Alergie u psa?

1509
14.2.12 13:55

Alergie u psa?

Ahoj máme psa, je to mix všeho možného, ale krásný. Je mu něco přes 7let, poslední 3 možná už 4 roky, trpí na zánět v uších, byli jsme s tím u několika veterinářů a nic co jsme dostali nepomáhalo. Pak jsme se dozvěděli, že to může být alergie, nejčastěji na něajou složku ve žrádle. Že ten alergen se kumuluje v těle a pak se to projeví i po několika letech. Tak jsme změnili granule. A zdá se že je po problému. Jenže bych ráda věděla, na co má alergii. Je možné, že to byla alergie na lepek. Nevíte jestli se dělají takové testy na alergie i u psů, na kolik to vyjde, co vše je v testu zahrnuto, může to dělat každý vet. nebo je potřeba nějakého specialstu? Díky všem za příspěvek. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4880
14.2.12 14:41

Test na alergie stojí tuším kolem 3.000,– Je to tak, že mu vyholí čtvereček srsti a pak se tam na kůži budou kapat ty alergeny (možná bude nutná narkóza). Nevím, zda to dělá každý vet, možná jen vet se zameřením na dermatologii, fakt nevím. Tak se koukni jaké bylo složení těch starých granulí. Může to být na kukuřici, obiloviny, složku kuřecího masa. Prodávají se i hypoalergenní granule.

Jinak mu dělali asi všechny testy co se týče uší že? Na různý parazity, kvasinky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1509
14.2.12 15:19
Sumaya píše:
Test na alergie stojí tuším kolem 3.000,– Je to tak, že mu vyholí čtvereček srsti a pak se tam na kůži budou kapat ty alergeny (možná bude nutná narkóza). Nevím, zda to dělá každý vet, možná jen vet se zameřením na dermatologii, fakt nevím. Tak se koukni jaké bylo složení těch starých granulí. Může to být na kukuřici, obiloviny, složku kuřecího masa. Prodávají se i hypoalergenní granule.Jinak mu dělali asi všechny testy co se týče uší že? Na různý parazity, kvasinky atd.

Máme teď právě hypoalergenní, No a v těch minulých bylo všechno co jsi psala, krom kukuřice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.2.12 15:48

Tak myslím, že to budou ty obiloviny..nebo někteří psi mají alergii i na kuřecí maso. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1509
14.2.12 17:14
Sumaya píše:
Tak myslím, že to budou ty obiloviny..nebo někteří psi mají alergii i na kuřecí maso. :think:

Obiloviny(lepek) je i můj tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.2.12 18:43

Jo, to bude ono. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.2.12 22:08

Ahoj, já bych tento test nenechávala dělat, když víš že po změně granulí se to zlepšilo. Alergii dělají granule ze supermarketu, nejsou moc kvalitní. Raději bych je kupovala u veterináře. Opakované záněty uší se taky mohou vytvořit z nedoléčeného předchozího zánětu, ale to asi není tvůj případ. Přeju hodně zdraví pejskovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.11.15 15:09

Mám dotaz na nějakého veterináře- jestli tu je. Máme psa-dobrmana a v půl roce se u něj poprvé projevila alergie. Má kontaktní alergii na trávu(nejspíš). Přes zimu byl ok, ale hned po první návštěvě zahrady se osypal na břiše, třísla, hrudník. Tak jsme po dohodě s vetem nasadili prednison. bere půlku prášku denně. včera jsme byli na procházce v lese a na louce a dnes opět celou noc drbání, červené fleky atd. Má uplně holá třísla a břicho-jen pár jemných chloupků. K prednisonu dáváme i vitamíny na podporu srsti, protože mu srst po celém těle řídne- zřejmě po tom prednisonu. Bez prednisonu(v loni) jsme stále řešili záněty kůže. Tak mně napadlo používat před procházkou nějaký bariérový krém, ale pro psy asi nic nedělaj-nenašla jsem. ale pro lidi jsem našla tento http://www.aleky.cz/…500ml-07ewmy problém podle mně je, že se z pokožky dostává vyprcháváním v důsledku kyselosti potu, ale pes se nepotí. tak nevím jestli ho zkusit nebo ne. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
1.11.15 15:21

@Libuška nepomohl by nějaký obleček? na léto lehoučký, čistě jen jako bariéra mezi trávou a kůži pejska? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.25 03:31

Dobrý den, mám ročního jezevčíka. Okolo šestého měsíce mu vypadala srst na konci ocasu a začal se hodně drbat. Na veterině mi řekli, že je to vítací typ a ocásek má obouchaný když vrtí radostí. Dostal léky a šampón na sklidnění. Vyřadila jsem produkty z kuřecího, prý může být důvodem vzniku alergií. Po dobu užívání léku se drbání zmírnilo až na nějakou dobu úplně zmizelo. Postupně mu začala řídnout srst a na některých místech mu chlupy vypadali úplně.
Nedávno jsem jela na veterinu, protože se mu udělal na krku “vřed” a začal se znovu drbat.
Byla tam doktorka ke které normálně chodím a hned si všimla zarudlých uší, vykousaných pacek. Řekla, že podle ní to alergie bude a vřed může být příznakem. Odkázala mě znovu k původní doktorce s kterou probereme co dál.
Dostal znovu léky a šampón.
Po týdnu na kontrole si ho prohlédla. Prakticky řekla, že to je normalní a nic nevidí. Čekala jsem, že bude zjišťovat čím to je, popřípadě dieta nebo navrhne udělat testy. Paní doktorka se neobtěžovala po něčem bádat. Rovnou začala mluvit o řešení injekcemi nebo prášky..
Dostal na zkoušku injekci a pokud zaberou tak každý měsíc dojíždět na další dávku.
Prosím, poraďte mi, zda nemáte zkušenost nebo kontakt na dobrého doktora.
Každý měsíc platit 1600 korun, dopravovat se nebo ho týdně cpát desítkami prášku by měla být ta poslední možnost, když se nenajde jiné řešení.
Je mladej tak bych ráda zkusila ještě jiná řešení než ho cpát tabletkama natož třeba několik let.
Předem děkuji, za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
1.6.25 09:28

@startovka235 změnila bych veterináře, ta nic moc řešit nechce. řekne že je vítací pes 8o. Pokud je to alergie na něco ve žrádle tak ideálně nastavit eliminační dietu což je na dlouho ale celkem rychle uvidíš co mu vadí. pokud granule tak přes dobrého veterináře hypoalergenní a po nějaké době můžeš zkoušet a zjistit co mu vadí. jen pozor na pamlsky. často vadí lepek, kuřecí a tam pak pozor na cokoliv z kuřete- játra, tuk. Alergikům dobře sedí Firtsmate, je to jednoduché složení. ideálně granule kde je jeden druh masa a jedna příloha. Pokud je ve složení 20 věcí nikdy nezjistíš co vadí. nebo přejít na maso a tam to uvidíš hned, i když kuřecí maso bylo ok, ale v granulích to problém byl :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný