Jidášovo ucho,děláte?

2043
13.3.16 14:23

jidášovo ucho,děláte?

Ahojky, dnes jsem ho delala poprve. vydesilo me, jak to po namoceni nabylo, pak jsem okrajela, nechala povarit dle navodu 10 minut a zapekla v remosce do jineho pokrmu, ale porad mi pripada takove nedodelane…Co vy, pouzivate tuto houbu? Vase zkusenosti? dik :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19115
13.3.16 14:30

@maskovak ano,hlavne do „ciny“.Nejlepsi je cerstve nasbirana.Ona nikdy nebude uplne mekka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
24
13.3.16 14:40

Vždycky bylo jidášovo ucho v jídlech tvrdé, i když jsem ho vařila dlouho. Ale v tom je ten vtip, že se má přidat až nakonec vaření, max. na 3 min. Namáčet je nutno několik hodin, já ho šoupnu do studené vody už ráno a až večer s ním vařím. Rada od majitelky čínské restaurace, tam prý ty houby mají namočené i několik dní v lednici…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
603
13.3.16 14:41

Dávám do asijských jídel, hlavně takový ty různý stir fry směsi k masu a zelenině. Udělá se docela rychle, ale pořád má být taková… trochu křupavá, doměkka se neuvaří :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat