Jídelníček 6měsíčního kojence

413
10.2.16 07:44

Jídelníček 6-ti měsíčního kojence

Dobrý den maminky,
jdu si k vám opět pro radu a vaše zkušenosti :-) Včera jsme byli u Dr na 6-ti měsíční prohlídce. Dr nám řekla, ať zařadíme k zeleninovým příkrmům lepek, ovoce, večer kaše a za 14 dní i masový příkrmy… TRpělivé maminky, můžete mi napsat, jak vypadá jídelníček vašich 6-ti měsíčních miminek, jakou kaši na večer (rýžová, krupicová a značka) a jestli mu mám jěště dávat i pití nebo stačí MM? Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15217
10.2.16 07:51

@Bedulinka Postupovala jsem s příkrmy podle www.kojeni.net ;-) V 6měsících jsem teprve začínala se zeleninou, za 2-3 týdny přidala k zelenině maso, v 7měsicích ovoce, kaše jsem zkusila až v 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
10.2.16 07:55

Ahoj mám také 6 měsíců staré dítko a příkrmu už od pátého měsíce, protože byla po MM hladová. Jídelníček máme takový:
Ráno: MM, dopoledne: Bílý jogurt, v poledne: masozelenina, odpoledne: ovoce s piskotem, večer: mléčná kaše, na noc: MM.
Pít ji dávám čaj. Určitě bych pití zavedla.
Kaše kupují mléčné. Nejraději má od Nestlé. Od Sunaru mi přijdou jako kdyby byla málo provařenaá, takova divná chuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.2.16 08:08

V pul roce jsem porad stejne kojila milionkrát za den, plus zelenina, bezlepkove obiloviny (jahly, quinoia, ryze) a ovoce,…lepek, maso, jogurty a vejce jsem začala dávat az mnohem později, nechapu proč zatěžovat tak mladý organismus…lekari porad melou o nejakem imunologickemu oknu, ale alergeny se maji zkoušet v době kojeni, aby byly lépe snaseny, tudíž pokud nehodlate skončit s kojením v pul roce, muzete zkoušet postupně a pomalu.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.16 08:36

@Bedulinka v tomhle věku jsem jen kojila, ukončený 6. m jsem začínala s dýní, postupně přidávala další druhy zeleniny, po měsíci bylo nahrazeno jedno kojení masozeleninovým příkrmem, pak jsem začala dávat ovoce na svačinu, jogurt na snídani, nakonec kaši - cca kolem 8 m. Vše postupně. U nás nejvíc frčí pohanková a krupičná kaše. po nahrazení oběda jsem začala dávat pití - čaj, dřív stačilo mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
10.2.16 08:44

Mame 5 měsíců a taky už pomaličku začínáme. Dávám pořád um, na oběd prikrm (kuřecí maso se zeleninou, nebo jiný) pak pres den um, k večeru presnidavku ovocnou, a občas udělám i tu kaši, a když se mi chce a mám chvíli čas, tak experimentuju j jogurtem, už měla pribinaky a bobika :palec:. zatím máme zajímavý jídelníček, ale teprve začínáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.2.16 08:52

Az do 6,5 mesice jen kojeni ;) a pak pomalu zelenina a po 3 týdnech od zeleniny prvni maso. Kaše na noc az kolem roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
10.2.16 09:21

@pajisek90 Mléčnou kaši? Mně dr říkala, ať koupím hlavně nemléčnou… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
10.2.16 09:23

@iizabela Můžu se zeptat, kdy jste dávala vejce? My máme začít v příštím měsíci… A vzhledem k tomu, že slyším, jak po žloutku hodně dětí vrhá šavli, tak se mi do toho vůbec nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
10.2.16 09:26

@martina.se Takže jste kojila jen přes noc? Bojím se, že ztratím MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
10.2.16 09:27

@Dojcanis Takhle brzy Bobíka? 8o Vy se toho tedy nebojíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
10.2.16 09:29

@Bedulinka správně, nebojime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.16 09:30
@Bedulinka píše:
@martina.se Takže jste kojila jen přes noc? Bojím se, že ztratím MM

dokud nebyly nahrazeny dávky jídlem, tak i přes den, později jen v noci. Bát se nemusíš, tělo se přizpůsobí menší potřebě mléka. Akorát pozor na zánět, chvilku to trvá, než se ta produkce sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
10.2.16 09:31

@Bedulinka Do nemlecne by jsi mela přidávat mm nebo Um, v mléčné kaši už Um je. Já střídam žloutek s masem a nikdy male nedělal problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.2.16 10:45

@Bedulinka Ja davala kase pouze obilné a zadne mleko jsem nikdy nepřidavala, žloutek jsem zkoušela az nekdy pred rokem a o maso začal mit maly zájem az po roce, po 8.mesici jsem zařadila červenou čočku, kojim na pozadani, tudíž jsem MM nikdy prikrmy nenahrazovala, ale prikrmy pridavala k MM…co se tyče pribinaku, lipanku a pod, to nepovažuji pro kojence za přínos, spis naopak, po 10.mesici obcas trochu bílého kvalitního jogurtu, ale řídila jsem se spíše malým, on do roka byl vegan, po živočišných produktech míval průjem…ted ma 20 měsíců a ji maso i vejce, jogurt i tvaroh…je zdravý a plny energie, v kojeneckem veku jsem opravdu postupovala pomalu a opatrně a nic nam nechybělo…zažívací systém deti proste jeste čistý a nezatíženy a ja to plne respektovala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí