Glutamany od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Glutamany-od kdy???
Ahoj holky,
odkdy jste začali dětem dávat jídla s přídavkem glutamanů???
Dneska to cpou do všeho a když člověk potřebuje nějakou rychlovku,sámo,že to obsahuje glutamát sodný.
Dneska je to i v brambůrkách,který se sice snažím malýmu nedávat,ale on mě zastane děda,který bydlí o patro výš a malýmu je cpe-no jasně zakázaný ovoce chutná nejlíp,ne?
Pa L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Lejlo,
jestli si dobře vzpomínám tak myslím, že do 3let, to není vhodné, protože to ničí (nebo poškozuje?) růstové buňky. My jsme to od 2 roku ale sem tam porušili…
Jo ty brambůrky taky nekupuju, ale když jsme byli na návštěvě tak se po nich malej mohl vždycky utlouct… ![]()
Iriss+2svišti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem kdysi četla, že glutaman až od tří let. To psali výrobci na svých výrobcích …
Lila a dva kluci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím že je to nevhodné do tří let, ale ani potom by se to s nimi nemělo přehánět (potenciálně škodí i dospělým - u citlivějších jedinců..) Občasná konzumace - třeba v těch brambůrkách asi nevadí ale neměly by být na jídelníčku každý den (tzn. používat co nejméně polotovarů a inst. jídel jako polívky a omáčky ze sáčku ..)
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Glutaman od 3 rokov a ako pise Klaris co najmenej, je to pekne svinstvo, ja som v tehotenstve vzdy zistila v com je hned mi bolo zle, ani som sa nemusela pozerat na zlozenie.
Namiesto vegety sa da kupit Solcanka, chipsy kupujeme SLovakia chips, tam je len zemiak sol a rastlinny olej. Aj ine veci sa daju kupit bez glutamanu.
Gothic+Leri 9m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite do 3 let,ale taky to uz porusujeme Kubovi je 2.5 let a asi od tech dvou mozna i o neco driv nekdy neco s glutamamem sni.Hlavne babicky to porusuji do vseho cpou masox a to je taky sajrejt,no,ale co nadelame mi to taky jedli a jsme zdavy. Ono se to asi nesmi s tou zdravou vyzivou prehanet,to by nesmeli nuc ty nase deticky.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
díky za uklidnění,nejsem jediná matka hříšnice,která ty 3 roky nedodržela.Občas se holt udělá polívka s masoxem-když nás tlačí čas a nebo z pytlíku.
Babička s dědou mu kupují stále kdejaký Bersi a křupky a všude nápis E621,.což mě deptá,protože už je opravdu jen málo věcí,kde není.
Pa L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomooooc, maso na rajskou mi zasmrádlo, uvařila jsem ji z bujónu, ale pro malého nemám nic extra. Že mu můžu tu majdu dát k obědu?? Já se glutamátu u dětí vyhýbám jak můžu a trochu moc čtu net, tak mě trochu děsí jeho účinky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetiteFillette píše:
Pomooooc, maso na rajskou mi zasmrádlo, uvařila jsem ji z bujónu, ale pro malého nemám nic extra. Že mu můžu tu majdu dát k obědu?? Já se glutamátu u dětí vyhýbám jak můžu a trochu moc čtu net, tak mě trochu děsí jeho účinky![]()
tak proc nekoupis bujon bez glutamatu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetiteFillette myslím že se nic nestane
nebo myslíš že mu vyroste druhá hlavička? ![]()
- Citovat
- Upravit
@PetiteFillette radši bych mu dala něco jinýho (jogurt s pečivem, ovoce). Náš dostal od tchýně polívku ochucenou glutamátem v roce a půl a v noci jsme se díky jeho bolestem bříška nevyspali.
- Citovat
- Upravit
@Jasněnkaa Tak to rozhodně né
No ale zas na druhou stranu..viz. zkušenost Lucenky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ideálně od nikdy a ani pro dospělé, není to nic prospěšného a jídla, která to většinou obsahují, taky nepatří mezi něco, bez čeho se neobejdeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetiteFillette zeptala jsi, máš dvě rozdílné odpovědi, tak číhej třeba odpoví někdo další ![]()
- Citovat
- Upravit