Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kryptozoo No, vzdy mi stacila obyčejná pěnová… Teda co se izolace týká, pri spani uvnitř musim mit alespon samonafukovacku, na tvrdé podlaze odmitam spát. A na tabor vozim vylozene nafukovaci, prece jen 3 tydny jsou 3 týdny.
@Matt 02 píše: Více
Přehodnotit to není potřeba. Tentokrát ven nejedou, z 20 dětí by jely 4, takže vedouci to přehodnotil a jedou stejně jako vždy do nějaké chaty, kde budou moci ty 4 děti klidně přespat venku a ostatní budou spát vevnitř. Řešilo se to celý večer. My poridime k Vánocům 2× Husky, aby příště mohly jet. Od babičky bude karimatka.
Je skvele, ze deti dostanou takovou prupravu, protoze odolnost vuci nepohodli dava neuveritelnou svobodu.
Ale Husky spacaky jsou mizerne site a proti Condorum jsou řídké (pri stejných limitech). Condory vyjdou i levneji a udelaji je namiru. A tim padem vite, ze nelezely zabalene nekde ve skladu. Konec reklamniho okenka.
@Anonymní píše: Více
Nevim proc mi to mi pripomnelo nasi jiz mnoho let starou historku… Odilova vedouci informuje matku o výpravě, matka se ptá, kde budou spat a než vedouci stihne odpovědět, všimne si gestikulukujici ditete, ktere stoje za matčinými zady, zuřivě zobrazuje chatu… Ano, budeme spat v chatě ![]()
@Matt 02 Jen protoze nechce pustit dite v rijnu spat pod sirakem neznamena, ze je to sklenikova kyticka, co ji vozi az pred vchod skoly. ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Předpokládám, že když z 20 rodičů 16 napsalo, že dítě pod širák nepojede, tak si to vedoucí netroufne a nevezme je i přes nesouhlas rodičů.
@Pudloslava píše: Více
Dívala jsem se na spacáky a za 2 Husky je jeden Condor, když budu chtít stejné nebo podobné limity.
Ještě se mi líbí Trimm, ten máme v rodině a chválí ho.
Moje dítě přesně na takovou výpravu jede o podzimních prázdninách - puťák se spaním pod širákem.
Mám dvě děti ve skautu a jedno u vodáků - všechny tři jedou na podzimky na puťák pod širák.
@Iva Horakova Neni spíš důležité aby se komfortně citily ty deti ![]()
Myslíš si, že dítě v 8 letech už kriticky zváží své možnosti a schopnosti a řekne „mami, nebudu spát pod širákem, protože nemám dobrý spacák“. Teď to bude spíš na mně.
@Anonymní píše: Více
Což neznamená, ze by si to treba neuzilo, i když matka vyhodnoti, že nemá dobrý spacak.
Užít si to můžou přes den, ale pokud jim bude v noci zima, tak si to neužijou a je velké riziko toho, že to odnesou nějakou nemocí.
A pokud je i tak vedoucí vezmou pod širák, když vědí, že nemají vhodné vybavení, tak to budu brát jako krajně nezodpovědné.
To není moje hodnocení, že nemají vhodný spacák, to je prostý fakt. Lidl má spacáky vhodné na léto, ale ne na podzimní přespání pod širákem.
Má tu někdo zkušenost se spacáky Trimm? Našla jsem od nich spacák s komfortem -2° za dobrou cenu, tak jestli to je na úrovni Lidlu, nebo tomu můžu věřit.