Kaše z láhve?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
1.11.05 16:41

kaše z láhve?

Ahoj holky, můžu dát půlročnímu mimču instantní kaši z láhve nebo to musí být lžičkou? (Z láhve pít umí, protože dokrmuju nutrilonem). Pokud z láhve, je potřeba nějaká zvláštní savička? Díky moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
1.11.05 16:54

Malinko,
určitě je lepší začít lžičkou. Nemusí se povést na poprvé, ale je lepší lžičkou. Pokud by se nedařilo (nevzdávej to po prvním pokusu), tak já jsem takhle nakonec malou naučila po měsíci a byla jsem ráda, že jsem to do ní dostala, že nakonec dostala kaši z flašky. Protože ze lžičky si nikdy nevzala víc jak 2 lžičky a to jsem zkoušela i místo oběda. Malá s flaškou umí, by´t byla kojená, takže jsem vzala jednu savičku, co mi tady zůstala a vršek té savičky, kde je dírka, jsem prostříhla jakoby do kříže. Někdo vystřihne kolečko, já to udělala tak. Teď teda jak to malá žužlá, tak z toho kříže začíná být takový patvar a je tam díra jak do světa. Záleží taky, jak hustou kaši děláš, já ji dělala hustší, ale zas aby protekla. A teprv teď se ta potvůrka naučila ze lžíce:) Možná jsem ji dávala ve špatný čas, nevím…Žádnou specielní savičku jsem na kaši tedy nekupovala
Ale určitě je lepší pokud možno jídla z lahve nedávat.
Gabča a Bára, 13měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
1.11.05 17:30

Ahojky, první syn baštil kaši z flašky do 3 let :oops: , a mladší baští také jedině z flašky, lžičkou jsme se vůůbec nenajedli. Večer zhltne 250 ml kaše během chviličky a jde spinkat. Lžičkou by jsme to jedli do půlnoci.
Savičku máme kulatou a zvětšila jsem nožem trochu dírku , podle hustoty a stáří prcka.
Tak to chodí u nás. :lol:

Hezký večer. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.11.05 17:36

I to je řešení. Mě pořád mamka otlouká o hlavu, jak jsem chodila spát s flaškou v puse do nevim kdy. Prostě nás dala do postýlky s flaškou (kaše či mléko) a dělejte si, co je libo… Tím nechci říct, že to Smailinka dělá taky tak a za tím účelem. Já vim, že to holt někd ynejde. Znam to od nás.
Jen jsem si vypozorovala, že je lepší kaši dát před koupačkou, když není úplně unavená a pak si dá. Ale když přijedem z Prahy a malá řve hlady, tak je taky rychlejší to dát do flašky. Ale to je trošku moje pohodlnost:)
Jinak já se tomu bránila z důvodu, že i UM i cokoliv jiného pijem z pítka, ale co, hlavně, že si dá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
1.11.05 17:37

Ahoj, asi to budeš muset vyzkoušet; mně malá z neznámých důvodů kaši lžičkou vůbec jíst nechtěla (přitom ostatní příkrmy a polívčičky zase radši ze lžičky, jen když jsme venku, souhlasí i s lahví), dávali jsme z láhve. Teď máme bojkot všech lahví, takže zase pro změnu všechno musí být na lžičce, kaše je vyhlášena za nepoživatelnou.
Takže se nejdřív zeptej svého miminka. :wink:
Jo, a savičku jsme měli kašovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
1.11.05 18:12

Ahoj Malinko,

spousta odborníků (včetně návodu na obalech) kaši doporučuje jíst lžičkou. Já osobně si však myslím, že pokud dítě jí zeleninku i ovoce lžičkou a kaši má večer před spaním, vůbec savička nevadí. Radimek jí kaši řidší ( také záleží na značce) a po koupání, takže lžičku by to bylo složitější, je už unavený a kašičku má jako příjemné uspávadlo. Savičku používáme obyčejnou kulatou, ve které jsem nůžkami trochu zvětšila dírku. Dá se koupit i s větší dírkou přímo určená k pití kaše.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
1.11.05 18:14

Ahojky,
proč ne z lahvičky? Naše holy ji dostávají dodnes v lahvičce do postýlky - krásně u toho usnou. Používáme Avent lahvičky - na kaši variabilní dudlík - na největší průtok, ale je fakt, že už máme otipované, která kaše teče a která to ucpává. Ale některé maminky ji přelívají do lahviček přes sítko. Samozřejmě že ji musíš udělat ridší než kdybys krmila lžičkou.
KEIKO + 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
1.11.05 19:03

Pro Keiko a ostatní.

Pokud jsem dobře četla návody, tak pití - čehokoliv - ze saviček se doporučuje jen nezbytně nutnou dobu - zvýšené riziko zubního kazu. Postupně se má přecházet na pití z hrnečku a jídlo lžičkou.
Nicméně souhlasím s Martinou, že nic se nemá hrotit. Hlavně aby byla maminka i mimčo ( batole) v pohodě.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
1.11.05 19:16

Ahoj, klidne dej z flasky, my davame taky a do jednoho roku bych to tak chtela nechat. Ze lzicky basti takze pak nebude problem. Na kasi musis mit dudlik urceny na kasi. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.11.05 19:26

Ahoj,

my jsme dávali kaši taky z flašky. Dělala jsem vždy o něco řidší aby dobře tekla a bylo to. To bylo někdy před půl rokem,to bylo malý 10 měsíců, od té doby kaši neměla. Naučila se jíst jídlo to co např. měla k obědu, to jíme lžičkou, pak to zapít v postýlce sunarem a jdeme spinkat.

Já žasnu, jak některé vaše děti papkaj, my jsme nikdy najednou nevypili 450ml. Naší malý i po probuzení ráno, to dáváme jenom sunar, stačí když vypije 150ml a pak tak za dvě hodinky chce až jíst třeba housku se sýrem nebo tak něco. Ale nechápu to, připadá mi že přibírá až dost, máme 12kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
1.11.05 20:34

Máme lahev od Aventu a nepijeme z dudlíku ale z toho pítka.Dělám jí trošku řidší,pije jí už v postýlce a pak většinou rychle usne.
Binky+Eliška 12 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
2.11.05 09:32

Ahoj mamky,
souhlasím se vším, co bylo výše řečeno, tedy že se nic asi nemá (nebo nedá) lámat přes koleno. Samozřejmě, že hlavní je, aby se mimčo dobře najedlo. Ale přesto musím říct, že mi připadá trochu „nebezpečné“ nechat dítko navyknout usínat s flaškou kaše. A to právě kvůli zoubkům (taky to tady už někdo zmínil). Je jasné, že pokud mimi ještě zuby nemá, není co řešit, ale ten návyk si asi udělá a pak bude těžké ho to odnaučit…Já nevím, možná že po té kaši ještě zoubky čistíte (já bych to asi radši dělala), ale zase když hnedka po vypití kaše mimi usne, tak je to asi těžko proveditelné…
No polemizuji tady nad tím proto, že každý doktor, zubař, atd. vám řekne, že nejvíc se zakládá na zubní kaz v noci, kdy mimi tolik nesliní a všechen plak mu zůstává na zoubcích…tak proto mi připadá „nebezpečné“ dávat na noc sladkou kaši (bývají trochu přislazované, ne?)…
Tak nevím, co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
2.11.05 10:27

Ahoj, vsude pisi(savicky, caje atd.)ze by se diteti nemela flaska nechavat aby se krmilo samo, nenechavat jako hracku a krmeni nema trvat dele nez 20min. kdyz se toto vse dodrzi tak by se zubni kaz tvorit nemel, takhle to chapu ja. Ne vsechny kase obsahuji cukr. Zapomnela sem v prvnim prispevku napsat ze mala u kase neusina i kdyz ji ma z flasky. Taky se preci preventivne detem dava fluor. Jinak sme byli nedavno u zubare a vzala sem tam clanek(ktery mi potvrdil moji domnenku)ze skazenej mlicak se ma vyvrtat protoze napisu uplne stroze to jako prechazi nebo to nechava spatnej zaklad pro stalak atd…Ale vim ze naky zubari to nedelaj, nas pripad to neni. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
2.11.05 11:54

holky, a co noční kojení a zoubky?
Verunce sice vždycky večer zoubky vyčistím, ale usne jedině u prsu a béhem noci se několikrát vzbudí a kojím ji. Někde jsem četla, že mateřské mléko neobsahuje sacharozu, ale laktozu a ta by zubní kaz způsobovat neměla. Tak se tím uklidňuju :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.10.12 17:51

Ráda bych oživila tuhle diskuzi. Začala jsem dceři dávat kaši před spaním, zatím lžičkou ale je to teda boj, příkrmy jí lžičkou hezky ale s kaší bojujeme, pořád otáčí hlavou, prská, plive…nakonec spapá 70 ml kaše ale teda je to na 20 minut, tak jsem si říkala, jestli by to nebylo lepší lahvičkou…ale mám doma jen láhev s malým otvorem, chtěla jsem tu savičku prosřihnout ale tak nějak mám strach, na každé savičce nebo dudlíku se píše, že se nemá nijak stříhat a jinak narušovat, tak nevím, abych tím nenadělala víc škody než užitku…co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí