Šlehačka do dortu

256
8.3.16 14:35

Šlehačka do dortu

Ahoj holky, chtěla bych udělat babičce dort s klasickou šlehačkou + stužovač, cukr a a kousky ovoce. Chtěla bych ho polít čokoládovou polevou. Myslíte že dort vydrží a nerozjede se nebo máte nějaký zaručený recept na lehký krém (kromě klasiky máslového).
Děkuji všem za jakékoliv tipy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2202
8.3.16 14:41

Dělám takhle buď jen šlehačku (cukr, ztužovač) nebo šlehačku s mascarpone, piškotové těsto, 2× prokrojím, potřu marmeládou (třeba domácí bezinkovou), dám vrstvu šlehačky, pokladu ovocem, lehle potřu šlehačkou, přiklopím, opakuju. Čokoládou nepolívám, dělám potahovku, ale v tom by taky neměl být problém. Dort se mi nikdy nerozjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.3.16 14:42

@xstrasilka Děkuju, s tim mascarpone by to nemuselo byt špatně. No doufám že to pujde. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
8.3.16 14:46

Jasně, že to půjde ;) K mascarpone dávám 2 ušlehané šlehačky. Nikdy nezklame, máslové krémy nemáme rádi. Používám netrvanlivou šlehačku v krabičce a doporučuje se mít vychlazenou nejen šlehačku, ale i misku a metly, kterými šleháš. No někdy si vzpomenu, někdy ne a obvykle to dopadne stejně. Tak ať se dort povede a chutná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.3.16 14:56

:palec: Jasně, měl by to jít.

A nebo ještě za mě nápad: šlehačka, tvaroh, zakysaná smetana…nakrájet ovoce na kousky, pojistit to želatinou a máš jistotu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
8.3.16 15:03

@Petulanka do dortu kupuju tu víceprocentní šlehačku, tuším 40%… + ztužovač a paráda, polévám čokoládou, lepší to uchová šlehačku, když se celý nesní.
Jenom šlehačkový má úplně jinou chuť než s mascarpone, to chuť pozmění.

• Citovat
  • Upravit
72725
8.3.16 15:04

Jo, funguje to, dělala jsem a naprosto v poho, jen je třeba použít kvalitní šlehačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.3.16 15:22

Taky dělám, buď maskarpone, šlehačka, zakysanka, nebo tvaroh. Co je doma. Pokud chceš polít čokoládou, tak vrchní vrstu piškotu lehce potřít krémem, prostě jen zalepit porky korpusu a pak můžeš polít čokoládou a po ztuhnutí ozdobit zbylým krémem a dát ovoce na ozdobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
8.3.16 15:30

Používám šlehačku 35% + ztužovač nebo 40% bez ztužovače. Pokud se bojíš, tak existuje i želatinový ztužovač od dr. Oetkera, který se nevaří, tudíž se dá dát do studeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.3.16 15:41

Holky, já nevím, kde jsem udělala chybu, ale dělala jsem taky ten krém ze šlehačky a marcarpone a asi jsem tu šlehačku nějak přešlehala, nevím, ten krém se mi celej jakoby zdrcnul a pouštěl jako by vodu, nebo jak to popsat… Šlehačku jsem měla klasickou kunínskou (myslím 33%), nedávala jsem teda ten ztužovač, tak nevím, jestli to mohlo být tím? Psali, že není třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
8.3.16 16:01

Mascarpone, 2 Lučiny, Philadelphie nebo jakýkoliv neochucený sýr, 1 šlehačku 40%, ztužovač(nemusí být) a cukr. vše smíchat dokupy a vyšlehat. NEPŘEŠLEHAT, ať se to nezgrcne. výborný krém :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.3.16 16:05

@luca241 je to myšleno jako 2 lučiny nebo dvě philadelphie NEBO 2 lučiny a philadelphie? A šlehat všechno dohromady? Nebo šlehačku napřed?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
8.3.16 16:14
@Martinik píše:
@luca241 je to myšleno jako 2 lučiny nebo dvě philadelphie NEBO 2 lučiny a philadelphie? A šlehat všechno dohromady? Nebo šlehačku napřed?

Promiň :oops:.Buď 2 Lučiny, nebo 2 Philadelphie. A já míchám vždy vše dohromady.Prve teda promíchám sýr, mascarpone a cukr a poté na to naliju šlehačku a vyšlehám už vše dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
8.3.16 16:18

@Martinik musí se ušlehat zvlášť šlehačka a pak velmi opatrně zašlehávat mascarpone, ale stalo se mi taky jednou, co tobě, tak už to nedělám, mascarpone je stejně strašně tučný, takže je to pak kalorická bomba :mrgreen: Používám ho čistě jen na tiramisu.

• Citovat
  • Upravit
20767
8.3.16 16:22
@Martinik píše:

Rozšlehat ty tužší věci (třeba tu philadelphie) s cukrem, když je to krémové, tak do toho naliju šlehačku a došlehám. Peču ráda a často a taky se mi povede to přešlehat, nic si z toho nedělej :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí