Jídelníček 10měsíčního kluka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
20.12.05 12:28

Jídelníček 10 měsíčního kluka

Ahoj holky
zajímalo by mě co všechno dávátete dětem k jídlu v 10 měsících.
Náš jídelníček vypapadá takhle:
snídaně kolem 7h - kojení
svačina kolem 9:30 - bílý jogurt a do toho mu přimíchám ov.přesnídávku
oběd kolem 12:30-maso (kuřecí,krutí,králičí,telecí),občas vařený žloutek + zelenina (brambory,mrkev,brokolice,hráček,kukuřice,červená řepa atd.)
svačina kolem 15:30 - strohané jablko,banán
večeře 18:30 - mléčné kaše
druhá večeře 20h - kojení

Po jídle dávám na zapití čaj a pak ještě tak 2× ve dne a 2× v noci kojím.
Dávate třeba dětem už pečivo?A jaké?
Jo a během dne mu dávám kukuřičný křupky,nakonec jsem koupila i ty dětský sušenky a díky nim mi malej konečně jí strouhaný jablko (nastrouhám mu je s kouskem sušenky).
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
144
20.12.05 13:38

Kiky, nevím, jestli Ti kluk už normálně kouše,ale já už v tomhle věku dávala mýmu synovi normální chleba šumavu třeba s máslem, nebo pomazánkama. Můžeš i trochu medu, zavařeninu, nebo jen tak mu nech žužlat oschlou kůrku, to můj rošťák miluje do teď a toje mu 13měsíců. Dávej mu do hotových jídel sučené, nebo mražené bylinky, ne tmavé koření, hlavně ne pepř a sůl. Z nadbytku soli se mlže dětský tělíčko mnohem snadnějš dehydrovat a navíc není OK, když si dítě zvykne na slaný. Potom vyžaduje i mnohem slanější jídlo, než na který seš třeba zvyklá Ty. Já se snažímnesolit vůbec,ale můžu potvrdit, že bylinky udělají hodně. Já používám petrřelku, celer, kopr, majoránku, oregano…ale tojen málo. A dávám taky mletý kmín, i když ten mi doktor můc nedoporučoval. ALe je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
20.12.05 13:45

Ahoj,
tak ti písnu co papá naše skoro 11 měs. princezna ( 8450g ). Moc toho teda není, je dost vybíravá.
Ráno kolem 9 hodin snídaně: 180ml UM, někdy ještě pár kousků suchého chleba ( namazaný s čímkoli odmítá ) nebo pár kousků loupáčku nebo vánočky
Oběd většinou v 11:30: 150g - 200g masíčka se zeleninkou s těstovinama( nasekám nožem )brambory ( rozmačkám vidličkou),rýží, zapije max.30ml štávičky ( čaj do ní nedostanu )
1.svačinka ve 14:30: 180 ml UM
2.svačinka v 17 hod.: půlka přesnídávky, nebo 2 jogurty( activie ), 2-3 kukuřičné křupky, někdy piškot,cucne šťávičky
večeře :po 20 hod.: 180ml UM ( kaše nepapáme )
někdy se stane,že se vzbudí v noci, tak přidělám ještě 180ku mlíka.

Mixovaný ovoce nepapáme, jíme jenom červený meloun nebo vycucáváme vnitřky rajčátek.

Čas od času hřeším a dám pro chuť kousek čokoládky nebo líznout nanuku :wink:

Jsme zatím bezzubý a ani se nic neklube, ale při papání nám to nevadí :D

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
20.12.05 14:32

Ahoj,
my jsme tedy mladsí, ale mame 7 zubu a bastime o106.
Kolem 5hod. 150 mleka
v 8 hod. 1 platek chleba Sumavy bez kurky + lucina
v 11:30 zeleninka + maso nebo zloutek
ve 13:00 bíly jogurt + jablicko, nebo platky bananu
16:00 rýžová kaše
19: 00 mléko
Ten chleba jsem zacla ted, a docela jsem se bala, predtim misto nej byla presnídavka.

Jinak pres den pijeme kojen. vodu nebo caj, nebo vymackam stavu ze sladkych pomeranců,ty zboznuje. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
20.12.05 16:44

ahoj,nám je 11.měs
ráno kolem7 kojo
kolem 9 jablko nebo hruška s bebe sušenkou nebo piškotem rozmačkaným
kolem 12-12,30-oběd zeleninkovou polévku jemně zasmaženou kukuřičnou moukou.nebo kuřecí polévku s nudlema musí být jemně ochucena(obě polévky miluje.
kolem14 buď ji udělám rizoto,nebo když máme oběd ne kořeněný tak ji dám z mého talíře sní dost.nevěřila jsem ale ta polévka Barči už nestačí, anebo chce to co máme na talíři my nevím .Třeba dnes jsem dělala kuřecí se š´távičkou(plátky masa jemně osolit fakt jemně. dát na pánev z každé strany opéct na to cibulku na kolečka jeden česnek a dusím podlité vodou když je to měké vyjmu,zahustím buď solamylem nebo kukuřič.moukou a přecedím)jde to i s telecího s bramborem nebo rýži.Taky to Barči moc chutná.
potom kojo
kolem16,30-17přesnídávku s piškotem nebo jogurt(ten teď 3týden odmítá)
kolem19-19,30buď rýžovou kaši(moc ji kaše nejedou )nebo polévku od oběda.
21,00kojo.potom v noci ještě tak 4krát kojo.
mezi jídlem pije čajík.je drobná má 8.kg.
ahoj.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
20.12.05 17:09

Jen bych upozornila že MED není do roka vhodný a byla bych jooo opatrná-je silně alergizující.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
20.12.05 17:15

Tak naše troška do mlýna:

ráno kojím, ještě si pak někdy schrupne

snídaně obvykle jogurt bílý Holandia, jí ho samotný a milije ho sní 200ml jen to mlaskne, někdy má chleba s čsrstvým sýrem

svačina ovocné pyré

oběd zelenina nekdy se žloutkem někdy s rýží, pohankou, těstovinami (jen domácí, skleničky nejí)

svačina ovocné pyré často s pohankou, vločkama

večeře nemléčná kaše

a v noci tak 3× kojo

pije jenom šťávu, čaj jsem žádný co by dal nenašla

Během dne dostává kukuřičné křupky nebo miminí sušenky jako mlsku, piškoty dávají babičky, snažím se to omezit:-))) snaha

• Citovat
  • Upravit
107
20.12.05 17:22

S tím medem souhlasím,taky bych ho zatím nedávala.
Na chleba se chystám,jen řeším co na něj,každý říká něco jiného.Nejspíš nějaké máslo nebo čistou lučinu.
Jinak u nás vede banán,jogurt a ovocné přesnídávky.
A kouše už docela obstojně,měkčí věci už mu krájím na drobno,jenže on je v klidu akorát ve spánku,při jídle tak první dvě minuty,tak mám strach,aby mu nezaskočilo.Už se nám to párkrát stalo.
Jinak díky odpovědi.
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
20.12.05 18:45

Kiko,
tu lučinu můžeš taky obměnit tím,že na ni nasypeš čerstvý kopr nebo z ní uděláš jako pomazánku..třeba strouhneš najemno mrkev,okurku,porek…podle chuti a na co si troufáš :-))

Tak dobrou chuť. :wink:

Jo a máslo,určitě žádné fujtajblíkové margaríny,prý nejsou vhodné.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
20.12.05 19:18

Ahoj, nas jidelnicek(nekojena):
snidane-UM
svaca-jogurt
obed-zeleninovy prikrm
svaca-bud presnidavka, nebo ovoce, nebo pecivo s maslem-zatim sme se dostali k rohliku
veca-mlecna ovocna kase

Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
20.12.05 19:21

Ahoj Kiky,

jak čtu co píšou ostatní maminky, tak jsme velcí jedlíci.

snídaně - chleba s máslem, lučinou nebo sýrem gervais (začali jsme teď)
svačina - jogurt (někdy přidám ovocné pyré, ale zásoby v mražáku dochází :D , tak už bude asi jen čistý jogurt nebo dám přesnídávku)
oběd - zelenina(rýže, kukuřice, brokolice, mrkev, petržel,květák,červená řepa…) + maso (kuřecí, krůtí, králičí)+těstoviny, jáhly, brambory, rýže
svačina první ve 14hodin, druhá v 17 hodin- jablko, banán,hrozno,hruška, přesnídávka, jogurt
večeře - kaše
2.večeře - kojení - má to ale spíš uspávací charakter

Mezitím stihne Lukášek spapat většinou na procházce 1/2 rohlíku, po obědě ještě dostane dětskou sušenku nebo křupku, aby jsme se mohli s manželem v klidu najíst a neskákal nám do talíře.
V noci ještě 2-4× kojíme (podle zubů apod.)

S tím medem bych urřitě ještě počkala, četla jsem že do roka, taky někdo psal o rajčátku, to jsem taky ještě nezkoušela, protože je prý taky alergenní.

Všem miminkám dobrou chuť .

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
20.12.05 19:31

Misan: v Lucine je sul, nebo kupujes nakou bez soli, ja sem tedy takovou nesehnala :?:

Dasa2: ten Gervais je bez soli :?: Marne patram po syru bez soli a zatim sem zadny nevypatrala :! Ani nevim jestli bych Gervais u nas sehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.12.05 19:35

Ahoj,
já mám skoro 11měsíční holčičku:

brzo ráno - UM
snídaně - chleba s máslem
svačinka -přesnídávka, rozmačkané ovoce, jogurt Activia
oběd-masozeleninový „mišmaš“ :D
sváča-UM
2.svačinka - jogurt, přesnídávka s piškoty, rozmačkaný banán
večeře - kaše

Jiné tekutiny než UM moc nepije, jen malinko neslazeného čaje.

Holky, jak vypadají ty kukuřičné křupky, jak o nich všichni píšete??
Díky za odpovědi.
 Zuzina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
20.12.05 19:40

Med obsahuje pyly, tedy alergeny, děti asi do roka by měli dostávat med jen převařený.
V lučině je dost soli na můj vkus já jí mám ráda ale Max dostává čerstvý sýr.

Mia

• Citovat
  • Upravit
107
20.12.05 20:28

Ahojky,

my toho podle mně spapáme málo.. včera jsme měli 11 měs a máme 9,4kg . (od 6ti měs. nekojíme)

snídaně mezi 7 a 8 : 200ml UM Hamilon Hajaja s rýž. moučkou nebo miska kaše od Hami

svačinka v 10 : 2 x pribináček nebo van. tvaroháček od Milko

oběd ve 12 : 2 skleničky polévky nebo velká sklenička masovozeleninová od Hipp (jí jedině kupované, domácí nechce)

svačinka ve 14: ovocná přesnídávka nebo banán s piškoty

kolem 16 hodiny: pribináček nebo ovoce

Mezi 18 a 19tou hodinou : 300 ml Hamilonu nebo mléčné kaše Hami

V průběhu dne vypije tak půl litru inst. čaje od Hipp nebo Hami, nebo kupované šťávičky (mrkev,banán a pod.) Sem tam mu dám půlky piškotů nebo zahřeším čokoládkou Kinder. Většinou když potřebuji aby se zklidnil. Rohlík jen žužlá, s chlebem i na drobno se mi dáví a namazaný nevezme do pusy, co by rád jsou vepř. šunka nebo párek, který jednou ochutnal a byla to mnamka, podle Dr. vypadá pěkně, ale jidelníček má podle mně pořád stejný a jednotvárný. Zub nemáme ještě žádný.

Andrea a Jáchym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko