Půlroční dítě nechce kaši
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Půlroční dítě nechce kaši
![]()
Mám půlroční holčičku a nechce mi jíst kaši.Koupila jsem banánovou a broskvovou a ani jednu nechce. Krmila jsem ji z láhve i lžičkou. Nic. Poraďte prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, nic si z toho nedělej, my jsme s kaší začali ve 4,5 měsících, ale až někdy v 7. měsíci byla Hanička ochotná sníst pár lžiček, ale pak už to šlo rychle, takže vytrvat
Druhů kaší jsme zkusili hodně, do teď jí jenom 1 druh, a to Sunarku banánovou. Takže se nám osvědčilo kupovat malá balení a zkoušet a zkoušet, dost jsme toho vyhodili
Flašku odmítá do teď, ale na lžičku si zvykla. Ale při krmení obecně mám stůl plný hraček, jezdí mašinka, malá se kouká, hraje, staví si a ani neví, že jí. Ale teď už je to mnohem lepší a oblíbená jídla sní i bez hraní, otvírá pusinu ukázkově. Ale trvalo to fakt dlouho, takže jediná rada je zkoušet a vydržet. Držím palečky, ať se zadaří
Pa Alenka a Hanička (11m)
- Citovat
- Upravit
Taky myslim, ze to je normalni, byt tebou zkusila bych nejakou neutralni, my zacinali s cistou ryzovou bez prichute a Betka ji bastila jen se olizovala, mozna, ze ty prichute jsou pro mala miminka nevyhovujici.
Kacica
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
taky si myslím, že je na to ještě „malá“, moji kluci sice dostali kaši v těch šesti měsících, ale „pořádně“ ji začli jíst asi až o měsíc později. První synek teda vůbec ne, ten dodnes všechno mléčné odmítá (kromě termixů
), druhý ji jedl asi 3 měsíce a pak ji taky nakonec nechtěl.
A z příchutí mu nejvíce vyhovovala Sunarka s pšenicí (je taková „přírodní“
).
Smokie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja asi nepovzbudim - naše malá kaše nejedla nikdy a nejí do dnes. Koupila jsem postupně vše, co je na trhu, vařila jsem normální krupičku s ovocem, bez ovoce…výsledek pokaždé stejný - dvě lžičky a dost. Takže jsme je přestali dělat a je to. Občas to teda ještě zkusím, ale nic. Pozitivní na našem příspěvku je, že se to dá zvládnout i bez nich:-)
Petra a Aninka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vadí to něčemu, že nejí kaši? Moje dcera (zítra má 20 měsíců) neměla kaši nikdy, prostě nic sladkýho kašovitýho nesnese (i když jsem zkoušela různé značky a příchutě, tak nic nevzala na milost). Ani doktor v tom neviděl nejmenší problém, k večeři se mohou dávat podobná jídla jako k obídku.
Baghira
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak to řešíme my
, k večeři většinou to samé, co k obědu, občas, když nezbyde od oběda, něco jiného.
Nejdřív jsem to trošku řešila, proč ty moje děti kaše nejedí, ale pak mi to bylo fuk, aspoň je pořád nemusím kupovat (není nic levnýho
).
Smokie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli má ráda ovocnou přesnídávku, tak zkus trochu přimíchat do kašičky.
Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já nevím ale na ochucenou kašičku je možná i trochu brzo v 6. měs. ne? Já jsem pomalu začala dávat rýžovou kaši Nutrilon na noc jen někdy ale i tak mě mrzí že je přislazovaná
A mléčné kaše by se snad měly dávat až tak od 8. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja delam kasi obycejnou bez cukru,ryzovou,a pridavam tam presnidavku hruskovou-ktera linde chutna.ZAcinala jsem ji zvykat s ovocnyma presnidavkama,to ze zacatku snedla jen par lzicek,kojenci jsou zvykli jen n amliko tak jim to ze zacatku pripada divne..
Nebo je mozne ze jeste neni pripravena jist lzickou..Ma se zacit az kdyz te dite pozoruje se zajmem kdyz jis..Nebo zkus jist s ni..
MOji linde,Ted po ukonceni 5mesicu zacinam delat kasi kukuricno cerealni se zeleninovym vyvarem,varim asi v litru vody mrkev bramboru a cuketu,udelam kasi pridam lzicku olivoveho oleje +lzicku parmezanu.Nbeo se do ni prida kousek masa(kralici kureci).a ji ji teprve 3den az uz ji docela chutna,prvni den ji moc nechtela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj 7 měsíční syn nechce kaše, sní pár lžiček a pak to prská. Jinak jí moc dobře zeleninu, masozeleninu, ovocné přesnídávky, bílý jogurt.. Ještě je k tomu kojený cca 4× denně. Co byste mu dávali místo kaše k večeři? Teda úplně před spaním ho kojím, ale odpoledne nevím co dát - spíš ovocnou přesnídávku nebo spíš to co měl k obědu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je uplne jedno..davej mu co mu chutna…jestli mu das jeden den ovoce druhej den zbytek od obeda a treti den polivku je zcela na tobe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi je 7 měsíců a před spaním dostává jen MM/UM. Je to večeře. Nějak mě ani nenapadlo, že by měl dostat i něco jiného ![]()
Kaše jsem zkusila asi 2×, chutnaly mu, ale nepovažuji je za důležité ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak kaše nedávej ![]()
První syn jedl kaše do 10. měsíce, dvojčata mají večer doteď jen UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 3 děti, kaše nechtělo ani jedno. Dávala jsem k večeři třeba hustější polévku nebo zbytek od oběda.
Nedávno jsem zkusila dceři kaši dát, snědla 2 lžičky a už nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit