Jídelníček 5měsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jídelníček 5-ti měsíčního miminka
Ahojda maminy,
tak tu zrovna přemýšlím, jstli naší malé 5-ti měsíční berunce dávám vše, co jde. Je od 4.měsíce na příkrmech a náš jídelníček je asi takovýto.
Snídaně: 200ml mléka
Svačina: začínám přesnídávku + 150 - 170ml mléka
Oběd: zeleninový příkrm
Svačina: 170 - 200ml mléka
Večeře: 180-200ml mléka.
Mezitím vypije celkem asi 130ml čaje a vody.
Poslední dobou, co přešla na příkrmy mi už mléka tolik nepije. Vždycky dala celou 200, ale poslední dobou končí u 180ml a pak se durdí, že už ne, ale spinká, tak jí to asi stačí. Nebo je to možná zubama, které lezou ven. Nevím. Prostě většinou dá spíš spodní hranici toho mléka. Víckrát za den nechce jíst a já ji nenutím, takhle si udělal svůj jídelníček sama.
Myslíte, že je to tak dobré? Nebo má málo jídla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,já myslím,že pro tak malé mimi je to dostačující…a nemáš možnost převážení u Dr?Mě se malý popár týdnech po narození zastavil na váze,a taj jsem chodila na kontrolní vážení,a nakonec jsme to dořešili dokrmem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
Ahoj,já myslím,že pro tak malé mimi je to dostačující…a nemáš možnost převážení u Dr?Mě se malý popár týdnech po narození zastavil na váze,a taj jsem chodila na kontrolní vážení,a nakonec jsme to dořešili dokrmem.
Převážení máme příští týden v úterý, bohužel si nás objednala až na tenhle den. Už dva měsíce netuším, kolik moje dítko váží, ale asi přibírá, aspoň podle bolestí rukou, když jí nosím
Vím jen, že na 3,5 měsících měla 6,96kg, tak doufám, že aspoň těch 7,5kg má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jen jsem koukala na to mléko večer-náš malej vypije před odpoledním spaním 210ml,a večer 240 ml,tak to si myslím,že není tak málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až po dvou měsících. Tak to mi chodíme na váhu už půl roku pravidelně po měsíci a ze začátku jsme chodili i po 14 dnech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bertík28 píše:
Až po dvou měsících. Tak to mi chodíme na váhu už půl roku pravidelně po měsíci a ze začátku jsme chodili i po 14 dnech.
Jo,taky jsem do 1.roku chodila co měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prý nás převážit dřív nepotřebuje, i když už jsem jí několikrát říkala, jestli můžu s malou přijít. Ale vždy tam má chřipky a necháme to být až na to pozvání. Násilím do tý svý berušky nic rvát nemůžu. Jsme blinkací mimi, teď zkoušíme jídlo už nehustit, blindíme, ale ujde to. Jenže jak měla mlíko zahuštěné a větší dírku, tak teď jsem jí musela dát menší, aby se nekuckala a jak jí to trvá dýl, tak nevypije těch 200ml, ale dá třeba jen 170ml, ale bez blinkání. Tak snad jí to bude stačit, pokud ne, tak fakt nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
luciashek píše:
Prý nás převážit dřív nepotřebuje, i když už jsem jí několikrát říkala, jestli můžu s malou přijít. Ale vždy tam má chřipky a necháme to být až na to pozvání. Násilím do tý svý berušky nic rvát nemůžu. Jsme blinkací mimi, teď zkoušíme jídlo už nehustit, blindíme, ale ujde to. Jenže jak měla mlíko zahuštěné a větší dírku, tak teď jsem jí musela dát menší, aby se nekuckala a jak jí to trvá dýl, tak nevypije těch 200ml, ale dá třeba jen 170ml, ale bez blinkání. Tak snad jí to bude stačit, pokud ne, tak fakt nevím.
Neboj,já myslím,že malá hlady netrpí
a rvát to do níopravdu nemá cenu,hlavně,když ti blinká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a ještě jednou
!
tak mě čtrnáctiměsíční mimino nesní a nevypije ani tolik, co tvoje berunka v pěti ?! … áááchjo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
malá ti váží nádherně,přibírá ukázkově tak asi proto to dr. neřeší a stačí zvážit za dva měsíce,navíc je na Um takže tam vidíš kolik ti pije,kdyby nepila tak by nepřibírala,tvoje pije tak nic než přibírat nejde
To naše malá je prcek.Teď má 3,5měs. a vypije max. 130ml a její váha bude tuším 5kg,ve středu jdem na vážení a očkování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky nasemu malymu je 5 a pul mesice a papa takhle:
8:00-UM cca 180 ml
12:00-zel.prikrm asi 100g+UM co si vezme cca 100ml
16:00-UM 180 ml
20:00-kase nebo UM 180ml(podle jeho momentalni nalady ![]()
2:00-UM 180 ml
4:00-UM 120-180-jak kdy vypije
S prikrmama sme pred dvema tydny zacali tak to zatim neprehanim..pomalu zacne dostavat na svacu ovoce(prikrm)
Ale co se vazeni tyce-nemas doma obyc vahu?Ze zacatku mel malej s pribiranim problemy dokud byl jeste kojenej a cekala sem nervozne na kazdy vazeni..a pak mi bylo poradeno-zvazit se sama a potom se zvazit s prcem v naruci a odecis svoji vahu od toho, buhvi jakej objev to taky neni
,ale do dalsi kontroly se tak vzdycky jednou tejdne ujistim
,ale co je Maty na UM tak s pribiranim nema problemy
,sni to co sni a doktor nas vzdycky chvali jak hezky pribira..v noci nekrmis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry večer, mé maličké bude cca za týden 5 měsíců a mam takový problém že mi odmítá mléko UM. Mléko jí jen ve spaní max 120 ml cca 6 max 7 za 24 hodin a mezitím svačinka přesnidávku na dvakrát 190 g.
To je vše co mi za den sní..
Myslím si že je to hodně málo, když se narodila porodní váha byla 3580g a 50 cm
ve 4 měsíci měla 63 cm a 5 800 g…
Nejhorší je když se ráno probudí nevezme si ani mléko ani přesnidávku do 11 hodin…
Byli jsme i u Dr a ten nám řekl že je vše ok, ale mě to tak nepříjde.
Prosím máte někdo stejný problém, nebo mužete mi prosím poradit..
Děkuji předem..
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mi to máme následovně vstáváme v 9:00 hod. vypije max.30ml mléka
12:00 hod příkrm
16:00 hod 180 ml UM
19:00 hod 180 ml UM
24:00 hod 200 ml UM 04:00 hod 180 ml UM
my jsme začali s příkrmy až po 5 měsíci, malej sní k obědu 150g příkrmu ale koukám, že jste asi začali už dříve a ke všemu 190 g což je dost, malej mi taky snížil dávky mlíčka jak začal s příkrmama, ale zase mezitím dávám čajík během dne+noc vypije cca 120ml aby měl tekutiny
, a mezi 4-12 hod toho taky moc nesní ani nevypije. Takže být tebou zavedu tam alespoň ten čajík nebo šťávičku a neboj mimčo se nenechá zamordovat hlady.
U kluků je to trošku jiný s tou váhou mi jsme měli v 5 měsících 7150g ale moje sestřenice má holčičku a ta měla v 6 měsících něco přes 6 kilo, takže buď v klidu, když i dr. říká, že je to v pohodě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda holky, jsem překvapená, moje mimi 6,5 měsíce a 4,5 měsíce korigovaně :
Vstáváme v 6:30 - 170 ml UM
9:30 - 170 ml UM + pár lžiček příkrmu
12:30 - 170 ml UM
15:30 - 170 ml UM
18:30 - 170 ml UM
A to jsem si myslela jak ho nacpávám, teda spíš přítel. Vlastík by snědl i víc, ale na druhou stranu nebrečí, ale lahvičku mu musim vzít, ikdyž je prázdná tak by pořád sál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je tedy jedlík, no každé miminko má jiný apetit
dneska v noci se mi stalo, že už nevstával ani na tu 4 hodinu a takže poslední jídlo je v noci a pak až po devatý a to si cucnul tak 60ml a konec, ale zase v jendu odpoledne spucnul 190 g králíka s mramborem na feniklu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit