Jezdíte s cestovkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
22.10.24 13:49
@ivašot. píše: Více

Hele, já to prakticky neresim, protože na pobytový stejně nechci. Pokud bych to brala přes cestovku, tak jedině s autem na letišti a modlila se, abych zástupce cestovky ani ostatní účastníky zajišťuje vůbec nepotkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30830
22.10.24 13:53

My jezdíme s cestouvkou často, letos jsem jeli s Čedokem a překapilo mě, že jsme na letišti čekali snad hodinu na to až nám řeknou, do kterého rozvozového autobusu patříme :nevim: To jsem nikdy nezažila, vždycky to bylo rovnou na dlegátku, ta každému hned řekla. Tady jsem stáli frontu na oknénko, kde si prohlídli ubytovací papíry a pak teprve tě poslali do busu. Doprava do hotelu už pak byla v pohodě, ale to čekání na odjezd mi přišlo zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
22.10.24 13:55

Na dovolenou využívám vždy cestovky a nikdy nebyl žádný problém nikde. A do zahraničí lítám i jezdím dvakrát ročně. Zkoušela jsem i objednat ubytování a letenky zvlášť a bylo to fakt moc drahé. Vyplatí se to v případě, že si v té destinaci pronajmeme auto a jsme tam třeba měsíc. Jo a Čechů na dovolené se neštítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachelgreen
22.10.24 14:55

@pikola
My taky běžně řešíme letenky online, ale to jde prý jen pro vybrané lety z Prahy.

• Citovat
  • Upravit
rachelgreen
22.10.24 14:58

@Lama Lama
Tak to nás právě letělo plné letadlo :) takže pak to byl trochu boj, kdo bude první :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3957
22.10.24 18:17

Jezdíme s eximem už pár let, ale tohle se nám ještě nestalo, a to jsme letos byli taky v Turecku… Jakože po příletu jsme chvíli čekali na kufry, poté chvíli ve frontě pro ubytovací pokyny, ale že by to bylo něco extrémního to určitě ne. Cesta transferem trvala asi 2h s cca půlhodinovou přestávkou, ale hotel jsme měli cca 90 km od letiště. Abychom 30 km jeli tři hodiny, tak to fakt nee. Jo čekali jsme v autobuse cca půl hodiny na jednu rodinu, to jo, ale za to nemůže cestovka, že. A to byli letos všechny lety do Turecka hodně opožděné.

No při cestě zpátky holt ty cestovky mají někdy velkou rezervu, takže se může stát, že po příjezdu na letiště se ještě nějaký čas na odbavování čeká. Ale zas co je lepší - nějakou tu hodinu si na odbavení počkat, nebo se po cestě na letiště strachovat, že ten let nestihnu.. :nevim: :nevim: Chápu, že pro děti je to nudné a únavné, taky máme dvě malé děti (12 a 5 let), ale dá se to vydržet.
A že by byl nějaký problém s místama v letadle, tak to se nám fakt ještě nestalo :nevim: :nevim:

Co se nám kdysi stalo, tak to bylo s Fišerem (ale to nepatřil pod Exim), že cestovka poslala na letiště špatné info - že měli u syna jiné jméno (zkrátka napsali 2× manželovo jméno). Ve smlouvě jsme ale jména měli správně. To se ale během půlhodiny vyřešilo, a pak nás v pohodě odbavili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.10.24 18:20

@rachelgreen Tak mně stačí už ten transfer, kdy do hotelu vzdáleného hodinu jízdy se jede tři hodiny. Z toho bych kor s dětma vyrostla. Navíc ty ceny jsou dražší, než když si koupím zájezd od němců a transfer sjednám sama. Vlastně jsem nikdy s cestovkou nikam nejela. A přesně, ten luxus, když pár minut po příletu nasedneš do auta a za hodinku jsi klidně v hotelu…to nám vždy stálo za příplatek oproti letištním busům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
22.10.24 18:23
@ivašot. píše: Více

Já už mám koupeno na červenec :mrgreen:
Jinak kupuji kolikrát last a ten je za cenu samotného pokoje někde. Třeba na fb v jedné skupině furt píšou, že nabízí pokoje za cenu co jsme měli i týden s jídlem a letenkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.10.24 18:30

@rachelgreen lítám desítky let a nikdy jsem nezažila to, co píšeš. Transfer z letiště v Turecku do hotelu dlouho trvá, s tím souhlasím, ale na žádný letenky nečekáš a kam vás posadí se nijak dlouze neřeší. A po příletu na tebe čeká někdo z CK, aby ti sdělil číslo autobusu, ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76889
22.10.24 18:39

Také jsem párkrát letěla s Eximem, rodiče s nimi lítají desítky let - a nikdy neměli takový problém, jednou lidi ve svozovém buse museli čekat na mé rodiče, protože v noci na Mallorce nemohli ten bus najít :mrgreen: ale prý po pár minutách vyběhla z haly za nimi delegátka cestovky a nasměrovala je, bylo to přes několikaproudou silnici a oni hledali jen v řadách busů hned u letiště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.10.24 18:42
@Zeoli píše: Více

Tak jestli měli hotel 30 km od letiště, tak ty tři hodiny bylo fakt moc. My jsme teď v létě měli hotel 90 km od letiště, ale tak dlouho jsme opravdu nejeli. Ale jinak máš pravdu, že do těch vzdálenějších hotelů je ta cesta dlouhá.
A přesně s jak píšeš s těma letenkama, tedy dnes se to jmenuje palubní lístek, na něm je napsaná řada a sedadlo a podle toho si sednu, ne?? Jako mohlo se stát, že je „neusadili“ všechny spolu, ale nějak rozházeli po volných sedadlech. Ale za to nemůže cestovka.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.10.24 18:58
@rachelgreen píše: Více

Hele co je to za blbost… Vždyť na každém palubním lístku máš uvedeno číslo řady a písmenné označení sedadla. Takže i kdyby jsi nastoupila do letadla jako poslední, tak si sedneš na místo, které máš uvedeno na palubním lístku.. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.10.24 19:10
@werajsik píše: Více

Nevěřím ji ani slovo. Zase další vymyšlená diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.10.24 19:12
@Zeoli píše: Více

Taky mi to tak přijde. Nechtěla jsem vysloveně psát, že nás tahá za fousky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 19:55

@rachelgreen letěli jsme v září s Fischerem, to je jedna společnost s eximem…v 6.30 jsme odlétali s dětmi a po 10.30 hodině už jsme pili drinky na hotelu a koupali se…čekali jsme na kufry a pak ve frontě na autobus…ale jinak to bylo vse v pořádku a v lastu velmi levné :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix