Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vidíte to, já věřím dodnes.
Uchovávám si v sobě malou dětskou víru, že na Vánoce se někdy může udít zázrak.
Může tu být dárek, o kterém nikdo nic neví…
Může přijít láska, může se cokoliv dobrého stát.
Každý rok si to připomínám, je to nějaký přežitek z dětství.
Dítě váhalo už roky, je ji taky deset… loni jsme to rekli naprimo, protože jsme měli všichni od 18.12. Covid
tak nebyla nálada a ani moc dárků ![]()
Naší je pět a nechci, aby to prasklo…
Fakt věří, že v to kouzlo Vánoc…
Ale některé otázky jsou fakt na tělo, třeba, kam chodí Ježíšek do práce, kde bere korunky…
@Mar__tanka1983 píše:
Ahoj všem, včera u nás definitivně prasklo, že Ježíšek neexistuje. Tak mě napadlo, jestli s tím nemáte spojené nějaké vtipné historky?
Na mě syn, bude mu deset let, uhodil, jak to teda je, že ve škole se o tom vedou debaty a on nechce bejt za pitomce, když Ježíška brání. Ať teda kapnu božskou, jestli to kupujeme my nebo ne 😁Příspěvek upraven 29.10.21 v 15:55
Dcera na to přišla v šesti letech
V deseti si myslím, že si z tebe s vírou v Ježíška už jen dělá srandu, promiň.
Moje deti nevěří na Jeziska od te doby, co zacali chodit do skoly. ![]()
Moje snacha verila na Jeziska jeste ve 13, tchyne ji v tom podporovala.
@Mar__tanka1983 píše:
Ahoj všem, včera u nás definitivně prasklo, že Ježíšek neexistuje. Tak mě napadlo, jestli s tím nemáte spojené nějaké vtipné historky?
Na mě syn, bude mu deset let, uhodil, jak to teda je, že ve škole se o tom vedou debaty a on nechce bejt za pitomce, když Ježíška brání. Ať teda kapnu božskou, jestli to kupujeme my nebo ne 😁
My teda dodnes trváme na tom, že existuje.
Děti se neodvažují protestovat, protože jsme jim oznámili, že jestli dárky nebude nosit Ježíšek, tak mají smolíka, protože my na to fakt prdíme. ![]()
Ale teď vážně, nejstarší dítě ztratilo víru v sekundě, prostřední a nejmladší o něco dříve. Pátá třída nebo prima.
@Mar__tanka1983 Nemám vtipnou historku kolem provalení pravdy, naše děti ještě věří, ale vždycky musím zadržovat smích, když řeknu, že něco je moc drahé, že na to nemáme a syn mi řekne „mami, nemusíš mi to kupovat, já o to napíšu Ježíškovi, abys nemusela utrácet“
.
Je to od něj moc milé, ale docela mě překvapuje, že (ne)existenci Ježíška ještě nepřišel na kloub, protože jinak je to těžký analytik, mentálně docela napřed, jen tak něco nespolkne, ale o Ježíškovi zatím vůbec nepochybuje.
@Bábrdl píše:
Dcera na to přišla v šesti letechV deseti si myslím, že si z tebe s vírou v Ježíška už jen dělá srandu, promiň.
Syn s tím taky přišel už dřív, ale vždycky se nechal obalamutit. A ty zježivší se dárky to vždy podpořily
a když teď nechodili do školy, neměl jim to kdo vymlouvat…
Krásné téma ![]()
Já přestala věřit v 9 letech, jak jsem se to dozvěděla nevím, ale pamatuji si, že jsem se smutně ptala starší sestry zda je to opravdu tak, že Ježíšek neexistuje?
Pamatuji si jak mi z toho bylo divně, úzko
Ale jen v tu chvíli, prostě jakoby to kouzlo Vánoc skončilo.
Neteř má 3 roky, tak ta samozřejmě ještě věří a je to strašně kouzelný. Letos už ví, pamatuje si z loňska něco málo, tak když se zmíníme o Vánocích a Ježíškovi, tak ji úplně svítí očička a strašně se těší
Tak to prožíváme zase jinak ![]()
@Run píše:
Dítě váhalo už roky, je ji taky deset… loni jsme to rekli naprimo, protože jsme měli všichni od 18.12. Covidtak nebyla nálada a ani moc dárků
Další, co nám sebral Covid! ![]()
U nás to prasklo taky loni, skoro 11let.
Ale už byl nalomenej.
Kupodivu větší ůdiv byl, že není ani mikuláš, čert a anděl ![]()
U nás v obci se to dělá jako velká akce a jsou fakt jak opravdový.
Starší dcerka se mě narovinu zeptala v první třídě (starší spolužáci ve škole
) a já neměla sílu jí lhát do očí, takže od té doby ví. Ale vysvětlila jsem jí, že ostatním to kazit nesmí a opravdu to dodržela. Bylo až dojemné, jak se od dalšího roku snažila něco nám na Vánoce připravit „tajně“.
Teď je v první třídě mladší dcerka, zatím věří, bojím se, že letos je to asi naposled. Minulý týden se mě ptala, jak že se ten Ježíšek dostane s věcmi dovnitř a ven a nikdo si ho nevšimne. Tak jsem jí rádoby tajemným hlasem sdělila, že to on se nejspíš kouzelně zjeví a pak zase kouzelně zmizí… Podívala se na mě zkoumavě a říká: „Tím myslíš jako teleportaci?“ Pochopila jsem, že už to není nadlouho ![]()
U nas docela brutal. Kdyz dceri bylo 10 let, tak jsem uz to chtela prolomit a kdyz prisla rec na Jeziska, tak rikam, vsak vis jaka je pravda o Jeziskovi a ona zacala brecet, ze to nechce slyset. Pak se ji to rozlezelo po hodine a brekot jeste vetsi, ze teda ani zoubkova vila, velikonocni zajicek (jsme v cizine) a Mikulas neni? Byla z toho fakt hotova asi 2 dny. Az mi to bylo lito. Jeste letos se ujistovala, ze Mikulase bude delat a ostatni tradice ![]()
Zoubková víka u nás praskla před pár měsíci
…z toho byl teda dost hotovej, víc než toho Ježíška teď…já ho nikdy nic nekrmila pohádkovými bytostma, takže ten Ježíšek už byl asi poslední…
No každopádně sem zvědavá na letošní Vánoce, jak to proběhne ![]()
@Mar__tanka1983 No je s tím sranda. Mladší ještě věří, starší (také deset) je na vážkách. Na jednu stranu si myslí, že dárky kupují rodiče a prarodiče, na stranu druhou jakto, že nikde žádný není a přes noc se pod stromkem objeví (dáváme je v noce z 23. na 24. 12.) A taky když jsme se šli na Štědrý den projít, tak se v mlze mihlo něco se zlatým pláštěm, takže jsme Ježíška asi viděli
.
Možná hloupě, ale přijde mi hezké udržovat alespoň tu nejistotu. Nakonec… Sám nemohu tvrdit, že není
.