Jak často maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak často maso?
Ahoj mamky,
chtěla jsem se zeptat, jak často dáváte svým prckům maso? Někde jsem slyšela, že stačí obden…Já si osobně myslím, že by stačilo i 2× za týden
Ne, že bych chtěla na malém šetřit
ale maso mu prostě nejede, takže docela bojujem. Ostatní sní, ale kousíčky masa (ať jsou sebemenší) vyplivuje
Ale zas nechci, aby mu chyběly z toho masa nějaké bílkoviny, látky, či co… Co si o tom myslíte?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, osobne si myslim ze staci 1×/tydne. Jinak mala ma zatim k obedu vzdy kupovane ty maso-zeleninove prikrmy takze vlastne ma maso kazdy den protoze v těch kupovanych je temer v kazdy naky maso, ale brzy uz ji zacnu varit a maso urco casto mit nebude. Sany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
naše rodina je vysloveně masožravá
a tak má Radim maso asi 4× týdně.
Poměrně střídám druhy - kuřecí, krůtí, telecí, jehněčí a vepřové, a proto si myslím, že má dostatečně pestrý jídelníček. Jí ho už po kouscích. Uvařím vcelku a překrájím po vláknech - pak už je drolí samo. Každá doktorka nám doporučovala jinou frekvenci - od každý den po 2× týdně. Tak jsme se zařídili někde uprostřed. Skleničky kupuji jen občas, vařím hlavně čerstvé nebo do mražáku. Vývar pak používám k vaření přílohy u nemasovývh jídel. Taková rýže je pak mňam. ![]()
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
taky jsme měli s malou problémy do ní dostat maso. Postupem času když se jí pořád nabízelo, tak ho začala sama jíst. My maso jíme asi tak 4×týdně, někdy víckrát a někdy míň, záleží co vařím pro nás dospělé.
Neboj samo se to upraví a malý bude maso papkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovila bych diskuzi - jak casto by se melo davat maso kolem 6 mesice a pak dal? Zkusila jsem malemu dat zatim 2× sklenicku s masozeleninovym prikrmem a basti to v pohode. Ted uvazuju, jak casto by to maso mel mit a pripadne kolik, kdyz mu ho budu delat ja. V tech sklenickach je ho totiz hrozne malinko (v te moji bylo 12%).
Nejsem zadny masozrout, bez masa se obejdu a nemam tendenci ho davat ani diteti moc casto, ale zas kvuli zelezu atd, by ho asi mel mit pravidelne, ne?
Dostali jste nejake rady od pediatra atd? Zapomela jsem se na to zeptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostala jsem rady postupně přidávat na 6× týdně maso. Ale nedávala jsem tak často, přijde mi to moc. Železo je i v jiných potravinách a když mají dostatek bílkovin i z bezmasých jídel, tak mi to přijde ok.
Takže já jsem dávala zhruba tak cca 3-4 týdně. Děti jsou zdravé, anémii nebo cokoliv jiného nemají, tak snad jsem nedodržováním dopručení pediatra neudělala strašlivou chybu ![]()
- Citovat
- Upravit
Snad 4× týdne a jednou týdně žloutek. Železo dostane třeba i ve špenátu. A když budeš vařit sama, tak mám pocit, že porce masa odpovídá jedna lžíce masa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso se dává tak 4×-5× týdně, jednou (nebo dvakrát) týdně bezmasý příkrm (jen zelenina a příloha) a jednou týdně se přidává do zeleninky uvařený vaječný žloutek. Nejvhodnější je maso drůbeží, to by mělo převažovat a 1X-2X z toho by mělo být jiné maso (hovězí, telecí,..). Vepřové se do roku nedává. Jedna porce by měla obsahovat 10-20 gramů masa, postupně až bude starší, můžete přidávat, ale teď je to tak akorát. Jinak jenom pro zajímavost, špenát obsahuje jen velmi málo železa, vědci kdysi udělali chybu, posunuli desetinou čárku a všichni se od té doby cpou špenátem kvůli železu. Přišlo se na tu chybu teprve před pár lety:-).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit