Prikrmy
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prikrmy
Zdravim vsechny maminky,
prosim, poradte mi s prikrmy.
Vim, ze se zacina mezi 5. - 7. mesicem. Neni mi vsak jasne, cim se ma zacit. Je lepsi varena mrkev nebo ryzova kase?
Muzete mi napsat odkaz na clanek o prikrmech?
Dekuji Vam vsem moc
Lenka a Anicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
něco je na www.rodina.cz , v oddílu Výživa. Nekojené děti od ukončeného 4.m. a plně kojené od ukončeného 6.m. A doporučuje se začínat zeleninkou (mrkev), za nějakou dobu přidat ovoce a pak až kašičky.
Alenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Toto období už máme za sebou.
Rozhodně si myslím, že je nejlepší začít zeleninou - mrkev, brokolice, brambor, pak květák, další kořenová zelenina … (zavádění s patřičnými odstupy 3-7 dnů po jednom druhu). My jsme poté zkoušeli kaši, ale Radimek s ní měl problémy - bolení bříška, znovu prdíky, takže jsme s ní rychle přestali, zavedli ovocné přesnídávky a kaše jako poslední (z nich bych určitě volila první rýžové nemléčné- jsou bezlepkové a dají se připravit do MM i UM, na které je mimi zvyklé).
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám asi hloupý dotaz,
ale nemůžem se s manžou shodnout na odpovědi..Takže, co to přesně znamená od UKONČENÉHO např.4.měsíce??? Dcera se narodila 2.7. 2006,takže 2.11. jí budou 4. měsíce,tak to má ukončený teprve 3.měsíc,ne? A 4.m.bude probíhat v listopadu??nebo je to tak,že dnem,kdy má 4,měsíce,už má vlastně ukončený 4.měsíc??? Asi je to zmatené,ale já už jsem z toho totálně zblblá a nevím ,jak to je.Kámošky s mimčama tvrdí každá něco jiného.Tak co je,prosím,správně?? předem moc díky!!!
- Citovat
- Upravit
první měsíc od narození až 2.8. (ukončení prvního měsíce tedy 2.8.)
druhý měsíc 3.8. až 2.9. (ukončení druhého měsíce 2.9.)
třetí měsíc 3.9. až 2.10. čtcrtý měsíc 3.10. až 2.11.(takže 2. listopadu je ukončený čtvrtý měsíc)
prostě to znamená, že co je od ukončeného čtvrtého měsíce, může se až v průběhu následujícího to jest 5. měsíce, ale někteří výrobci něco doporučují zbytečně moc brzo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit