Jezdíte s cestovkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4952
26.10.24 07:27

@rachelgreen A německé cestovky mají to odbavení jak? Místa v letadle víš od začátku? Neřeší se odevzdání kufrů, kdy fronta vznikne zcela zákonitě? Vznikala vždycky ještě v dobách, kdy byly papírové letenky a letecké společnosti jen ty staré dobré tradiční. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachelgreen
26.10.24 08:37

@Jeremi
Myslím, že i vždy bylo otevřeno více přepážek, ne jen dvě, ale to je spíš systém letiště asi??? Ale zřejmě je to tím, že pokud letíš z Vídně, tak to byly buď Austrian, KLM, nebo Air France. U některých bylo i prioritní odbavení pro rodiny s dětmi.
Ale jinak se vždy musel udělat online check in už doma. Rezervace sedadel šla udělat také zdarma. Tím se myslím vše uspíšilo.

Ale jak píšu výše, oproti standartu co znám jsme na letenky čekali dlouho, ale stejně musíš být pořád na letišti, takže nevrlé děti vem čert.
Ale spíš řeším to čekání na ty pokyny a ten transfer. Prostě lepší příště fakt volit odjezd po své ose nejlépe. 8o

• Citovat
  • Upravit
4952
26.10.24 08:59

@rachelgreen Dík. Já právě se zahraničními cestovkami zkušenost nemám. Buď s českými anebo s individuální cestou, a to už bylo v posledních letech podstatě jedno, jestli to bylo s KLM nebo Ryanair. S organizací po příletu,
dlouhým čekáním na pokyny na transfer do hotelu apod. jsem se se nikdy nesetkala, vždycky všechno fungovalo dobře. Ale možná se budu příště pídit po individuálním transferu za příplatek, to je informace, která mě fakt oslovila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachelgreen
26.10.24 09:07

@Jeremi
Ale i Ryanair má odbavení online dopředu pokud si dobře vzpomínám, myslím, že bez toho to pak nejde? Akorát u nízkonákladovek jsou ty sedadla za poplatek.

Nám cestovka nabízela cca za 2.500 Kč/cesta, ale v hotelu nám pak nabízeli taxíkem za cca 50 euro. To už je pak celkem podstatný rozdíl. Ale otázkou je, jak by vypadal ten taxík :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6445
26.10.24 09:15

Mam pocit ze kazdy krome Smart wings ma online checkin min 24 hodin pred letem. S nemeckou CK jsme leteli z Prahy s Eurowings, odbavili se online, u odbaveni to bylo raz dva hotove, otevreno bylo asi 6 prepazek. My s CK litame naprosto vyjimecne, spis na vlastni pest, toto je zkusenost ze zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
26.10.24 09:42
@rachelgreen píše: Více

Není nic jednoduššího než si přes cestovku zaplatit seating

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachelgreen
26.10.24 10:01

@ivašot.
Ale já tu místa k sezení nikde neřeším.
To by nám moc k ničemu nebylo, když jsme se odbavovali v ČR, tak sama řekla, že letí plné letadlo a vedle sebe nás nemůže posadit, protože sedadlo vedle nás by nemohli pak obsadit.

• Citovat
  • Upravit
15432
26.10.24 10:08

Tak teď tomu nerozumím :think: …když bys měla dopředu zaplacená konkrétní sedadla, tak není u odbavení, co řešit

Tak už mi to bylo vysvětleno!

Příspěvek upraven 26.10.24 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
26.10.24 10:11
@ivašot. píše: Více

Nepsala ona, že má dvojčata v době letu těsně pod dva roky? Ta nemají nárok na vlastní sedadlo, musejí sedět na klíně rodiče a nad trojkou sedadel jsou jen čtyři kyslíkové masky. S dvěma dětma pod dva roky nemůžeš nikdy sedět vedle sebe. Leda by jedno z míst nebylo obsazené a pak to sedělo na počet masek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
26.10.24 10:14
@Jeremi píše: Více

No tak to jo, v jedný řadě nemohou být dva “infanti”. To věkové složení jsem přehlédla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
26.10.24 10:20
@ivašot. píše: Více

Přesně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
26.10.24 10:31

A to jako proč by vedle vás nemohli nikoho usadit? To slyším poprvé a to se smartwings létáme už pěkných pár let.. My jsme 4 a sedíme stylem 3 spolu a 1 přes uličku nebo za, kde sedí dva. :think: Vždyť je naprosto běžná praxe, že tam kde jsou dva, sedí jeden cizí.. My když jsme letěli jako bezdětní, taky k nám přisadili třetího..

Edit: už čtu příspěvky nade mnou proč to nejde..
Jinak se mi fakt nechce věřit, že jste tak dlouho čekali ve frontě ke stánku s pokynama. My - letos v hlavní sezónu (červenec), v té době opravdu každé letadlo 1,5h a víc zpoždění (my necelé 2h), z Brna letěli 2 letadla v podstatě ihned po sobě plus stánek byl pro Brno i Ostravu dohromady, tedy 1 stánek pro min. 3 letadla. Takže ano letos to byla dost dlouhá fronta. Jak dlouho jsme tam stáli, jsem fakt nestopovala, ale fakt nic co by se nedalo vydržet. :nevim:
Pravda letos jsme dlouho čekali v transferu, než jsme vůbec vyjeli z letiště, protože jsme dlouho čekali na jednu rodinu.. Ale to se nám stalo poprvé a nejspíš to bylo kvůli tomu zpoždění každého letu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 10:49
@Ijen píše: Více

I smartwings má odbavení 24 hodin před letem. Zrovna jsem ho dělala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
rachelgreen
26.10.24 10:58
@Anonymní píše: Více

A s cestovkou? To je vždy první po čem se pídím a bylo mi řečeno, že to jde jen na vybrané lety z Prahy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 11:05

To je pravda, s cestovkou ne. Ale kupovala jsem přes sprostředkovatele, tak je zvláštní, že by to přes někoho šlo a cestovku ne :think: ale všechno je možné, neříkám :) příště až pojetím s cestovkou, tak to zkusím :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix