Kolikrát týdně maso?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
4.2.06 17:15

Kolikrát týdně maso?

Ahojky, zdravím všecky,
mám jen dotaz, kolikrát za týden by mělo 8,5 měsíční dítě dostávat maso? V brožurkách, knížkách a časopisech to je pokaždé jinak, tak nevím. Dávám ho malé tak 3× týdně, myslíte, že to stačí? Žloutek jsem zkusila dát jednou a šíleně mi po něm zvracela, tak ho zatím dávat nebudu.
Díky a mějte se!
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
493
4.2.06 18:53

Andys v tomhle ti asi neporadím, já jsem do roka Kristýnce dávala Hipp a ty byly všechny s masem, jen jsem to kombinovala, aby neměla to samé po sobě. Myslím, že je to lepší než vařit, tak jsem věděla, že má vitamínky ze zeleniny i masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.2.06 19:21

Andys, taky jsem to řešila, někde jsem četla, že má být maso každý den, ale to se mi zdá často, dávala jsem tak obden nebo 4× týdně. Ten žloutek neřeš, nedávej, když zvracela, podle mě není nezbytný a zkusíš zase za měsíc nebo dva a uvidíš. Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.2.06 19:27

Ahoj Andy!

Názory na to, jak často a kdy podávat maso se opravdu různí. Já myslím, že 3× týdně stačí. Já to až tak neprožívala, jeden týden měl maso častěji, druhý třeba méně. Nejlepší je se řídit svým vlastním rozumem, protože názorů je spousta, ale nedá se jednoznačně říct, kdo má pravdu.
Proč zvracela žloutek, to netuším, ale taky radím, zkusit později.

Mějte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.2.06 19:32

Taky masujeme tak 3-4× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
4.2.06 19:35

Teda mě se chce zvracet, jen o tom žloutku slyším :roll: Sice jsem četla, že se má dávat, ale nikdy jsem ho Kiki nedala, blé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
4.2.06 19:43

Andy,

to je u každého trochu jiné, záleží, jaké jsou stravovací návyky v rodině. Propagační letáčky Hippu a Hami doporučují samozřejmě své výrobky, kde je maso. 3× za týden je podle mě dost, pokud jíte ještě ryby, je to dostatečně vyvážené.

Se žloutkem je to ošidné, mně ho děti také zvracely, přitom se doporučuje také 2-3× týdně. Rozhodně bych v tomto věku nic nevnucovala.

Kojíte ještě hodně? Pokud ano, má zatím dítě veškeré živiny v kojení, to na co už mlíčko nestačí dostane v zelenině a v mase.

Jen tak pro zajímavost - my jsme s příkrmy začínali až v osmém měsíci, do té doby mi nic nejedl. A žijeme!! :o)

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
4.2.06 20:42

Díky moc za rady, zase jsem chytřejší! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
17.12.11 20:24

Ahojky maminky, tato diskuse je už z roku 2006, tak třeba se něco změnilo. Jak často dávate miminkům maso v příkrmech. My máme 7 měsíců. Zatím dávám tak 2-3× a 1× žloutek. Dle doktorky mám dávat 2 denně, dle knížek 5-6× denně a v lékarně mi paní řekla, že by tak malému dítěti nedala maso vůbec. Já příkrmy vařím a když nemám moc času, tak dám skleničku. Jenže ty skleničky jsou jenom s masem. A co vaříte ze zeleniny, mně to přijde pořád dokola, mrkev, brokolice, květák, cuketka, pár kuliček hrášku,..... s brambory nebo rýží. Občas k tomu ten bílek nebo kousek masa, plus lžička oleje. Je to takový pořád stejný a teď v zimě nic moc výběr zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.12.11 20:32

Ono to tak opravdu je, všechno pořád dokola :roll: . Ale co si tak vybavuju, tak jsem malému dávala maso minimálně 4× týdně plus jednou týdně žloutek(ten samozřejmě nechtěl, takže jsem to vzdala), co vím, tak jde o to, aby to dítě mělo dostatek železa. Je to pořád dokolečka a ještě chvilku bude, ale neboj, po tom osmém, devátém měsíci, každý to má trošku jinak, se to zase trošku zrůznorodí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.1.12 17:53

Tak my s příkrmama teprve začínáme a to je malé 7,5 měsíce. Moje mléko jí doteď stačí, v noci se nebudí a lakt. poradkyně mi řekla, že když je v rodině alergie, tak kojit klidně plně do 7-8 měsíce (dýl teda už radši ne…). Naší pediatře jsem to řekla, ale to jsem neměla dělat, sprdla mě, že kde to ta lakt. poradkyně vzala a že honem honem maso a 5-6 x týdně atd. :roll:. No, ale když si třeba přečtete knihy Radost ze zdravých dětí od Strnadelové nebo Polévky a kašičky pro nejmenší od MUDr. Hofhanzelové, tak ty jedou úplně jinak - je to teda dost alternativní literatura,ale boří některé mýty o výživě vtloukané nám v dnešní době do hlavy (myslím tím hlavně že se má člověk cpát horem dolem mlíkem a vejci). Já teda vegan nejsem a malé dávat maso budu, ale prostě zlatou střední cestu - cca 3× týdně.
Ze zeleniny dávám mrkev, brambor, brokolici, dýni hokaido (tu miluje :P ), budem přidávat kedluben, pastinák, zelený hrášek, zelené fazolky a po čase špenát. Snažím se kupovat bio, kvůli dusičnanům a jiným sajrajtům (zbytkům hnojiv atd.). Je super, že třeba teď v zimě se dá použít mražená Ardo bio zelenina - mají brokolici, špenát, zelené fazolky, hrášek a tuším mrkev. Ostatní sháním ve zdravé výživě. Moc nevěřím kupovaným skleničkám, že si uchovají dostatek živin, vždyť je to vlastně konzerva, čerstvé je čerstvé :nevim: - no, ale asi jsem moc alernativní matka :lol: .
Takže rekapitulace: maso hodlám dávat tak 3× týdně, žloutek 2× týdně (vždy po půlce, teda jestli mi ho taky nebude zvracet :poblion: ) a zbylé dva dny jí dám do příkrmu hrášek nebo červenou čočku (ta nenadýmá, smí se zkoušet už od 8. měsíce) - i luštěniny jsou zdrojem železa. A taky mořské řasy - ale ty zkoušet až tak po roce věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.1.12 17:55
Oprava - boří mýty o tom, že se má člověk cpát horem dolem masem, mlíkem a vejci.
Evulina píše:
Tak my s příkrmama teprve začínáme a to je malé 7,5 měsíce. Moje mléko jí doteď stačí, v noci se nebudí a lakt. poradkyně mi řekla, že když je v rodině alergie, tak kojit klidně plně do 7-8 měsíce (dýl teda už radši ne…). Naší pediatře jsem to řekla, ale to jsem neměla dělat, sprdla mě, že kde to ta lakt. poradkyně vzala a že honem honem maso a 5-6 x týdně atd. :roll:. No, ale když si třeba přečtete knihy Radost ze zdravých dětí od Strnadelové nebo Polévky a kašičky pro nejmenší od MUDr. Hofhanzelové, tak ty jedou úplně jinak - je to teda dost alternativní literatura,ale boří některé mýty o výživě vtloukané nám v dnešní době do hlavy (myslím tím hlavně že se má člověk cpát horem dolem mlíkem a vejci). Já teda vegan nejsem a malé dávat maso budu, ale prostě zlatou střední cestu - cca 3× týdně.
Ze zeleniny dávám mrkev, brambor, brokolici, dýni hokaido (tu miluje :P ), budem přidávat kedluben, pastinák, zelený hrášek, zelené fazolky a po čase špenát. Snažím se kupovat bio, kvůli dusičnanům a jiným sajrajtům (zbytkům hnojiv atd.). Je super, že třeba teď v zimě se dá použít mražená Ardo bio zelenina - mají brokolici, špenát, zelené fazolky, hrášek a tuším mrkev. Ostatní sháním ve zdravé výživě. Moc nevěřím kupovaným skleničkám, že si uchovají dostatek živin, vždyť je to vlastně konzerva, čerstvé je čerstvé :nevim: - no, ale asi jsem moc alernativní matka :lol: .
Takže rekapitulace: maso hodlám dávat tak 3× týdně, žloutek 2× týdně (vždy po půlce, teda jestli mi ho taky nebude zvracet :poblion: ) a zbylé dva dny jí dám do příkrmu hrášek nebo červenou čočku (ta nenadýmá, smí se zkoušet už od 8. měsíce) - i luštěniny jsou zdrojem železa. A taky mořské řasy - ale ty zkoušet až tak po roce věku…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
11.1.12 20:47

Evulino, díky za tip na tu Ardo biozeleninu, podívám se po ní. Taky jsem teď najela na tu mraženou, protože čerstvá se sehnat moc nedá, buď je dovežená bůhví z jaké ciziny nebo když jdu do bioprodejny tak je ta zeleniny děsně zvadlá a škaredá. Takže u mně mrkev, petržel a brambory ze sklepa :-), mražený hrášek ze zahrádky a zbytek kupovaná mražená. Čočku červenou dávám taky a to maso holt 2-3× týdně. Jo pozor na ten mraženej špenát, měkde jsem četla, že mražený neé, ale už nějak nevím proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.1.12 20:55
Tak na ten špenát musím juknout, díky :think: . Tu mraženou Ardo mívají v Makru..a taky mají nějakou bio mraženou v Globusu, ta není Ardo. My máme domácí jen brambory, ale zaplaťbůh aspoň za ně. Bio mrkev se dá sehnat i uskladněná bio celkem v dobrém stavu, ale třeba bio brokolice, fuj fuj
LL píše:
Evulino, díky za tip na tu Ardo biozeleninu, podívám se po ní. Taky jsem teď najela na tu mraženou, protože čerstvá se sehnat moc nedá, buď je dovežená bůhví z jaké ciziny nebo když jdu do bioprodejny tak je ta zeleniny děsně zvadlá a škaredá. Takže u mně mrkev, petržel a brambory ze sklepa :-), mražený hrášek ze zahrádky a zbytek kupovaná mražená. Čočku červenou dávám taky a to maso holt 2-3× týdně. Jo pozor na ten mraženej špenát, měkde jsem četla, že mražený neé, ale už nějak nevím proč…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
26.4.13 12:32

Ahoj, zkusím obnovit diskuzi :D
Kolik masa dáváte cca 1,5 - 2letému dítěti? Já maso moc nemusím, tak ho ani moc nevařím - máme většinou tak 2× týdně kuřecí nebo hovězí+1× lososa, zbytek luštěniny. Ale hlodá to ve mě, kvůli železu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí