Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
To je naprosto normální. Naopak není normální z dětí dělat neschopné chcípáky.
Prijde mi to naprosto normální, standardně jsme jezdili pod sirak cca od velikonoc do podzimnich prazdnin. A jen tak mimochodem, jednou jsme o tech podzimnich prázdninách jeli i vodu ![]()
A co kozkam na předpověď, tak zatim stale hlasi v noci nejakych 8-11 stupňů, to umi byt v horší roky i na letnim táboře.
Prosím tě, nedělej z děcek skleníkové kytičky. Když budou pořádně oblečené a v pořádném spacáku, je to úplně v pohodě.
Já bych to nedala, to by byla moje smrt
. Ale děcka milují výpravy a podoné akce, pokud chtějí jet, ať jedou, budou mít zážitek jak hrom. Musí na to být vybavené samozřejmě, kvalitní spacák a teplé oblečení na den i na noc.
Však dneska se dá koupit výbava, že jim i venku bude dobře. Alespoň budou mít zážitek. Syn asi nebude teda spát venku. Ale na nějaké klubovně, kde jezdí hasiči. Nebo nevím. Nepátrám. Na podzimní soustředění chtěl zase přihlásit, tak pojede. Taky mají mít spacák atd. sebou. Už byl loni a vrátil se moc spokojený. To mi stačí.
Mě to přijde normální, taky jsme to tak měli. Přijde mi smutné to za předpokladu, že děti chtějí jet, zakázat jim to. Za prvé se dá sehnat spacák i do mnohem větší zimy a za druhé i kdyby se ti nechtělo utrácet, nemáš možnost si ho půjčit atd, furt se mohou obléct tak, aby jim nebyla zima.
Na spaní pod širákem nevidím problém s teplotou, ale s deštěm a pršet může v říjnu stejně jako v srpnu. Pustila bych pokud bych věděla, že mají toto nějak ošetřené (celty, stany nebo nějaký přístřešek).
@Jana7ka No, tak se stanem uz to není spaní pod sirakem
a kdo by se s tim nosil…
Ach jo. Anonymní hysterická matka se ptát na blbosti. Je krásný teplý podzim. A spacáky existují bohatě pod nulu.
@Anonymní píše: Více
kolik jim je? 6 a 7 a nebo 12 a 13? To je rozdil, ze?
@j.a.n.i1 píše: Více
Nemyslím, že by si je nesly, ale třeba na nějaké základně kde jsou tee-pee.
Překvapuje mě, jak vám to všem přijde normální, ale počasí do prázdnin může byt jakýkoliv. Pokud bude hezky a k ránu mrazík tak OK, ale taky může být pěkně hnusně, trvalý déšť, vítr a teplota kolem 0.
@šklíbakočka píše: Více
Do prázdnin skoro 2 týdny a předpovědi na víc jak 3 dny moc nevěřím.
Pustila, ale dala bych jim spacák pod nulu a hodně kvalitní obleceni. Nevím, kde tu všichni bydlí, ale já už včera ráno škrábala led z auta ![]()
Před chvílí mi přistála na mobilu zpráva, že oddíl, kam chodí obě mé děti, jede o podzimních prázdninách na výpravu a budou spát pod širákem. Moje děti nepojedou, protože mi to už přijde moc, ale přemýšlím, kolika lidem přijde normální nechat spát pod širákem děti v této době. Věděla jsem, že akce bude, ale předpokládala jsem, že stejně jako v minulých letech pojedou do nějaké cizí klubovny.