Kocour a dítě

2249
16.2.12 10:25

U nás je stejná situace. Zatím je držíme trochu od sebe. Ale časem dojte na kontakty. A chystám se spíš vychovávat dítko, že nemůže trápit kocoura. Kocour je zvíře a nemá rozum. Dítě ho sice v tomhle věku taky ještě moc nemá, ale některé věci už by se do něj snad „vtlouct“ daly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
682
16.2.12 10:27

AHojki. Taky jsme měli kocourka a pak se narodil malý a on na něj už od začátku „žárlil“. Drželi jsme je dál ale postupem času se to už nedalo zvládnout protože kocour malého atakoval čím dál častěji. Byli jsme nuceni ho dát bohužel pryč. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
16.2.12 10:29

Byly jsme na tom podobně, ale nám kocour lezl i do kočárku :zed:
Nakonec skončil v kotelně a tam má svoje v bytě ho už nechci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
16.2.12 10:33

Tak to my máme štěstí, naše kočky se malého zatím bojí. Vždycky se dekujou z jeho dosahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.2.12 10:55

renč když máte kocoura co chodí i ven tak nejdůležitější je očkování, aby malá nechytla nějakou infekci. Jinak u nás doma kocour malou kouše, škrábe, ale ona ho provokuje, musíme je hodně hlídat, protože si dovoluje čím dál víc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
16.2.12 10:59

Máme kocoura co tu byl dávno dřív než děti,musel se s jejich příchodem hezky srovnat,taky je občas drápně,já z toho vědu nedělám,většinou to je proto že ho terorizovali a oon se bránil,od mala jim vysvětluju,že nejlepší je mu dát pokoj…neboj malá to pochopí a dá mu klid, on taky když chce od nich mít pokoj taky si někde vyskočí kde na něj nedošáhnou a má je na háku. Jako jo dávaj mu občas kapky,ale taky si s ním i hrají a on je rád,bo na něj už jaksi není čas…já byhc malou učila ať ho nechá na pokoji…zvíře bych pryč nedala,kor my kdo by chtěl takového dědka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
16.2.12 11:03

Naše kočky se malé taky bojí..ale má teprve sedm měsíců, tak se teda máme na co těšit :roll: Ale do kočáru nebo do postýlky jí lezou pořád, když tam není.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.2.12 11:11

najít nějakou dobrotku, co bude kocourovi moc chutnat (masíčko, sušené rybičky atp.) a zavolat si ho k dítěti a dát mu dobrotku. Dítě=mlska. Tak si zajistíte, aby kocour měl mimino rád, zároveň se musí hlídat, aby ho mimino nemordovalo, já Anežce vždycky držím ručičku a děláme kočce „malá malá“ :)
Když budete kocourka odhánět, začne žárlit a dělat naschvály a v tom jsou pak kočky náramně vynalézavé, takže lepší to nenechat tak daleko zajít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
16.2.12 11:19
Ellhana píše:
Máme kocoura co tu byl dávno dřív než děti,musel se s jejich příchodem hezky srovnat,taky je občas drápně,já z toho vědu nedělám,většinou to je proto že ho terorizovali a oon se bránil,od mala jim vysvětluju,že nejlepší je mu dát pokoj…neboj malá to pochopí a dá mu klid, on taky když chce od nich mít pokoj taky si někde vyskočí kde na něj nedošáhnou a má je na háku. Jako jo dávaj mu občas kapky,ale taky si s ním i hrají a on je rád,bo na něj už jaksi není čas…já byhc malou učila ať ho nechá na pokoji…zvíře bych pryč nedala,kor my kdo by chtěl takového dědka :lol:

Taky jsme ho měli 2 roky když se narodil malý. A už od začatku mu šlo vidět na očích taková nenávist. Když se malý nehýbal bylo to v pohodě, ale jakmile začal víc vnímat a pohybovat se, začalo se to horšit. Ano, asi 2× se stalo že ho chytil za srst, ale vždy jsme u toho byli a nebylo to nic hrozného. Ale kocourek ho pak už vůbec nesnesl, útočil na něj z ničeho nic. Rozběhl se a skočil mu po hlavě a já nemohla udělat nic. Útočil teda hlavně na hlavu a obličej, což sem nemohla nechat jen tak. Dali jsme ho pryč, ale měli jsme víc důvodů. Ale nebýt znamých (zkušených chovatelů koček) bylo by to daleko težší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
16.2.12 11:26

Tak my máme kočku a v pohodě :think: Nechala se tahat za všechno možné a když to bylo příliš, odběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
16.2.12 12:41

My máme doma dvě kočky a taky v pohodě…když je chce malá moc dlachnit, tak se utečou schovat. Ale každopádně malou učíme, že se kočičky rozhodně takto netahají…zatím to tedy nemá moc efekt :). Jako je mi jasné, že drobným škrábancům se později nevyhneme, ale jinak si kočky dávají hodně bacha a jen tak by taky neútočily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
16.2.12 14:36

Ahoj, my máme doma pejska, letos mu bude 8let a je to pražský krysařík (ani ne 2kg takže ven nemůže). Po narození syna to měl těžké, musel z postele, nebyl na něj čas.. když začal syn lozit, museli jsme odstranit misky, takže ohrádku dostal pejsek a mimčo mohlo volně po domě. Teď už je syn 15m a začalo to konečně fungovat. Jsou to kámoši! Malý pejskovi neustále nosí pamlsky, mazlí se spolu a dokonce pes syna brání. Samozřejmě že občas syn pejskovi ublíží, ten se brání a dostanou oba, ale funguje to. Vím, kočka není pes, ale myslím, že ani jedno zvířátko není zákeřné nebo vypočítavé :nevim: Kocoury máme dva na zahradě a stejný problém jako ty, ale ti nejsou rozmazlení, takže si nedovolují.
Já bych asi nenechala chodit kocoura všude. Naši taky vědí, že do baráku nesmí, i když dřív mohli, takže i když otevřu dveře, sednou si před ně a stačí. Občas samozřejmě zkusí jít dovnitř, ale to je prostě vezmu a odnesu ven a dveře zavřu. Oni jsou pak vděční, že si můžou aspoň k těm dveřím sednout. Jo a teď mají s malým super hru. Skáčou na parapet v obýváku, malého postavím na parapet a oni se přes sklo nahánějí. První slovíčko bylo TssTss, aby si je mohl zavolat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
16.2.12 14:55

Tak my máme 2 kočky u rodičů. Já nejsem moc zastáncem zvířat doma, ale naši mají fakt ´,,vychované,, kočky.
Do pokojíčku kde spíme když přijedeme nesmí, a do obívaku nesmí na sedačku. Naši je tak dlouho odháněli a dostaly vždycky céres že prostě ví že tam nesmí.

Asi bych koucourka taky nenechala pobíhat kam se mu zachce :think: záleží jak velký máte byt atd atd…

A pokud by se to stupňovalo tak by asi musel jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
16.2.12 16:58
Dorka_X píše:
Naše kočky se malé taky bojí..ale má teprve sedm měsíců, tak se teda máme na co těšit :roll: Ale do kočáru nebo do postýlky jí lezou pořád, když tam není.. :cert:

A jak to řešíš? Nebo je necháš? Taky máme číču a za měsíc se narodí mimčo tak jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Jak tu potvoru znám, tak si myslím, že taky poleze do postýlky, ale to nechci.
A pro všechny chovatelky maminky - jak jste na tom s alergiemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
17.2.12 06:53

U nás zatím alergii nikdo nemá…ťuk ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie