Jaký sýr je nejlepší
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaky syr je nejlepsi
Ahoj holky,
ted jsem si precetla,jak je to s uzeninami a presla me chut.Tak by me zajimalo, jak jsou na tom syry? Pripadne, ktery davat detem?
Vim,ze tavene nejsou zrovna ok, a tak me prekvapilo,ze v nejake kucharce od Hami znej pripravovali pomazanku,ci co..
prosim poradte.Diky
LENKA
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No nejlepsi jsou syry tipu zerve. Lucina je moc dobra a je ji i dost prichuti. Jenomze ten muj starsi klucik neji proste zadnej, ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nebála bych se ani tvrdých sýrů, jen je třeba aby dítko už umělou kousat a podávat je asi tak od deseti měsíců, ne moc často kvůli obsahu soli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já slyšela debatu v rádiu. Tavené sýry jsou nejhorší, je to odpad a obsahují hodně rakovinotvorných éček ( proto, aby vydržely). Takže se budu snažit dávat co nejméně… No, ale to by jsme asi umřeli hlady a ne na éčka
. Nejlepší sýry jsou tvrdé, tvarohovité( Lučina , žervé …), zrající, prostě " přírodní ". Asi je lepší nic neposlouchat. Já měla taveňáky ( Apetito a Smetanové ) docela ráda hlavně do pomazánek. Ale úplně je neodbourám. Platí pravidlo : čím delší trvanlivost, tím více chemie
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A od kdy se muzou davat syry? Myslim ty typu zerve, Lucina apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Leni,
rekla bych, ze kdyz das Tomikovi do ruky kousek eidamu, nic tim nezkazis
Kuba ho miluje!
Jinak pouzivame tvaroh na pomazanky nebo i samotny. A ted zkousim Chocensky pomazankovy maslo - podle slozeni obsahuje smetanu, suseny mliko, syrovatku, bramb.skrob a sul - az na ten skrob bych rekla vicemene v pohode. A davam ho jen obcas ![]()
Lucina by mela byt taky v pohode, akorat je dost tucna. A rozhodne bych se vyhnula tem ochucenym - slozeni jsem teda nezkoumala, ale rekla bych ze nic dobreho pro dvoulete dite tam nebude…
Tavenaky jsme zkouseli taky, ale kdyz jsem videla slozeni, zhrozila jsem se, nehlede na to, ze za tu cenu takovy pidiporce, ktery nestaci ani na namazani chleba
Proste tavenaky nee!
(btw: teda my meli noc! az se k tomu dostanu, poslu ti mailik)
Mej se a hezky den,
Eliska
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Ja tiez davam lucinu, zacali sme okolo 11m. tvrdy syr nechce ![]()
Gandelion preco vadi zemiankovy skrob?? Co viem ja, tak solamyl (zemiakovy skrob) sa vyslovene doporucuje na zahustovanie doma vareneho jedla. Ja by som sa ho nebala. To maslo zne dobre, nic zle v zlozeni som nenasla.
tak nech klucikovi chuti ![]()
Tavenaky tiez nedavame a ani to nemame v plane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak my dáváme především mini Baby bely, který Lukymu moc chutnají. Je u nich ta výhoda že protože jsou balený ve vosku tak nejsou navíc sířený jako ostatní tvrdý sýry. Bohužel ta cena je děsná. Někdy dáváme i normální tvrdý sýr, ale nesmí být uzený. Platí, že dětem se nemají dávat plísňové, uzené a tavené sýry. Ještě má docela rád gervais nebo lučinu a taky mu kupujeme v Albiu kozí sýr (něco jako lučina). Se sýry jsme začali až po roce, ale taky byl do 7m výhradně jen kojený a na „dospěláckou“ stravu jsme přecházeli pomalu. Takže pokud přikrmujete déle, klidně bych sýr zkusila i dřív.
Veronika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To Gothic - bramborovy skrob obsahuje tusim solanin (nebo tak nejak se to jmenuje), coz je jed! Ale na druhou stranu, kolik ho v tom masle bude, a kdyz to nema kazdy den, tak by to tolik vadit nemelo…
Misto solamylu je lepsi treba maizena a podobne, proste jakykoliv jiny skrob nez bramborovy ![]()
To Berenika - BabyBell obsahuje 45%tuku, neni to pro takhle male deti trochu moc? Ale je to muj osobni nazor, neber to jako kritiku nebo utok na tebe!
Hezky den
Eliska
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
já trošku odbočím od sýrů a zeptám se ještě na máslo. Moje švagrová říká, že margarín (rama) je lepší než máslo. Já jí popisovala diskusi tady na emiminu (teď ji nemůžu najít
), že většina holek a doktorů doporučuje máslo před margarínem. Rama-rostlinný tuk, máslo - živočišný tuk a to je prý špatné pro mimi. Tak já nevím. Můžete mi to vysvětlit? Díky moc.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro děti je určitě lepší klasické máslo - živočišného původu než Rama - rostlinné. Kvůli tomu složení, ale přesně ti to nezdůvodním. Já jsem do roka svědomitě dávala buď máslo nebo olivový olej, pak jsme to občas prostřídali. Malej (teď už 3 roky) ale taveňáky miluje, přidávám je i do bramoborové kaše, ale potom, co jsem si tu přečetla, tak asi uberem
.
Iva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K dotazu Jany na máslo,
většina rostl. másel není kvalitou nic moc - jde tam nějak o to složení, taky to bohužel nevím přesně (hlavně Rama a Perla a podobné), jen vím že, nejkvalitnější z nich je Flora. Takže já střídám Floru s obyč. máslem
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já ještě jednou,
vím, že se nemá dávat dítěti do roka mléko a smetana, ale ve složení třeba Lučiny nebo toho pom.másla smetana nebo mléko je, tak to nechápu. Můžete mi to vysvětlit? Díky moc. Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenom nekolik poznamek:
Jana1- to je protoze te Luciny nebo zerve namaznes trosicku, zatimco treba celej Pribinak (tvaroh, smentana) je fakt zahul. Jinak samozrejme je slozeni skoro stejne ![]()
Margariny (ztuzene rostlinne tuky) vzhledem k tomu, jak se vyrabeji obsahuji latky, ktere jsou pro male deti naprosto nevhodne, takze pro deti jenom neztuzene rostlinne tuky-oleje, nebo klasicke maslo.
Dale detem se nemaji podavat syry nizkotucne (ani jine nizkotucne vyrobky napr. jogurty), takze kdyz uz davame trvdy syr tak jedine ten tucny 45% a obcas nebot je strasne slany. I ty zminovane Babybely jsou sama sul!!!
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bereniko nespletla ses? Každý sýr je sýřený tj. mléko je sráženo pomocí syřidla a vznikne sýřenina a syrovátka.
[quote:c8a0f4b53f]Syřidlo je enzym který působí na proteiny a způsobuje jejich srážení. Existuje několik typů syřidel. Prvním typem jsou živočišná syřidla získávaná z telecích žaludků, dále rostlinná syřidla, která ovšem mají mnohem menší sílu než živočišná a nejmodernější bakteriální syřidla, která se získávají kultivací a extrakcí z určitých druhů bakterií. Poslední dva druhy je možno použít také pro výrobu vegetariánských sýrů, přičemž bakteriální syřidla se svou sílou blíží syřidlům živočišným, avšak bývají mnohem levnější. Tato syřidla bývají dodávána v tekuté podobě nebo ve formě tablet či granulátu. Před přidáním do mléka je třeba syřidlo rozpustit v destilované vodě. Syřidlo je nutné skladovat v chladničce při teplotě okolo 5°C.- načítám...
- Citovat
- Zmínit