Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rachelgreen píše: Více
Nikdy jsem nikde nečekala, leda tak na kufry. Transfer záleží na tom, jak daleko je hotel od letiště a to jste asi věděli, ne? ![]()
My ted budeme bydlet 90km, tak počítám taky s delší cestou, než se vysadí lidé u hotelů dřív. Nemáme s tím problém.
Já vždycky dokupuju privátní transfer taxikem, takže na nás před letištěm čeká řidič s cedulkou a rovnou jedeme. Jinak nějaké čekání na letenky jsem nikdy nezažila.
@Kockazvysocan
jojo 30 km píšu to nahoře. Spíš jsme nepočítali s tím, že se sekneme čekáním přes hodinu na nějaký papír ![]()
@lucad77
Vedle nás právě na letenky stály lidi s cestovky BS a tam to šlo nějak rychle, pak tam začal i check in na nějaký let do Ruska a my pořád na konci řady ![]()
@ivašot.
A přímo přes cestovku nebo po vlastní ose? Cestovka nám nabízela za 2.500 Kč jeden směr, ale taxíky po vlastní ose tam byly daleko levnější.
Přes cestovku, nechce se nám na letišti hledat taxi a navíc jsme už 4 dospělí, takže se s kuframa do jednoho nevejdeme. Takhle nás čeká minibus a během půl hodiny jsme ve 30 km vzdáleném hotelu
Normální to není, nicméně může se stát cokoli, třeba ke zpoždění byl nějaký objektivní důvod, ale normální člověk to řeší na místě, ne že bude slzet post factum na internetě.
Ne, přesně z výše uvedených důvodů. Věřím, že běžnou pobytovku dokáže cestovka udělat levněji, ale mě by z těch ostatních účastníků a delegátů rupla cévka
Jezdíme, ale už jsem tenhle rok říkala, že si ten transfer zajistím sama. Loni jsme jeli do hotelu pul hodiny, letos hotel co byl dokonce blíž skoro 2h
záleží jak mají poskládanou trasu. Letenky nikdy s na půltíku neřeším, odbavujeme se sami online.
My byli v červnu s Fischerem, letěli se Smart wings a teda žádné čekání. Jako že ano, let byl zpožděn, v Turecku jsme čekali v autobuse na jednu rodinu, ale ta řešila, že jim nepřivezli kufry. Ale cestovka za nic nemohla.
@Lama Lama píše: Více
My už řešili dovolenou na příští rok a zase jsme si ověřili, že fakt je to přes cestovku levnější. Hotel - kde mimochodem už máme nadstandardní vztahy - nám nabídl cenu za ubytování s AI úplně stejnou, jako cestovky za komplet zájezd s letenkami od cestovky. A vzhledem k tomu, že jsme čtyři, tak už je to docela rozdíl.
Jinak holt musíme na letišti a v letadle ty ostatní cestující „zkousnout“
.. a pak transfer taxikem a do hotelu, kam Češi jezdí úplně minimálně.
Jezdíme s cestovkou každé léto, prakticky vždycky s Fischerem a uvedené problémy jsme nikdy nezažili. Na letišti byla delegátka v hale hned, jakmile jsme si vyzvedli kufry, číslo autobusu bylo taky hned, transfer do hotelu vždycky v pohodě, zajížďky minimální.
Ahoj. Teď jsme se vrátili z dovolené z Turecka a byla jsem celkem překvapená, jak se všude na vše čeká. Mé poslední dovolené byly buď na vlastní pěst, nebo s německou cestovkou a takové šílené čekání všude si fakt nepamatuji.
Měli jsme to přes Exim, letěli jsme se Smartwings. Po příletu do Turecka jsme čekali přes hodinu jen na papír, kde bylo uvedeno číslo autobusu na transfer do hotelu a pak den schůzky. Než jsme se dostali z letiště na hotel tak uběhly 3 hodiny, to jsem schválně vybírala hotel cca 30 km od letiště.
Na cestě zpět to bylo to samé, na letenku jsme čekali přes hodinu a pak se ještě dohadovali kam nás mají posadit.
Prostě blázinec. Je tohle normální situace?? Kdybychom neměli malé děti, které z toho už byly total otrávené, tak to asi tak neřeším, ale jen ať vím pro příště jestli ještě někdy letět s cestovkou.