Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rachelgreen
No ani to čekání na pokyny není tak strašné jak to popisuješ. Přece nedostane celé ledadlo kufry ve stejnou vteřinu, ale kufry postupně přijíždí na pás. Pak se postupně lidi po skupinkách přesouvají ke okýnku pro pokyny, určitě to není že celé letadlo se žene k okýnku. A upřímně ani nechápu, jaký smysl to má být první u okýnka. Dobrá budu první, první v transferu, ale stejně se musí čekat na ostatní, kteří můžou stát ve frontě jako poslední.
A jak to popisuješ teď, tak mi to zas tak extra hrozné nepřijde. Minimálně, nám, kteří takhle litáme, to tak nepřijde.
@werajsik
Tak bylo tam dost lidí s malými dětmi a ty asi nebaví čekat někde frontu, snáze se zabaví někde bokem ![]()
No tak my doletěli v 15:00 (odlet byl v 11:00) a na hotelu jsme byli v 18:00, když si přečtu co tu psal anonym s těmi časy pár příspěvků zpět, tak mi to přijde trošku nepoměr ![]()
Ale jak píšu výše, takové prodlevy si nikdy nepamatuji. A to jsem letěla i se dvěma přestupy za oceán a v klidu.
@rachelgreen píše: Více
Mám malé děti (12 a 5 let) a ani jedno není „kam ho postavíš, tam ho najdeš“. Obě děti jsou živé stříbro. Dcera (5 let) je dokonce větší čertík, než byl syn. Když jsme letěli úplně poprvé jako dětní, měl syn 2,5 roku. Dcera poprvé letěla, když měla necelé tři. Vždy to bylo Turecko a pokaždé to bylo daleko od letiště (se poprvé to bylo cca 110 km od letiště, poté i s dcerou 90 - letos jsme byli ve stejné oblasti jen o dva hotely jinde, než před dvěma lety) a pokaždé to ty děcka vydržely..
![]()
Neříkám, že je to bavilo, to samozřejmě ne, samozřejmě, že se oba nudili a vymýšleli kraviny, ale vydrželi to…
My jsme třeba zažili před těma dvěma lety, kdy to bylo těsně po covidové pandemii a letištního personálu bylo jako šafránu, že jsme na odbavování čekali fakt dlouho, protože nebyli lidi, a báli jsme se že to nemůžeme stihnout. Jsme si s ostatními lidmi v řadě dělali srandu, že nám letadlo uletí.. ![]()
Takže mě osobně to nepřijde tak tragické, jak to v úvodu bylo prezentováno.
Možná je to ale proto, že jiný způsob neznám a proto nemohu srovnávat, to nepopírám..
@rachelgreen
P. S. letos všechny lety do/z Turecka měly během prázdnin velká zpoždění. My létáme zásadně z Brna a tam se to zpoždění pohybovalo mezi 1,5h až 3h.. V Praze ještě víc a s bonusem zapomenutých kufrů na letišti… Takže čekání ve frontě na pokyny a čekání v transferu na ostatní rodiny, je to to nejmenší co nás letos potkalo…
@werajsik píše: Více
Mě to právě přijde hrozné. Nesnáším čekání a nesnáším davy. Kombinace obojího je pro mě neštěstí samo a zaručený zkažený začátek dovolené. Já ani neodbavuji zavazadlo, chci vypadnou z letiště nejlépe do 15ti minut od vystoupení z letadla.
@werajsik Naše děti 2× 2 roky, takže to čekání byla lahůdka. Ale byli tam i s miminama, takže ti to měli ještě horší. Právě, co poslouchám z okolí, tak na letenky čekání asi nějaké vždy je, zvlášť pokud nejde udělat dopředu odbavení, ale na pokyny takto nikdy. Ale je fakt, že celé letadlo letělo jen s Eximem/Fischerem. Když jsme létali z Vídně, tak třeba také letělo plné letadlo, ale lidi z dalších x cestovek, takže pak jsme byli u pokynů třeba jediní.
My letěli za covidu bezdětní, z Vídně a to byla paráda, nikde nikdo a kufry jsme si odbavovali sami a letenky byly v telefonu. Jinak u přepážek nikdo nestál.
To zní dost chaoticky!
pen_mouth: Měla jsem podobnou zkušenost, když jsme jednou letěli s jinou cestovkou. Nakonec jsme se rozhodli létat samostatně, hodně to pomohlo s časovou flexibilitou a ušetřilo spoustu nervů. Důležité je najít cestovku, která má dobré reference nebo zvážit samostatné cestování, když děti trochu povyrostou. Aspoň víte, že u dětí je trpělivost dobré cvičit. ![]()
a z jakého důvodu se tam lidé předbíhali, kdo dostane pokyny dřív? vždyť svozové busy neodjedou dřív, než v nich budou všichni
to byl zájezd nějakých buranů?
Příspěvek upraven 24.10.24 v 22:28
@Bara Novackova píše: Více
ale nekecej, od kdy al-boti jezdí na dovolenou a mají děti
a kdo jako konkrétně se dohadoval s kým, kam vás mají posadit? vždyť to přece nedává žádný smysl
![]()
@stinga píše: Více
Já už ti mám normálně pocit, že to čte myšlenky. Víš, jak na FB se ti objeví reklama na něco, o čem se jen bavíš, to je normální. Ale dnes jsem jen na něco vzpomněla, a co myslíš bylo to tam, za chvíli! ![]()
@werajsik
To bylo myšleno k tomu čekání na pokyny, když vystoupí plné letadlo a natlačí se k jednomu stánku, kde chlápek rozdával pokyny, tak to byla tlačenice o to, kdo koho předběhne.
Jinak v letadle nás jako rodinu rozhodili, ale z toho jsem překvapená nebyla.
A já nepíšu, že jsme 30 km jeli 3 hodiny. Píšu, že od doby, co jsme čekali frontu a pak se dostali na hotel to trvalo 3 hodiny.