Dva týdny zpožděná výplata

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19784
15.10.13 09:58
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, radeji anonyme.dekuji.chci se zeptat jak by jste v teto situaci jednali vy.2zari jsem nastoupila do noveho zamestnani, a k 5.10.mela byti vyplata. v prodejne uz i vyplatni pasky jsou, ale p. vedouci nijak nedava.vim ,ze usela k 10.zaplatit nijake platby povine, ale ja tam prece nebudu delat zadarmo, vcera jsem myslela, zevyplatu dostanu a zase nic.taky mam nijake placeni.ma nato vedouci pravo, takhle po terminu.uz 2tydny…dekuji co se vyjadrite.jdu na odpoledni, tak jsem moc zvedava.. :cert:

Mzda nebo plat jsou splatné do konce měsíce následujícího po vykonání práce. Výplatní termín je jiná věc, než splatnost ale je polovina října a jestli nemáš mzdu za září, tak se nic neděje. Jo, kdyby bylo 16 listopadu a tys neměla mzdu za září, to by bylo něco jiného - to by přicázelo v úvahu okamžité ukončení pracovního poměru.

Takhle se můžeš zeptat, co je s penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.13 10:00

Holky dik no ja tady vecer schvalne napisu jak to dnes dopadlo…jde mi oto, ze je uz 15.a ja mela mit zaplacene slozenky :cert:

• Citovat
  • Upravit
2197
15.10.13 10:02
@Anonymní píše:
Pracuji tam od 2zari. a je polovina rijna…omlouvam se pisu na mobilu pomaleji.

zaměstnavatel je povinnen ti vyplatit mzdu za předcházejí měsíc do konce měsíce následující. Takže za září ti musí vyplatit mzdu do konce října, nejpozději však do 15. listopadu a teprve poté vzniká prodlení. To je v případě, že nemáš ve smlouvě daný termín, v takovém případě má samozřejmě dodržovat smlouvu. Určitě bych se na to zeptala. Taky jsem měla zaměstnavatelku, která nedodržovala termín daný ve smlouvě a žádala nás ať vyčkáme, že musí nutně něco zaplatit. Nu což, to my taky a bránily se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
15.10.13 10:04

Tak se prostě zeptej vedoucí, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
15.10.13 10:07

@eli196 No… ono prodlení vzniká hned 1. října. Ale až při prodlení 15 dnů to může řešit okamžitým zrušením pracovního poměru.

Teoreticky by při jakémkoliv prodlení (i 1 den) mohla vymáhat úroky z prodlení, ale to bývá tak malá částka, že se to neřeší.

Ono i to okamžité zrušení PP lze uplatnit pouze tehdy, když člověk ví, co pak. Ale někdy je lepší pracák, než chodit do práce, kde nedostávám mzdu (zvlášť, pokud to vypadá, že zaměstnavatel půjde do kytek a zaměstnance to stojí peníze, atd…), někdy je lepší rozhodit sítě a počkat si na lepší.

Mch… Manželčin zaměstnavatel byl v prodlení s výplatou mzdy čtvrt roku. Byl srpen a ona ještě neměla celou mzdu za duben. Odešla okamžitým zrušením pracovního poměru, když dostala jinou nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.13 19:06

Tak jsem tu vyplatu dnes dostala, ale teda :evil: byli to nervy…p. vedouci se me jako zeptala, jak moc na vyplatu specham, kdyz jsem ji vylicila, ze potrebuji poplatit ucty, ze teda specham, tak rekla, tak jo ja se podivam jestli vam ji muzu vyplatit celou :zed: zacla se hrabat v papirech, jakou platbu ma jeste urgentni…a pak mi ji dala…tak jsem poplatila i ja co sem mela, ale jak to bude pristi mesic no sem zvedava

• Citovat
  • Upravit
19784
16.10.13 08:03
@Anonymní píše: … ale jak to bude pristi mesic no sem zvedava
… tak si odkládejte nějakou rezervu a počítejte s tím, že výplata bude o nějaký den později.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
16.10.13 08:40
@eumedon píše: … tak si odkládejte nějakou rezervu a počítejte s tím, že výplata bude o nějaký den později.

Pokud je mzda tak vysoká, že vůbec může něco odložit stranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
16.10.13 08:45

@aprazanda Musí, právě proto, že je nízká: Nepředvídatelný výdaj a je nahraná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.13 10:34

Ahoj dosli mi nervy, tak jsem tu zas ja, abych se sklidnila. minuly mesic jsem zakladala toto tema, a co myslite.?nic se nezmenilo :cert: vyplatu ani tento mesic jeste nemam a to je prosim 25lis. :cert: pardon vlastne jsem minuly tyden vyskemrala, ale doslova vyskemrala at mi da vedouci 2000 na poplaceni skolky,obedu.jsem desne vytocena.co by jste delali vy? i kdyz vim, ze srovnat si to musim sama, kdyz ta prace tady neni.

• Citovat
  • Upravit
7731
25.11.13 10:51
@Anonymní píše:
Ahoj dosli mi nervy, tak jsem tu zas ja, abych se sklidnila. minuly mesic jsem zakladala toto tema, a co myslite.?nic se nezmenilo :cert: vyplatu ani tento mesic jeste nemam a to je prosim 25lis. :cert: pardon vlastne jsem minuly tyden vyskemrala, ale doslova vyskemrala at mi da vedouci 2000 na poplaceni skolky,obedu.jsem desne vytocena.co by jste delali vy? i kdyz vim, ze srovnat si to musim sama, kdyz ta prace tady neni.

jdi na úřad práce to je jediná páka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
25.11.13 10:55
@Anonymní píše:
Ahoj dosli mi nervy, tak jsem tu zas ja, abych se sklidnila. minuly mesic jsem zakladala toto tema, a co myslite.?nic se nezmenilo :cert: vyplatu ani tento mesic jeste nemam a to je prosim 25lis. :cert: pardon vlastne jsem minuly tyden vyskemrala, ale doslova vyskemrala at mi da vedouci 2000 na poplaceni skolky,obedu.jsem desne vytocena.co by jste delali vy? i kdyz vim, ze srovnat si to musim sama, kdyz ta prace tady neni.

Dluží vám něco z výplaty na který měsíc? Za září? Jestli za září, tak je to důvod k omamžitému zrušení pracovního poměru podle paragrafu 56 odst. 1 písm. b zákoníku práce.

Nemáte ještě celou výplatu za září?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3547
25.11.13 11:10

Řeším teď přesně tohle stejné u mého přítele, a zjistila jsem, že bohužel ze zákona má 15 dní na vyplacení od klasického termínu vyplácení(u nás je to 15.),takže také stále čekáme na jeho výplatu a jak říká @eumedon je to důvod k podání okamžité výpovědi, což mi budeme v případě, že to nestihne určitě podávat. Hjá na ni navíc budu ještě posílat fi. úřad, díky tomu, že od května co tam dělá nedostal ani jedu výpl. pásku a ona mu ani po jeho výzvách nechce žádnou dát, takže vlastně ani nevíme jak mu výplatu počítá, jestli odvádí daně, SZ, ZP, kolik má dovolené atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
25.11.13 11:13

@Lojzinkaa a ještě má nárok na odstupné to je taky důležité. Jestli jsou pochybnosti jestli platí odvody ihned bych to řešila se zdravotní pojišťovnou jestli tam mají platby jinak se dostane do problémů a bude muset dokazovat že tam pracoval a hlavně oni si podají tu firmu a né jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
25.11.13 11:14

Já to řešila o opravu doporučuju to oznámit na úřadu práce oni mu udělají takovou kontrolu že se z toho po..re

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat