Jí z podlahy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jí z podlahy
Dobré ránko.
Klukovi bude skoro rok. Ještě neumí polykat kousky, proto se mu snažím dávat rohlíky, křupky, jablka atd. Prostě zkouším mu dávat něco do ruky, třeba na to jednou přijde.
Jenže on to vždycky předníma ukousne, pak to cumlá a nakonec většinou vyplivne. Občas si pak lehne na zem a začne to cumlat na podlaze.
Jde mi o to, jestli je to normální vývojový stupen nebo jestli to odkoukal od našeho psa? A jak mu „vysvětlit“ že se to takhle nedělá?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak předpokládejme, že ve škole už jíst z podlahy nebude, takže bych to nijak radikálně neřešila, jen mu třeba vždycky ukaž, jak se to dělá správně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem měla a mám doma prasátko. Občas to dělá i teď (ale to už je jen provokace
). Jinak z podlahy jí normálně, co si vysype, posbírá a sní. Učím ho, že všude jinde to dělat nesmí. Doma může, nevytírám žádnou chemií a imunitu nějak získat musí, že jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nevím, jak to děláte doma, ale mně když něco spadne na zem, tak to zvednu, ofouknu (případně opláchnu) a sním, manžel taky. Asi jsme nějací čuníci nebo co. Uklízím normálně, mám čisto a nepřipadá mi, že by se s tím jídlem po pádu na zem něco stalo, třeba že by se to nějak zašpinilo nebo tak, a je mi líto to vyhodit. Kdybychom měli zvířata, tak bych to nedělala, ale když tu jsme jenom my dva… To to vyhodíte, nebo co s tím děláte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to moja slecinka je tiez taketo prasatko, co najde doma na zemi dava hned do ust
manzel sa jej vzdy smeje ci ta omrvinka s nozickami nestihla ujst
ale vonku to nerobi vobec, chodime na anglictinu a tam som si ani raz nevsimla ze by to urobila, raz teda skusila na prechadzke kamienky ale to si nechala docela vysvetlit ze nesmie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim jestli mne bylo zcela pochopeno. On to ji z podlahy tak jako ze lezi oblicejem na podlaze a proste to cuca. Olizuje pri tom i tu podlahu.
Uklizim denne, takze jsem v klidu. Vytiram jenom vodou bez zadnych pripravku, takze nestresuju kvuli chemii. Mame psa a pes dite olizuje, takze to neresim ani tak z hygienickych duvodu. Snad bude mit aspon dobrou imunitu. jen mi slo o to jestli mam doma vyjimku co si hraje na pejska nebo jestli to delaji i jine deti.
A mne kdyz neco spadne na zem, pokud to driv nesni pes tak to bud ofouknu nebo oplachnu a take snim.
Casem se to snad odnauci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mamka říká našemu Ondrovi robotický vysavač
. Sbírá ze země drobečky a jí je. Myslela jsem, že o bude jen krátké období, ale dělá to od doby, kdy začal lézt. Pokud mi nebude sbírat na ulici psí hov.a, tak to neřeším. Většinou si nadrobí po koberci rohlík, a pak to sesbírává ![]()
Myslím, že je to normální a věčně to dělat nebude. A taky myslím, že ročnímu dítěti to fakt nevysvětlíš…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem porodila vysavač… ![]()
V klidu,normální vývoj,některé dítko to dělá víc,jiné mín…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivoka píše:
Taky jsem porodila vysavač…
V klidu,normální vývoj,některé dítko to dělá víc,jiné mín…
No, naše dítko se v tom vyloženě vyžívá. Nejednou měl v puse i jakousi nit…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nitě,kamínky,písek,klacíky,polystyrenový kuličky,lístky z kdezčeho,papír,keramzit a granule psí+kočičí jsou velmi oblíbené,už ani nevím,co všechno…bejt tam h**no tak ho taky sní,to už zkoušel,když jsem pomalu oplachovala okolí po průjmu ve vaně ![]()
Jak už tady padlo,imunita se musí z něčeho vytvořit,já říkám,že je to zdravá špína,samo všeho z mírou,ale je to tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jako ze sni ze zeme co mu upadlo, nebo co tam obcas najde (to nedela pravidelne), tak to jo. Me kdyz neco upadne, tak to taky klidne snim. ![]()
Ale jidlo ji klasicky u stolu, pokud nechce sedet, tak ani neji. Leda s krupkama ho nechavam litat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit