14.8.05 21:06

ahoj

MOC SE OMLOUVÁM, ALE NAPSALA JSEM SVŮJ DOTAZ ZNOVU PROTOŽE SE MI TEN PRVNÍ HNED NEOBJEVIL, A TED KOUKÁM ŽE JE TO TAM 2X. TAK SE NEZLOBTE............ DĚKUJI ZA POCHOPENÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
14.8.05 22:01

Ahojky,
zoubky by se podle dětských zubařů měly čistit od začátku a to (tuším) do roka (já myslím, že kliďo i dýl) bez pasty.
Pak koupit určitě pastu dětskou a jen jí kartáček dítěti otřít - stejně ji ze začátku všechnu spolkne.

Barunka má 10,5m a kartáček jsme poctivě koupili při druhým zoubku. Od té doby si ho sama žmoulá a moc se jí to líbí. Není to ale každý den a když se jí prořezávaly horní, měla to spíš jako kousátko :lol: - ty dětský kartáčky jsou příjemně jemný.
Potom jí je občas důkladněji přečistím já - jen tak, když si ten kartáček právě kouše, ale to je vše. A bez pasty.

Jsou ale poctivější maminky, co opravdu (tvrdí to) čistí miminkům zoubky každý den a pořádně.
Já to beru v klidu, stejně dostane po každým jídle napít, pije vodu, slazený věci papká minimálně, takže ji budu „trápit“ s každodenním čištěním zoubků, až bude mít trošku víc rozum a bude ta pravidelnost k něčemu (myslím pro dítě - že si ji uvědomí - nemluvím o kazu).

Snad mě ostatní maminy neukamenují..................
Jinak ještě: myslím, ža naše mamky nám měly čistit zoubky až okolo dvou let.......... :wink: (to mi ale taky přijde pozdě.......)

Vyber si z toho. Stránek je na to dost a proběhly tu i nějaké diskuze.

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.8.05 23:04

Ahoj Janicko,
mrkni zpátky,už tady několik diskusí na tohle téma proběhlo.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
15.8.05 13:15

Cistili jsme zoubky hned ,jak se objevily (od 7 mes) jemnym kartackem se silikonovymi vystupky( v :,-(e od Canpol Babies) a to az do 11 mes vklidu.Pastu jsme nepouzivali. Od urcite doby zacalo nase mimi do te doby oblibene cisteni odmitat, proste se zatnul a aspon symbolicke smidlani se dalo za velikeho kriku. Po 2 mesicich jsem se rozhodla, ze koupim novy kartacek a nejakou pastu vhodnou pro batolata zacatecniky. KOupila jsem kartacek s opravdu mekkymi stetinami a malou hlavickou, aby se s nim dobre v puse manipulovalo a k tomu malinovy Parexyl. Od te doby jako mavnutim kouzelneho proutku se Kubik na cisteni tesi. Pasty dostava opravdu jen minimum, moc mu chutna :P a ja muzu aspon chvili dle libosti cistit panovi v klidu chrup.
 Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.