Problém s příkrmy
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problem s prikrmy
Ahoj holky,
Mam 9 mesicniho chlapecka Oskarka, zacali jsme s prikrmy kdyz mu bylo 5 mesicu (to byla jen kase) a od sesteho mesice uz papal zeleninu.
Stale kojim, ale zacal mi plakat, kdyz mu davam prirkmy a vyvrcholilo to k absolutnimu odmitani normaliho jidla (odmita obed a veceri).
Tohle je, co jsem mu normalne davala:
- Rano se budi v 8, sni snidani, coz je kase s bananem
- pak ma okolo 12 presnidavku.
- Okolo 2 ma obed (sladkou brambou s mrkvi, petrzeli, kure, cokoliv uvarim.
- Ve 4 je zase nejake ovoce.
- V 18hod. vecere coz je zelenina.
- Pak vana, kojeni a postylka.
Behem dne mu dam nakojit, kdy si rekne.
Uz me neji od obeda po veceri 3 dny, chce jen kojit a ja jsem vyrizena, protoze se moc budi v noci a ma hlad a chce zase kojit a ja uz fakt nevim co s tim.
Nechci mu dat sunar, chci kojit do jednoho roku ale nevim, co delat s temi prikrmy.
Mate nekdo radu? Diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na rady-porady si tedy taky počkám ![]()
Též 9m nejedlík s tím rozdílem, že on nejí nic a zkoušíme asi od půlky 6.m
Tedy skoro nic. Ovoce, kaše, přesnídávky, masozel. příkrmy ve skleničkách, UM nejí, jen trochu uvařeného „dospěláckého“ jídla. Včera mi poprvé snědl uvařenej oběd 100g. Nechce ani piškoty ani křupky (ty jedl, ale už je nemá rád). Ožužlá kus chleba, ale to se jídlem nedá nazvat.
Při posledním vážení u Dr. (9 měsíční kontrola) dokonce zhubl oproti 8. měsíci ![]()
Ani ona sama neví, ještě se jí to za celou praxi nestalo, že by dítě takhle téměř vše odmítalo
![]()
Tak nás poslala na celk. krevní vyšetření, výsledky zítra, no, snad to bude ok
![]()
Dnes tedy snědl dvě kuličky vína, trochu zeleniny s kuřetem, ale celkově za den sní tak max. 50 g jiného jídla než MM
![]()
Nechala bych ho v klidu, ale tím, že hubne, tak hledám, co by mohl jíst. Je to na palici
![]()
Takže já ti asi neporadím, páč sama nevím, ale výhoda je,že už ti to jednou baštil, tak třeba je to kvůli zubům nebo prostě pár dní nebude mít na to náladu, a pak se zase rozjí, uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevim jestli to pomuze, protoze to nemam vyzkousene. Ale ziju v Anglii a tady nam doktori doporucuji dat do prikrmu trochu materskeho mleka. Ze je pak detem ta chut blizsi. Nevim, co je na tom pravdy. Ale asi se tim nicemu neublizi.
- Citovat
- Upravit
U mne ani toto nepomohlo ![]()
I jsem osladila Glukopurem a nic ![]()
Střídala různé teploty a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si myslím,že v tom budou zoubky.mě malej takhle odmítal mlíčko.nechtěl z prsu ani odstříkaný.byli jsme u dr a ta říkala,že je to plným nosánkem.to mu byli cca 2 měs.ted v tomhle věku to vypadá na zoubky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Bebko,
tak jsem dnes byla u jedne detske poradkyne a ta mi rekla, ze mu mam dat nasi veceri.
Po ceste od ni jsme zasvavili na kafe (ja vsude s sebou taham Oskarovo jidlo) a dnes jsem s sebou mela uvarenou sladkou bramboru s brokolici a hovezim) a vse mi snedl, HURAAAA!!!
Na veceri jsme meli tresku s bramborama a uvarenou brokolici a mrkvi, dala jsem mu kousicky do ruky a okusoval. Pak si to rozmyslel a bylo tomu konec.
Udelala jsem kasi s to zabralo.
Dnes jsem ho celkove kojila 6× pres den a v noci 3 coz je super, pred dim se me budil asi kazdy 2h.
Ma tvuj uz zoubky? My jeste ne, ale uz asi rostou, malej nam okusuje celej barak:)
Doufam, ze ty vysledky budou dobry, ty zuby ale rozhazou ty mimca dost:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, to jsem zkusila ale nejak to ignoroval…ale dnes mi uz zas jedl, tak doufam, ze to bude pokracovat!
Asi se chce najist uz sam, dava si kousky do pusy ale nevim, jak se tim nasyti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, no, tak to je super zpráva,že ti zase trochu baští!!!
![]()
Adam má už 4 zuby - všechny jedničky. Nejhorší bylo, když lezly ty horní, to hodně špatně spal a nejedl vůbec nic než MM. Trvalo to asi 3 tejdny, kdy to bylo nejhorší.
Taky pozoruju, že se to mírně lepší, ale musím mu dávat tedy „dospělácké“ jídlo a hlavně nemíchat, pěkně rozdělené do různých mističek, pak to docela jde - tedy za poslední dva dny. K tomu mu nechám patlat kostičky chleba, něco sní, něco rozpatlá
No, přikládám foto, jak to u nás vypadá před obědem ![]()
Nevadí mi, že to zabere čas - příprava a krmení, akorát musíme bejt prostě doma, protože tohle bych venku nevykouzlila
A úplně závidím maminám, který jen lupnou se skleničkou a dítě nakrměj asi kdekoli - snad se k tomu taky jednou dopracujeme ![]()
Tak jen tak dál!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Bebko,
tak jsme nemocni a zas nejime…jdou me z toho nervy kolem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit