Jsou těstoviny vhodné pro 10-ti měsíční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
5.9.05 10:52

Těstoviny

Ahoj maminky,

chtěla bych se zeptat, jestli jsou ječné celozrnné bezvaječné těstoviny vhodné pro 10-ti měsíční dítko. Pšeničné ještě dávat nechci kvůli obsahu lepku.
A ještě by mě zajímalo jestli je v ovesných vločkách lepek. Myslela jsem že ne, ale někde jsem četla pravý opak.

Díky za rady.
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
5.9.05 10:58

Ahoj,

lepek je ve všech obilninách jako je pšenice, žito, ječmen a oves. Pokud lepek ještě dávat nechceš, můžeš koupit těstoviny pohankové, amarantové nebo vařit třeba jáhly. Dajíse koupit ve zdravé výživě a vajíčko většinou také neobsahují.
Celozrnné se dětem do tří let nedoporučuje kvůli těžké stravitelnosti.

Hezký den Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.9.05 11:04

Ahoj Veroniko,

dík za vyčerpávající odpověď. Ještě se zeptám na cizrnové těstoviny. Jsou vhodné?

Díky
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
5.9.05 13:09

Ahoj!

Taky jsem nasemu detatku nedavala do roka vyrobky s lepkem a i tak mel jidelnicek docela pestry. Moc se nam osvedcily prave bezlepkove bezvajecne testoviny koupene ve zdrave vyzive. Vim, ze jsou z prosa, pohanky atd. a maji krasne zlutou barvu, navic jsou velmi rychle pripravene. POuzivam je s uspechem i ted.
S cizrnovymi testovinami jsem se jeste nesetkala, mozna zkus pouzit zkusebne jen trosinku…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.9.05 13:56

Ahoj holky,
pohanka, jahlly, kukurice a ryze neobsahuji lepek. Nam jahly docela chutnaji. Nebo pouzivame jahlove a pohankove vlocky, co se jen daji nabobtnat do horke vody. Ja ty bezlepkove testoviny taky koupila. Jeste je nezkousime, jdeme na to pomalu kvuli alergii. Ale obsahuji sul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
5.11.13 18:58

Ahoj nechci zakládat nové téma, jen chci radu ohledně diety u malé při bolestech břicha, rohlíky už mi odmítá tak uvažuji, že ji dám na večeři suché těstoviny, nemáte s tím někdo zkušenost, přijde mi to, že to má stejné složení jako rohlík, tak by ji to nemělo uškodit :nevim:,.Předem dík za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.11.13 19:00

@zikado Spíš bych dala dobře uvařenou rýži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
5.11.13 19:02

Nam je doktorka nedoporucovala…kluk mel krece v brise a prujem a horecky, tak mu delala ster kvuli salmonele a proto je nesmel. To stejne piskoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.11.13 19:04

Pokud dáš italské bezvaječné těstoviny, tak v těch je většinou jen mouka, takže ty bych se nebála dát. Navíc mají málo lepku, než rohlík, takže třeba na dietu při střevních potížích jsou určitě vhodnější než rohlík. Rýže by byla ale asi vhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
5.11.13 19:10

Dala bych ryzi, mrkev, brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie