Do kdy kojeneckou vodu?

45
29.9.05 11:21

Dokdy kojeneckou vodu

Ahoj holky,
chci se zeptat, dokdy používáte nebo jste používaly kojeneckou vodu pro dítě. Já mám 19měs. raubíře a stále koj.vodu používám na vaření i na pití. Stále můj synek má „jeho“ zeleninu a maso vařené v „jeho“vodě, „jeho“ šťávy (typu Hipp, Hami, Sunar, Kubík…) ředěné (převařenou) koj. vodou nebo čajíčky z koj.vody, večerní instatní kaše též z koj.vody…Prostě stále „jeho“ voda. Už tedy od nás ochutnává i „naše“ jídla jako rajskou omáčku s plněnýma paprikama, chlupaté knedlíky…Ale má to jen jakoby mimo své jídlo a jen trošku. Polední jídlo má z rozmanité zeleniny, masa, těstovin, rýže, luštěnin, ale stále vařené ze „své“ vody.
Ptala jsem se i dr., když jsme byli na roční prohlídce, říkal mi, že postupně můžeme už přecházet na „naši“ stravu, ale nijak příliš se k tomu nevyjadřoval, a i přes to, že je jinak výborný lékař, jsem si nějak nebyla jistá, že bych malému, sotva mu uplynul rok, nacpala „naši“ svíčkovou s knedlíkem vařené v „normální“ vodě. Přeci jen, nikde jsem se nedočetla, kdy je dětský organismus připraven přijmout vyšší koncentrace ukazatelů z pitné vody z kohoutku. Poradíte mi?
Díky za odpovědi! Zdraví Maxik+19měs.Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
29.9.05 11:29

Ahojky,

to asi záleží na každé mamce, jak je úzkostlivá. Já třeba dávám na pití kojeneckou vodu nepřevařenou a vařím z normální vody z kohoutku. Pokud dojde kojenecká, tak na pití převařím zas vodu z kohoutku. Taky záleží, jakou máte doma vodu, jestli vlastní studnu atd. Na chatě třeba máme studnu a voda v ní není úplně nejlepší(tedy na pití jen tak, jinak závadná není), takže tam vařím pro mimi taky z kojenecké, ačkoliv pro nás dospělé vařím z té vody ze studny.

K tomu dospěláckému jídlu - některé dietnější věci jí malý s námi a pokud máme něco nezdravého, tak má prostě svoje jídlo.

Fakt to záleží na každém, sejde se Ti tady určitě spousta názorů a každý si to dělá po svém, jak to cítí nebo jaké má možnosti.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
29.9.05 11:41

Ahoj,
za týden Vítek oslaví 1. narozeniny a už teď vařím z vody z kohoutku, na pití dávám kojeneckou nepřevařenou. Některá dietnější jídla už jí s námi, když se např. nad svým ofrňuje a to naše mu chutná. Máme ještě 3,5 letou dceru takže stejně kvůli ní nijak zvlášť nesolím a nekořením. Jak píše Ulrika, tam kde si nejsem jistá s kvalitou vody, používám kojeneckou. Pro miminka jsou nejvíc nebezpečné dusičnany, ale myslím, že roční dítě už prostě není miminko :lol:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.9.05 12:38

Ahoj, ja pouzivam pro moji 8m dcerku zatim na vse kojeneckou vodu. Od jejich 2m ji neprevaruji vubec. A az bude mit 1 rok zacnu davat vodu z kohoutku. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.9.05 12:42

Ahoj,
ja bych to s tou kojeneckou vodou zas tak neprehanela :wink: Kubovi je 18mesicu a ted pije stridave kojeneckou vodu (kupujeme Horsky pramen) a vodu z kohoutku. Ale uz prevazuje ta kohoutkova voda.
I s tim jidlem - myslim, ze v 19 mesicich je dite uz dost velke, aby mohlo jist normalni jidla, samozrejme korenena primerene jeho veku. Ja to tak delam a musim rict, ze Kuba ted papa daleko lip, nez kdyz jsem mu varila miminkovska jidla!!!
A k te svickove - vzdyt je to jen zeleninova omacka a kdyz das misto smetany bily jogurt (nebo uplne bez smetany!) a k tomu treba brambory, tak to sice nebude (pro dospele) uplne ono, ale jinak nevim, proc to detickam nedat! :wink: Uvidis, ze se tvuj chlapecek bude olizovat az za usima! :lol: :lol:
Krasny den
Eliska a Kubik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.9.05 13:03

Ahoj,

já myslím,že už klidně můžeš dávat vodu z kohoutku. Já mám 14 měsíční dceru a kojeneckou vodu vlastně nikdy nezkusila,vždycky jsem převařovala.Opravdu záleží na každém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
29.9.05 13:27

Ahoj, před časem jsem také řešila, jak dlouho používat kojeneckou vodu. Na internetu jsem našla zajímavý článek viz odkaz: www.rodina.cz/clanek3858.htm

Petra a Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
30.9.05 14:05

Ahoj holky,
děkuji za vaše názory a příspěvky! Zkusíme s Petikem pomalu přecházet na „normální“ vodu a „normální“ papkání. Asi mu opravdu bude víc chutnat :D
Díky a ať se vám a vašim mimískům daří!! Maxik+19 měs.Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
30.9.05 14:12
Nila píše:
Ahoj, před časem jsem také řešila, jak dlouho používat kojeneckou vodu. Na internetu jsem našla zajímavý článek viz odkaz: www.rodina.cz/clanek3858.htmPetra a Míša

Díky za tip na článek, už jsem chytřejší! :o) Maxik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
30.9.05 16:07

Ahoj, my uz kojeneckou vodu nepouzivame a je nam 14 mesicu :D prijde mi, ze staci opravdu jen max. prvni rok.

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
1.10.05 15:06

Dokdy kojeneckou vodu

Mám prosbičku. Píšete, že dáváte 19.měs.prckovi luštěniny. Můžete mi napsat jak je připravujete? A nebolí ho z toho bříško?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
5.10.05 07:41

Re: Dokdy kojeneckou vodu

Petuna píše:
Mám prosbičku. Píšete, že dáváte 19.měs.prckovi luštěniny. Můžete mi napsat jak je připravujete? A nebolí ho z toho bříško?

Ahojky,
luštěniny mu dávám už docela dlouho.Vždyť i na skleničkách s hotovými zeleninovými nebo maso-zeleninovými příkrmy je uveden třeba hrášek,tak jsem si řekla, že když to můžou už malá mimi, proč bych mu to nemohla zkusit taky uvařit. Hrášek (většinou mražený, pokud je čerstvý z lusků,dávala jsem ten)přidávám do „jeho“ polévek nebo masozeleninových pokrmů.Sem tam jsem udělala takovou „hrstkovou“ polévku, tzn. od všeho trošku(kořen.zelenina,různé luštěniny,…). Zkoušela jsem i hrachovou kaši, uvařila jsem hrášek v koj.vodě, trochu dochutila česnekem a cibulkou (také vařené, když byl syn větší- lehce osmahnuté na slunečnic.nebo oliv.oleji) a rozmixovala.Stejně tak i čočku nebo sóju. Čočku kupuji červenou a bio,stejně tak sóju. Sehnala jsem ji v drogerii DM a v potravinách se zdravou výživou. Je sice dražší,ale co bych pro malého neudělala…:o) Ta červená čočka je menší a hezčí na pohled, zdá se mi i chutnější. Připravuju ji podobně jako tu hrachovou kaši a nebo ji prostě přidám do polévky k zelenině.Den předem je namočím, sóju taky,ta je vůbec hrozná, musí se hrozně dlouho vařit a chuť teda nic moc,ale když je tak zdravá…K té čočce přidávám i natvrdo uvařený žloutek,aby to měl jako dospělák s vajíčkem (párek ani uzené k tomu v žádném případě) :wink: A samozřejmě taky trošku navoněné česnekem a s cibulkou,aby to bylo chutnější. Sóju většinou k něčemu přidávám, samotná sójová kaše mi vůbec nechutnala a malému trvalo hrozně dlouho,než ji snědl a nijak zvlášť mu nechutnala, tak teď ji vždycky spíš k něčemu hodím a přimíchám. ALe ta čočka i hrášek jsou OK. Taky jsem zkoušela fazolky, měli jsme je na zahrádce, ty malé ještě s luskem jsem nakrájela na kousky a taky je většinou přidávala do polévek, větší fazolky podobně jako ostatné luštěniny jsem namočila předem a pak druhý den uvařila. Přiznám se, že já fazolky moc ne-e,takže Péťovi jsem to sem tam dala,aby měl vše potřebné a zkusil všechno,ale sami to doma nevaříme. Není moc variant,ale snad jsem Ti aspoň trošku poradila. Jinak co se týká bolestí bříška,tak musím zaťukat, dobrý. Když byl malý,tak jsem to s tím nijak nepřeháněla a pak mu k tomu ještě dávala pít fenyklový čajík,aby opravdu neměl bolení,ale teď sní klidně porci luštěninové kaše a je to dobrý, sice má prdíky,ale to asi každý po tom :lol:
Tak dobrou chuť a ať jste zdraví!
Pa Maxik+Péťa
P.S: A díky za rady ohledně vody! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
5.10.05 08:22

Ahoj,
bydlím v Praze a tady je kvalita vody dobrá.V 10m nám pediatrička navrhla,že mužeme přestat dávat kojeneckou,na pití(čaj) převařit a na jídlo se to vlastně vaří taky,dávat z kohoutku.Žádné potíže nemáme,ale když jedu např. k babi,ta má strašně tvrdou vodu,balenou kupuji…ale pak už nepřevařuji… :D

""http://lilypie.com/pic/051005/KrsP.jpg":http://lilypie.com/…005/KrsP.jpghttp://b1.lilypie.com/qUW8p2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
16.8.11 16:43

Holky,na tohle jsem se chtěla zeptat taky ale už tu diskuze je,tak ji obnovuji.Já nevím my máme 9.měsíční a kojeneckou vodu pořád používám asi budeme přechátzet od 1.roku postupně ale to je asi na každém. :-D

• Citovat
  • Upravit
7257
16.8.11 17:07
Andulinečka píše:
Holky,na tohle jsem se chtěla zeptat taky ale už tu diskuze je,tak ji obnovuji.Já nevím my máme 9.měsíční a kojeneckou vodu pořád používám asi budeme přechátzet od 1.roku postupně ale to je asi na každém. :-D

já jsem tady za exota :mrgreen: prckovi je 17m a furt má kojeneckou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko