Může v 7m med?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
613
29.11.05 08:13

Může v 7m med?

Ahoj holky, rychlej dotaz: Nevíte, jestli už může 7m dítko med?

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
29.11.05 08:18

Ahoj,
já jsem teď nedávno někde četla, že med by dítě nemělo minimálně do roka, protože je v něm něco na co ještě nemá uzpůsobený žaludek a střeva, obsahuje něco, čím mu prý můžeš navodit alergii na včelí bodnutí… tak nevím..

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.11.05 08:19

No já bych řekla, že minimálně do roka vůbec ne. Je nevhodnej především proto, že je silně alergizující, dle mého názor až moc sladkej a to tak, že ho ani sama nijak nepoužívám, jen zcela zcela výjimečně a malá má 14měsíců a rozhodně nemam v plánu jí med dávat.
Samo, že nám byly dudlíky namáčeny do medu i jako mladším, ale další věc je, že to škodí zubům. Med není podle mě něco, co je k životu nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.11.05 08:19

med by se nemel davat do roka kvuli zvysenemu riziku alergie

• Citovat
  • Upravit
2793
29.11.05 09:22

Míšo,

med v prvním roce rozhodně NE.Já nejsem odborník na výživu,nic nehrotím,ale první rok jsem byla hoooodně přísná a držela se doporučení.
Prostě med je hodně silný alergen,proto se první rok nemá dávat.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.11.05 09:46

Med je silnej alergen, takže v sedmi měsících určitě NE! Naše malá má 17 měsíců a ještě jsem jí ho nezkusila dát, mám trochu strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.11.05 10:50

Med se do 1r nedoporucuje. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
29.11.05 10:55

Ahojky já jsem med dávala protože jsem nevěděla že se to nesmí.Pak mě tu varovali že je to pěkný hnus pro tak malé prcky.Tak jsem přestala.Ted na 18měs prohlídce jsem se na to ptala dr.a ta mi řekla že už můžu používat pro maleho med ale musí to byt ten co už zkrystalizoval.Ten už prý prošel všema fázema kterýma projít má a tudíž to co je tolik škodlivé tam neni v takové míře.
Ale jelikož malej má ekzem tak nám doporučila do 3let dávat fakt jen občas.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.11.05 11:43

Ja teda nevim, ale prijde mi jedno, jestli je med zkrystalizovanej nebo ne, podle me (a podle vcelare, od ktereho med bereme) se zkrystalizovanim nijak jeho slozeni ani obsah jednotlivych latek nemeni!
Ale mel by to byt med z „domaci“ produkce, zadny ze supermarketu - ten se nechava prejit teplem + se do nej pridavaji nejake latky, prave aby nekrystalizoval! Pak uz to neni med ale jen jina forma sladidla!!!

Do roka med urcite ne, obsahuje nejakou latku (tusim botulin :?: ), ktera muze zpusobit zazivaci potize miminek a navic muze obsahovat castecky pylu a tim zpusobovat alergie…

My med obcas davame bud do caje nebo trosku smichanyho s maslem na chleba :wink:

Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
29.11.05 11:56

Okrem rizika alergie sa med nedava malym detom aj preto, lebo obsahuje bakterie, ktore mozu dietatku uskodit.
Vseobecne si myslim, ze cim neskor naucis dieta na sladke, tym lepsie. Velmi dobre poznam svoju vlastnu zavislost!!! Ak chces nieco osladit, pouzi ovocie (napr. susene), pripadne glukozu. Podla mna vsak v 7m ovocie na osladenie napr. kase bohate staci 8)
Pa! A dobru chut! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
29.11.05 12:01

Holky, bacha, na med. Moje švagrová ho dávala malé do čaje, nevím jaké množství, ale malá z toho mela kompletně černý přední zuby. Naštěstí už její 6 , a rostou 2.. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
29.11.05 14:52

Ahoj

Med do 1 roku NE, je to silný alergen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
10.2.06 18:40

dá se nahradit med rýžovým sladem ?
Na minimální a občasné ochucení rýžové kaše ???
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
14.2.06 08:56

Ahoj, nedávno som pozerala reláciu zameranú práve na med a jeho kvalitu. Deťom do 2 rokov by sa med nemal podávať. Treba dávať tiež pozor na kvalitu, resp. zloženie medu. To znamená, že v predajniach sa predávajú medy, ktoré sú zmesou medov z krajím EU. Čo z toho vyplýva :?: Takýto med obsahuje peľ a nektár z flóry, ktorá sa v našich zemepisných šírkach nevyskytuje, napr. med z číny (kt. je mimochodom aj veľmi vodnatý a preto ho upravujú odparovaním vody, čím sa med znehodnocuje…atď.) alebo med z južných oblastí, kde sú citrusy. Ak máš v rodine alergika, treba dávať o to väčší pozor. Preto je najvhodnejšie kupovať med od českých, alebo slovenských včelárov, ktorých med spĺňa normy a máš istotu, že je iba z kvetov z Tvojej krajiny, či oblasti. Toto sú informácie z tej relácie. Ja som dcérke dala prvý krát trošku medu na oplátke na štedrý deň keď mala 23 M - bol to med od včelára, ktorého poznám a roky od neho kupuje naša rodina med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
31.3.06 22:41

Tak to vidíte. Já zase četla že med má spoustu stopových prvků a minerálů a že je zdravý. Do 6měsíce jsem jen kojila, ale od 6měsíce jsem jí medem začala sladit čaj a později i snídani (banán s jablkem a jogurtem). Nikdy se žádná reakce neobjevila - je pravda že jsem to nepřeháněla, jednalo se vždy jen tak o 1čajovou lžičku. Tak asi záleží jestli má dítko sklony k alergii tak asi ne ale jinak bych se toho tak moc nebála. Asi všechny ty doporučení moc „žerem“, mi tak někdy přijde :roll:
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko