Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na internetu jsem nasla toto zviratko chtela jsem se zeptat jestli nemáte zkusenost s jejim chovem.
No, já nevím, ale podle mně je ježek jako ježek. Měli jsme na jednu zimu 10 mláďátek. Dvě jsme našli my a ubytovali jsme je, a lidi z okolí, jak se o tom dozvěděli, tak nám začali nosit další. Celou zimu to byla pěkná fuška a taky nás to stálo „pár“ peněz. Pozvali jsme si i veterináře. Vyfasovali jsme něco na čmelíky(nebo jak se to jmenuje), něco do žrádla a sprej na blechy (těch měli požehnaně). Vyplázla jsem tisícovku a ten dobrý pocit mě nějak nezahřál
. Naši ježečci byli ochočení, některé z nich se dalo i chovat, ale běda, pokud se něčeho leknou..... Když máte takového ježka v náručí a lekne se, tak se stočí a bodlinami vám uštědří dost sekanců. Dcera musela na pohotovost, protože to bylo na spodní straně zápěstí a hodně to krvácelo. Já si ani nedokážu představit, že bych si zrovna ježka pořídila jako mazlíka. Není lepší třeba morče?
Zrovna nedávno jsem se dívala na Bazoš, kde měli inzerát, že prodají mláďátka.. Teď si nejsem jistá, zda-li to byl zrovna tento druh, ale byli fakt krásní ![]()
Ahojky, tady máš odkaz: http://www.mojijezecci.wbs.cz/…-PAPANI.html
Když už teda chcete ježky, tak dejte domov těm malinkým, co by nepřežili zimu. Každý podzim je jich moc. Zkontaktujte nějaké záchraně stanice, nebo útulky a oni vám dají další info.
Kdybych mela dum tak klidne ale jelikoz bydlim v byte tak si zam nemuzu natahnout zablesene zvirata s parazity.To je jako kdybych si do bytu k male vzala kocku z ulice to prece k malemu diteti nejde!Ty jezci chovani pro chov a prodej by meli byt bez blech a podobne.Odcerviz bych je samozrejme musela.Ale je to uplne neco jineho.A porad ptemyslim jestli si jezky poridit.Chtela bych zajimave nenarocne zviratko.
Barbora13 píše:
Kdybych mela dum tak klidne ale jelikoz bydlim v byte tak si zam nemuzu natahnout zablesene zvirata s parazity.To je jako kdybych si do bytu k male vzala kocku z ulice to prece k malemu diteti nejde!Ty jezci chovani pro chov a prodej by meli byt bez blech a podobne.Odcerviz bych je samozrejme musela.Ale je to uplne neco jineho.A porad ptemyslim jestli si jezky poridit.Chtela bych zajimave nenarocne zviratko.
Co třeba Tamagotchi?
Zakladatelko, chceš zajímavé, malé zvířátko. Nic jiného mě nenapadlo. Nemyslím si, že by sis ho pořizovala z lásky ke zvířatům, ale hlavně pro tu „zajímavost“. Pokud bys chtěla opravdu mazlíka, tak si pořídíš psa, kočku, morče, nebo něco takového. Pokud chceš ježka, tak se chceš spíš ukázat u návštěv, že máš něco „jinýho“.
Když máš malé dítě, tak si snad pořídíš zvíře, úměrné jeho věku. Pokud ti stačí, aby se dítko dívalo na zvířátko jenom přes sklo, nebo mříže (a nemohlo si na něj sáhnout a pochovat ho), tak si můžeš pořídit sklípkana, krajtu, pakobilky, cvrčky........
Vzdycky me fascinovali liti kteri mevneznai a dokazou rict proc ja tohle a tamhle to.Mam psa se kterym se muze moje mala mazlit.netypicke zvire si chci poridit proto ze se mi nelibi morcata a podobna havat.Chapes?Bydlim 100 km od rodiny takze malo kdy prijedou na navstevu.Chapes?ja si porizuji zviratapro svoje poteseni ne pro oci jinych samozrejme jdybych nejake mela a nekdo by k nam prisel a koukal na to jake name zvire budu rada.Rozhodne to neni duvod.TAKZE SI PRISTE ROZMYSLI CO KOMU PISES.NAVIC JSEM ALERGICKA NA TAKOVE LIDI A NAZORY
OK, já si to příště rozmyslím
. Já jsem zase alergická na lidi, kteří tu píšou jako burani. Překlep se stane každému, ale přečti si alespoň občas, co píšeš. Ostatní to musí číst, víš.
Jinak, názor jsem nezměnila. Na návštěvu k tobě asi jenom rodina nechodí.
Mně je to vlastně jedno. Kup si třeba dikobraze, já se s tebou hádat nebudu.
Ja se cerstve prastehovala takze jen rodina.Zase vedle jak ty to delas asi nejaky tvuj dar vid.Za chyby se vsem omlouvam ale jsem na netu v mobilu takze se mi blbe pise a mam novej tel.Ty trdlo!A zvire uz jsem si poridila.Tak se nenech vysmat.
Pane boze,deje se neco?
Zakladatelka polozi jasny dotaz a nekdo ji zacne presvedcovat o tom,ze si vybrala spatne zvire,at radeji zkusi jine.Neuveritelne ![]()
Já jsem se t
i to snažila rozmluvit, ale když ne, tak ne. Pokud si pořídíš mláďátko, tak potřebuje hlavně proteiny, aby hezky rostlo a bylo zdravé. Tzn: moučné červy(max 1× týdně), švábi, myší mláďátka, sarančata, cvrčky. Jinak je prý vhodné kočičí krmení. Kamarádka totiž tyto potvůrky chová. Je to hezké na podívání. Když se to teď rozmohlo, tak z toho má solidní kšeft, jinak prý by to nedělala. Tak jí přeju víc takových „blbců“, jako jsi ty.