Vánoční cukroví pro roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vánoční cukroví pro 1 roční dítě
Ahoj holky,
blíží se Vánoce a já už začínám plánovat, co všechno upeču. Letošní Vánoce pro nás budou zvláštní v tom, že už máme malého obdivovatele světýlek na stromečku a barevných papírů z dárečků. Naše malá lumpačka bude mít krátce po Vánocích 1 rok. Protože je to malá „kyselina“, tak si říkám, že určitě bude chtít zkusit nějaké cukroví. Kdyby mohla, tak zbaští úplně všechno. Neznáte náhodou nějaký recept na cukrovíčko, které už může takový malý 1 roční človíček? Receptů na cukroví tady na emiminu je fůra (104), tam vyberu něco pro nás větší, ale pro takové špunty jsem tam zatím nic nenašla.
Jestli existuje nějaký receptík, tak mi prosím napište.
Díky, díky, díky.
Míša a Karoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zatím nikdo nenapsal a my jsme ještě malí, tak tohle řešit nebudu, ale na rodině.cz jsem si všimla tohohle:
Tady je recept na Datlové bonbónky: 250 g datlí vypeckujeme a pomeleme na masovém strojku. Přidáme 1/2 lžičky ml. skořice a 1 lžíci pomerančové šťávy. Hmotu smícháme a tvoříme malé kuličky. Do každé vmáčkneme polovinu obalené mandle. Nakonec obalíme v kokosu. Je to moc dobrý. A bez tuku, bez sacharózy. Myslím, že bez té mandle by to mohly i malé děti.
Mě teda napadly jen piškoty na stromečku ![]()
Věrka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co klasicke linecke? Jen s trochou marmelady? Nebo je vyborna mnamka - i kdyz s cokoladou - toto: mezi dva piskoty se da kolecko bananu, spichne se to paratkem a omoci v cokolade - das to pres noc do lednicky a druhy den to chutna jako pokrm bohu - cele mekkoucke a sldoucke. Mnam. Ale davala jsem to male az skoro ve dvou letech…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
také řeším tenhle problémek:-)
mamka pekla mrkvová kolečka. Bohužel nemůžu celý den najít recept:-(
Třeba tady někdo bude znát…
Mrkev + mouka + máslo. Hotové se obalilo v cukru, myslím, že pokud by byla sladší mrkev, nemuselo by být, případně mě napadá drťka z piškotů.
Albi+Anika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze jeden rok je este moc maly vek na to, aby si dieta uvedomilo, ze rodicia hlusia kolaciky a ono nie. Myslim si tiez, ze je to dost maly vek na to, aby vobec jedlo sladkosti (podla mna cim neskor, tym lepsie, nic mu neutecie a poznam svoju vlastnu zavislost na sladkom
) A myslim si, ze moc sa za sladkym driapat nebude, mam pocit, ze je to skor o nas, ze by sme radi dopriali. ![]()
Nechcem ti brat iluzie, ale podla toho, ako som sa strojila na oslavu Dankovych prvych narodenin, ako som mu chystala, vymyslala, on to mal dost v pazi a navyse bol mrzuty, lebo mu rastli zubky. Toto sa kludne moze stat aj u vas, budes vymyslat, planovat a napokon sa ti dietko na to vykasle a bude ho zaujimat nieco pre teba uplne obycajne a prozaicke, namiesto vychystanych kolacov.
Ja by som skor, ak sa ti chce babrat, vykrojila napr. z jablcok, hrusiek rozne tvary, alebo by som spravila ovocny salat (vacsim deckam by sa urcite pacil taky, co sa serviruje vo vydlabanej supke z pomaranca - vlastna skusenost
), ozdobila kasu kuskami ovocia, napriklad ich poukladala tak, aby tvorili nejaky obrazok zvieratka, ksichtik, … a nech sa v tom pobabre, spravila ryzovy nakyp a podobne.
Osobne neplanujem nasmu Dankovi (na Vianoce bude mat 17m) davat ziadne kolace, mam pocit, ze mu je to aj tak fuk (ako vobec cele jedenie
). Jedine, co sa tesim, ze dostane zemiakovy salat, aj ked miesto majonezy bude mat jogurt.
Nemysli si, tiez vymyslam, mudrujem, planujem, predstavujem si. Ale ked si to plne uvedomim, tak radsej sa s nim budem pocas adventu hrat, chodit krmit kozy, akoby som mala prenho vypekat lebo on sa mi na to aj tak vybodne! ![]()
Kazdopadne drzim palce, nech sa vam Vianoce s malou princeznickou vydaria. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teraz u nas v dennicku (letne mimi 2004) dala Kacica tento recept (snad nevadi, ze to sem pisem ja)
**Kacica v dennicku Letne miminka 2004 ** píše:
Jeden recept na superzdrave mlsani pro deti (i dospele). Je to od Jamieho Olivera a je to desne jednoducheOVOCNY KLIH
Vezmete asi kilo (nebo proste jine mnozstvi) suseneho ovoce, muzete to i namichat a rozmixujte v mixeru na kasi. Pak to vyvalejte na pecicim papiru a v troube cca 160 stupnu nechte 2 hodiny ususit (nebo v troube 70 stupnu to nechte pres noc) Pak to nakrajejte na kosticky nebo vykrajejte na tvary a dejte do krabicky.
Kdyz udelate zajimave tvary, tak to detem muzete davat misto cukrovi nebo i misto krupek.
Mne sa to ohromne paci, myslim, ze to skusim. Danik susene marhule (merunky) rad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Schamka, teda recept je super, tak jednoduchý, jak to, že to člověka nenapadne???:-)
Jinak, já myslím, že nejde o to mimísky cpát sladkým cukrovím. Naopak. Proto ta diskuse. Jde o to, že třeba u nás to funguje tak, že co jím já, chce jíst moje malá. Přišlo by mi strašlivý, pěkně si hladit bříško cukrátky a nechat jí na nás koukat
Nějak si bez cukrátek Vánoce představit neumím a proto bych ráda udělala něco, co by si ten můj drobek mohl dát taky.
Albi a Anika
- Citovat
- Upravit
Albi, jasne, aj ja som uz teraz cela hotova z toho co Dani a Vianoce
Len na druhej strane, ked som si uvedomila, ze ako som sa chystala na jeho prve narodeniny a ako to dopadlo (mrzut na n-tu, rastol mu treti zub a zbadali sme to neskoro, potom prisiel na rad Calgel a uz bol aj zur poriadny
), tak som chcela Misu trosku upokojit, ze ono to s rocnym dietkom nie je zase az take horuce… chapes.
Ale jasne, ze Vianoce bez nejakych maskrt pre decka nemozu byt!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
taky resim tenhle problem, jestli cukrovi pro maleho ano nebo ne a pokud ano, tak jake.
Asi zkusim toto:
Jogurtové dortíky
350g polohrubé mouky, 1 KL jedlé sody, 1 vejce, 2 PL kakaa, 150g tuku, 2 bílé jogurty (1 jogurt = 150g), 250 g moučkového cukru, 1/2 KL mleté skořice
Na slepení máslový krém, čokoládová poleva, strouhaný kokos nebo ořechy
Ze všech pří:,–( uhněteme hladké těsto, nalejeme do velkého pekáče, dobře vymazaného a vysypaného a pečeme při 180°C asi 30 minut. Necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou kolečka, která slepujeme máslovým krémem. Boky také potřeme krémem a obalujeme buď v kokosu nebo ve strouhaných ořechách. Vrch koleček polejeme čokoládovou polevou.
Samozrejme s obmenami - do testa min cukru, asi ne maslovy krem, misto nej zkusim vymyslet neco jineho, zadny kokos nebo orechy na obaleni a cokolady jen trosicku na ozdobu.
Pak planuju do vseho cukrovi misto 1/2 davky orechu dat umete ovesne vlocky - prijde mi to malilinko zdravejsi ![]()
A misa s cukrovim holt nebude na stole jako obvykle, aby ho to nelakalo, spis dam na stul nejake ovoce, cerstve a susene, aby si mohl Kuba taky semtam neco zobnout ![]()
Tak hezky den!
neprihlasena Gandelion
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
pečete cukroví pro roční?
Proč by nemohlo roční dítě sníst třeba vanilkový rohlíček nebo linecké kolečko či perníček? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohlo, nesni toho tolik, proste jen ochutna. Jinak nekfo nedava kvuli cukru. Ja osobne bych to neresila, kdyz toho nesni kupu
- Citovat
- Upravit
Ahoj, rocni deti u nas jedi klasicke cukrovi - kinecke, rohkicky, pracny apod., snazim se ale, aby nejedli to s cokoladou, coz ale uplne neuhlidas
Nevidim duvod pect rocnimu neco zvlast…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v roce cukroví nechtěl vůbec, i když jsem nabídla. Teď ve dvou letech by se ujedl perníčků, nic jinýho mu nejede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé byl loni rok, občas si dala linecké, ale moc to nechtěla. Takže já bych se na nějaké speciální cukroví pro roční dítě vykšlala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
- Termoobaly-aky je najlepsi?
- Kaše z láhve?
- Jak často maso?
- Podání tekutého léku v 10 m.
- Jak naučit dítě pít čaj, vodu aj.?