Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuji radu,máme psa 6 let a už asi měsíc mu s šourku kapou sem tam za den kapičky krve. Dělalo mu to i loni v zimě,ale přešlo to,teď to začlo zase,ale chvíli má třeba pokoj pár dní a pak zase z ničeho nic. Máme ho v bytě. Dneska je takový bez nálady,chodí opatrně,moc nepije,ale venčit chce a zdá se vše ok,když si lehá,tak opatrně zadníma packama,pár měsíců zpět sebou sekl,že mu jako by selhali zadní packy,nemohl se postavit,ale za pár minut vše ok,už se to neopakovalo. Chci k veterináři,jen nevím zda to je třeba banalita,zda jste se s tím některé setkali u vašich či známých psů? A kolik stojí případné vyšetření? Nebývá nemocný ani on ani náš druhý mladší
Díky za radu ![]()
Banalita s krví neexistuje, veterinář bude určitě chytřejší…Zřejmě ho to dost bolí, když chodí opatrně, takže si k veterináři zajdi.
Měli jsme něco podobného, akorát teda bez té krve. Nemohl pořádně na zadní nohy, nechtěl chodit, polehával. Při pohmatu na kořen ocasu vykvikl bolestí. Takže jsme jeli na veterinu, tam mu naměřili i vysokou teplotu, dostal ATB a léky proti bolesti injekčně + ještě na týden na doma tabletky. Byl to nějaký zánět z prochlazení. Určitě jeďte k vetrináři, může mít klidně i zánět ledvin, problémy s prostatou nebo něco podobného, tak bych to nepodceňovala. K té ceně, záleží, co všechno bude veterinář potřebovat vyšetřit, jaké budou potřeba léky, my tam nechali necelou tisícovku…
Pokud trpí bolestmi a špatně chodí, lehá si opatrně, jsou to 100% ledviny, tedy zánět ledvin, i ta krev tomu odpovídá.
my máme se psem podobné problémy. Prý má močové kameny. Nedavno opravdu i něco takového vyčůral. Mívá období, kdy je v pohodě a jindy zase nějakou dobu tohle. Krev se objevuje ale jen v moči, samovolně z něj nic nekape. Jinak se ale nic neprojevuje, nejeví známky bolesti ani nepohodlí, jí a chodí normálně
Děkuju moc,zítra tam zajedeme,je mi ho líto,měli jsme jet už dřív,ale do dneška vše v poho,běhal,jedl,pil ,hrál si vše ok,až dnes je mrzutý. Myslím si taky že asi ledviny,obleček máme,ale nedáváme ho ani jednomu,zrovna ten starší ho nerad na sobě měl,zas tak dlouho s nima v tomto počasí nechodíme po venku,je to kříženec jezevčíka asi i vlčáka,druhé netušíme,zatím byl zdravý,tak snad to nebude nic vážného a případné atb zaberou ![]()
Ahoj , muj pes cural krev, jeden veterinar rekl zanet a napsal nehorazne draha atb. Nepomohly,sla jsem jinam a tam se uplne vydesili ze ma plny mocak kamenu a musi ihned na operaci. Tot moje zkusenost, po operaci zil pejsek dalsich devet let.
Snad to dobře dopadne. Vypadá to na ledviny a není to legrace - krev nikdy není.. Dle veterináře by bytový pes (nevím, zda ho máte doma? - asi ano, že?) měl v těch mrazech ven jen krátce - skutečně jen vykonat potřebu a jen v oblečku. Můj muž nechtěl chodit se psem v oblečku, že prý vypadá jako .. něco .. (ne pes, mužskej). A potom, co mu toto veterinář řekl, tak bez oblečku ani ránu. A dlouhé procházky se psem jsme si v mrazech taky odpustili, bohužel.
Ainy píše:
Ahoj , muj pes cural krev, jeden veterinar rekl zanet a napsal nehorazne draha atb. Nepomohly,sla jsem jinam a tam se uplne vydesili ze ma plny mocak kamenu a musi ihned na operaci. Tot moje zkusenost, po operaci zil pejsek dalsich devet let.
Díky,já se pozeptám,aby něco neopomněli a zbytečně si neúčtovali i za něco co nemá,jen aby jsme pak k nim přišly třeba opět. Je mi líto,že už pejska nemáte
Já se tohohle hrozně bojím,až to jednou příjde…
Afrodité píše:
Snad to dobře dopadne. Vypadá to na ledviny a není to legrace - krev nikdy není.. Dle veterináře by bytový pes (nevím, zda ho máte doma? - asi ano, že?) měl v těch mrazech ven jen krátce - skutečně jen vykonat potřebu a jen v oblečku. Můj muž nechtěl chodit se psem v oblečku, že prý vypadá jako .. něco .. (ne pes, mužskej). A potom, co mu toto veterinář řekl, tak bez oblečku ani ránu. A dlouhé procházky se psem jsme si v mrazech taky odpustili, bohužel.
Ano je v bytě,pelíšek mají u topení pod oknem,venčíme je krátce,sami si řeknou že už chtějí domů. Obleček ten starší odmítá,když se nandává a sundává vrčí ![]()
petka86 píše:Ainy píše:Díky,já se pozeptám,aby něco neopomněli a zbytečně si neúčtovali i za něco co nemá,jen aby jsme pak k nim přišly třeba opět. Je mi líto,že už pejska nemáte
Ahoj , muj pes cural krev, jeden veterinar rekl zanet a napsal nehorazne draha atb. Nepomohly,sla jsem jinam a tam se uplne vydesili ze ma plny mocak kamenu a musi ihned na operaci. Tot moje zkusenost, po operaci zil pejsek dalsich devet let.Já se tohohle hrozně bojím,až to jednou příjde…
No u nas byl ke konci pejsek v takovem stavu ze utraceni bylo opravdu vysvobozenim. Uplny kolaps imunity, krvave prujmy… Ale dozila se myslim si ze krasnych 13 let.
Ainy píše:
uzpetka86 píše:No u nas byl ke konci pejsek v takovem stavu ze utraceni bylo opravdu vysvobozenim. Uplny kolaps imunity, krvave prujmy… Ale dozila se myslim si ze krasnych 13 let.Ainy píše:Díky,já se pozeptám,aby něco neopomněli a zbytečně si neúčtovali i za něco co nemá,jen aby jsme pak k nim přišly třeba opět. Je mi líto,že už pejska nemáte
Ahoj , muj pes cural krev, jeden veterinar rekl zanet a napsal nehorazne draha atb. Nepomohly,sla jsem jinam a tam se uplne vydesili ze ma plny mocak kamenu a musi ihned na operaci. Tot moje zkusenost, po operaci zil pejsek dalsich devet let.Já se tohohle hrozně bojím,až to jednou příjde…
To je hrozné,ale tak uspání je určitě lepší,než aby se trápil
13 let je pěkný věk ![]()
Jinak jsme byla venčit a jak jsem dala vodítko,tak zakňučel,nějak nevím proč a venku ani netahal,že by ho bolelo okolo krku či tak,no musíme se pozeptat ![]()
petka86 píše:Afrodité píše:Ano je v bytě,pelíšek mají u topení pod oknem,venčíme je krátce,sami si řeknou že už chtějí domů. Obleček ten starší odmítá,když se nandává a sundává vrčí
No, ti se mají, hezky u topení
. Ty rozdíly teplot jsou pak obrovské třeba z +25 do - 15 (pozdě večer), to máme … 40 stupňů
. Ne, vážně, málokterý pes má rád obleček. Náš ho dřív toleroval, bral to tak, že je to prima, že se jde ven. A teď, když vezmeme obleček, tak se schovává a my jej dlooouze přivoláváme
Asi je jim to nepřirozené, nechat se něčím spoutávat, ale je to nutné pro jejich dobro.
Tak ať to dobře u veterináře dopadne a dej vědět..
Tak včera na veterině dostal dvě injekce,aby mu nekapala prý ta krev a ještě atb,neřekl co to je,že se v pondělí udělá rozbor z moči,to bude něco to odebrat
Jinak už včera i jedl i pil,sice pořád hůř lehá,sedá,tak uvidíme co z toho bude ![]()
petka86 píše:
Tak včera na veterině dostal dvě injekce,aby mu nekapala prý ta krev a ještě atb,neřekl co to je,že se v pondělí udělá rozbor z moči,to bude něco to odebratJinak už včera i jedl i pil,sice pořád hůř lehá,sedá,tak uvidíme co z toho bude
Tak snad mu ty ATB pomůžou
Odběr moči bude jistě zajímavý zážitek ![]()