Vyvaření lahví a převáření vody

412
5.2.16 12:25

Vyvaření lahví a převáření vody

Zdravím, chtěla jsem se zeptat do jakého věku jste vyvářeli dětské lahve a dudlíky a převářeli kojeneckou vodu.
Nám je zatím 5 týdnů, a převářím i vyvařuju a stejně se nám udělal bílý povlak na jazyku. Jak to máte vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101920
5.2.16 12:28

@Tučnič Kojila jsem, dudlíky jsem vyvařila jednou po nákupu, pak nikdy a vodu jsem nepřevařovala, ale oni ji moc nepily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.16 12:32

@Tučnič flašku na čaj vyvařuju tak 1× za 14 dní, dudlíky jsem nevyvařovala ani nepamatuju :oops: :mrgreen: jo a mam pořád převařenou vodu v konvici, takže to řešim tak. Ale když vyvařim a potřebuju pro kluka čaj, tak mu to doředim studenou z kohoutku.. já toto nikdy moc neřešila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.16 12:33

Maly ma rok, vyvaruju stale, dudliky taha vecne po zemi, nechava je lezet vsude mozne, casem je treba a lahev na um mi taky poradne pusti jen prevarenim. Vodu na um take prevaruji stale, nevidim v tom problem, nerve mi to pul dne, nechavam prevarene v konvici a pak jen prihreju… Moucnivku presto mel taky po narozeni, ale zabrala kaloba… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
5.2.16 12:34

Já láhve strelizuju pořád (9 měsíců), ale spíš ze zvyku, v tom sterilizátoru je to rychlovka…kdybych vyvařovala, tak to bych nedělala tak od prvního měsíce :mrgreen: vodu jsem kojeneckou přestala převařovat v půl roce, používám ji už jen na čaj, jinak jídlo normální voda z kohoutku. Bílý povlak na jazýčku je pravděpodobně moučnivka, je u miminek dost častá, taky jsme ji měli. Ideálně k mudře, ať potvrdí diagnózu a nasadí léky, i když teda u nás se to léčí genciánou nejčastěji a nám to vůbec nefungovalo…koupila jsem pak přes internet infectosoor mundgel, který je přímo na moučnivku a za tři dny jsme měli pokoj už nadobro. Taky doporučuju zvýšenou hygienu, před každým kojením mýt prsa po dobu moučnivky, ať vám to nenapadne i bradavky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.2.16 12:40

Převařila jsem jednou, jinak jsem jen přelévala vařící vodou. Do cca 3M po každém krmení, pak jen večer a od cca půl roku dle potřeby. Jak se začali kluci plazit, nějak mi to přišlo zbytečné, když tu lezou se 2 psy :oops: :) Navíc si myslím, že trochu „špíny“ jim neuškodí, ba naopak. Vodu z PET jsem převařovala a používala asi 2 měsíce, pak převařovala vodovodu. Moučnivku neměl ani jeden z kluků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
5.2.16 12:43

Já jsem kojila, takže dudlíky jsem vyvařila při nakoupení a pak cca jednou týdně. Čaj jsem začala dávat až tak kolem 10m a to už jsem flašku fakt nevyvyařovala, myju v myčce, takže myslím, že to bohatě stačí.
Jinak pokud bych měla dítě na UM, tak bych asi vyvařovala pokaždé minimálně po dobu šestinedělí a pak už jen dudle. I když třeba s parním sterilizátorem do MW bych to neřešila, ale nevím, fakt netuším, jak se o dělá u dětí na UM.
Co se týče kojenecký vody, tak tu jsem začala používat až v půl roce na kaše a nepřevařovala jsem nikdy, tedy pokud jsem nevařila čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
5.2.16 12:52

Prvni dite jsem mela na um, vyvarila jsem jednou a pak sem tam vymachala v deslnf. roztoku z tablet z dmka.

• Citovat
  • Upravit
9719
5.2.16 12:56

Na UM od dvou měsíců láhve jsem vždy vyvařila večer do cca 4 měsíců kojeneckou vodu jsem nepřevářela jen ohřívala dudlíky nepoužíváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.2.16 12:59

@Tučnič dcerka byla na um a i dudlíky měla tak opravdu jednou denně vždycky večer. Moučnivku měla ale zabral gel neocide(tak nějak). Pak už jen jednou max. dvakát týdně. Jinak převařenou vodu má stále. Všechny lahvičky večer umeju a přeleju vařící vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
5.2.16 13:04
@ThinkPositively píše:
Maly ma rok, vyvaruju stale, dudliky taha vecne po zemi, nechava je lezet vsude mozne, casem je treba a lahev na um mi taky poradne pusti jen prevarenim. Vodu na um take prevaruji stale, nevidim v tom problem, nerve mi to pul dne, nechavam prevarene v konvici a pak jen prihreju… Moucnivku presto mel taky po narozeni, ale zabrala kaloba… ;) [/citace
Presne tak to bylo i u nas.. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
5.2.16 13:06

Sterilizovala a prevarela jsem cca do roka. i kdyz mi to prislo zbytecne od chvile kdyz zacala poradne s prikrmem. Misku ani lzicku jsem nevyvarela. :nevim:

Vodu mame kojeneckou do dnes 2 roky, mame vodu v poradku ale je tam hodne dusicnanu, tak at to do ni neperem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.2.16 13:07

Mam sterilizator, takze do roka jsem vyvarovala denně. Ted uz jen cca jednou týdně. Malý vodu nechtěl a na caj se stejne prevari, takze to jsem moc neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.16 13:13

UM nedávám, takže láhve nemáme, ale dudlík jsem převařila jednou, hrnečky myslím vůbec, na kaši převařuju vodu v konvici, což asi není dost (měla by se převařovat 5 minut), ale neřeším to, dětem z toho nic není, vodu na pití jsem nepřevařovala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.2.16 13:14

Asi do té doby, než se začal plazit po zemi a olizoval vše, co našel. Pak jsem vyvařovala už jen někdy, dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí