Jídelníček batolete?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@čekámenaštěstí : Děkuji za příspěvek. Kaše jsem zkoušela, mám doma různé druhy a jediná která obstála byla rýžová a krupicová. Polévky má ráda, ale co si dá jeden den, druhý už nechce, prostě jak na houpačce.
S tím ananasem vyzkouším, myslím, že by jí mohl chutnat. Mango vyzkoušeno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ne-silenamatka : nene, to je její jídelníček normální(krom toho jak jsem psala s tím sunarem, pije mnohem míň), posledních pár měsíců. Radila jsem se o tom s doktorkou a ta jen, vyzkoušet Bečko a nebo Glukopur na zvýšení chuti k jídlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelenaprisera: moc nesolím, ale dá se říct, že už jí to co mají na stole dospělí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ne-silenamatka: já jen píšu to, co mi radí ostatní, sama bych to nikdy neudělala. Vyhladovět je pro mě extrémní řešení, stejně jako jí vzít sunar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@relay píše:
@ne-silenamatka : nene, to je její jídelníček normální(krom toho jak jsem psala s tím sunarem, pije mnohem míň), posledních pár měsíců. Radila jsem se o tom s doktorkou a ta jen, vyzkoušet Bečko a nebo Glukopur na zvýšení chuti k jídlu
Asi to nebude to co chces slyset, presto radim: hod to za hlavu, zadny dite hlady nepojde a neposlo (dobrovolne!), navic zminujes zuby a ted v tech vedrech se detem ani nedivim, ze nechtej jist - mam 13 mesicniho syna, vis co dneska jedl? 6× jogurt a kus chleba se sunkou! Neresim. Jinak: 80cm a 9,5kg.
Glukopur davam prave do jogurtu - mozna proto je tak zere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. zkousela jsi jiny snidane? Moji kdyz jdou zuby, tak nonstop kojim a jinak nic nesni, tak si z tojo nic nedelej. A zkus nejaky finger food
K snidani treba ovesny vlocky s mlikem s ovocem ( ruzmy druhy) chleba s lucinou, michany vajicka na masle… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@relay píše:
@ne-silenamatka: já jen píšu to, co mi radí ostatní, sama bych to nikdy neudělala. Vyhladovět je pro mě extrémní řešení, stejně jako jí vzít sunar
Vyhladoveni nedelej - ja sem nemela tucha, ze deti neji kdyz jim rostou zuby
, tak sem toho syho potizistu taky chtela „vyzkouset“ hladem…8 hodin bez jidla a bylo mu to jedno.
A UM ji neber uz vubec.
Fakt si nedelej hlavu - ja vim, ze u prvniho ditete vsechny vsechno moc resime (nejsem vyjimka..resp. nebyla sem, ale mam jen jedno), ale ono to chce prohodit par slov s vicematkama a udelas si obrazek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale já jsem ráda za každý jíný názor:) a vím, že to strašně řeším. Takže v pohodě, prostě z toho mám takový smíšený pocity. Občas bych řízla talířem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ne-silenamatka Dobrá, budu to řešit už jen s chladnou hlavou a pokusím se nevyšilovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn když nesnědl svojí porci oběda, tak jsem mu nikdy nedala dodatečně Sunar. Když nemá hlad, dobře, další jídlo dostal svačinu, časově jsem to trošku posunula, ale tak, aby si nevytvořil špatné návyky. Radí to i lékaři, nenabízet hned nic jiného, co chutná zaručeně, protože dítě hlady neumře.
K snídani miluje syn vajíčko se šunkou. To je dobrý tip.
Některé děti prostě hůře jí, ale ze strany rodičů to chce vytrvalost, důslednost a nepodlehnout preferencím dětí. My jsme třeba nikdy nezažili sníženou chuť k jídlu způsobenou zubama. Ale já to naopak přičítám tomu, že syn kouše pevnou stravu a tím se mu asi ty zuby prořezaly bez bolestí.
Přes zimu jsem třeba jogurty nedávala, takže strava spočívala na tuhé, kromě ranního mléka a večerní kaše/shaku.
A jíte společně? To je také výborné, když děti vidí, že máme na talíři to samé. V 11 měsících vzal babičce z talíře plátek kuřecího masa a začal ho ukusovat, zatímco já si myslela, že musí mít maso nakrájené na kousky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem doma to samé, prostě to tolik neřeš a nabízej různá jídla(u nás zabralo nabízet to co vypadá jako dospělácké jídlo
,míchaná vajíčka, domácí zdravá pizza, pečené karbanátky, vývary, medové pukance a kukuřičné lupínky, které jsem snídala já atd),ono to přejde.
A hlavně se smiř, že tvoje dítě sní vždy malé množství, vždy několik lžiček, takže toho moc nevař, ať nejsi potom naštvaná ![]()
Hladovět ne, já třeba nabídnu i jinou variantu svačiny nebo snídaně, ale u oběda a večeře většinou ví, že nic jiného nebude a tak jí a hlavně když nesvačí(respektive jednou si kousne),tak mu fakt vyhládne a zdlábne k večeři cokoliv.
Zajímavý, že u babiček sní vždycky plnej talíř domácího vývaru, trochu druhého, k snídani domácí buchtičku, ke svačině pribiňáka
A taky když byl menší, tak se naušil, že svůj oběd nesnědl a vyloženě čekal co si vytáhnu k obědu já
Prostě chtěl to samé, co jíme my, takže jsem ozdravili jídelníček pro celou rodinu. Starší děti jsou samozřejmě nadšené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se to teda nezdá zas tak málo.
Mám skoro stejně starou dceru. A ani ta váha se mi nezdá tak tragická. My měli při 78 cm 9kg (v 10 m.), takže podobně. Někdy naše malá sní na oběd 230 g, někdy do ní dostanu jen pět lžiček…Věřím, že si většinou dítě „řekne“ kolik jídla potřebuje. Dokud prospívá, tak bych to neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ženy klid. Malá měla teď na roční prohlídce 75 cm a 8,3 kg. Jí dost, jenže je imrvére v pohybu. Člověk si nevybere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit