Glutamany od kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
319
15.8.05 14:18

Glutamany-od kdy???

Ahoj holky,
odkdy jste začali dětem dávat jídla s přídavkem glutamanů???
Dneska to cpou do všeho a když člověk potřebuje nějakou rychlovku,sámo,že to obsahuje glutamát sodný.
Dneska je to i v brambůrkách,který se sice snažím malýmu nedávat,ale on mě zastane děda,který bydlí o patro výš a malýmu je cpe-no jasně zakázaný ovoce chutná nejlíp,ne?
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
15.8.05 14:34

Ahoj Lejlo,
jestli si dobře vzpomínám tak myslím, že do 3let, to není vhodné, protože to ničí (nebo poškozuje?) růstové buňky. My jsme to od 2 roku ale sem tam porušili… :oops: Jo ty brambůrky taky nekupuju, ale když jsme byli na návštěvě tak se po nich malej mohl vždycky utlouct… :?
Iriss+2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
15.8.05 17:09

Také jsem kdysi četla, že glutaman až od tří let. To psali výrobci na svých výrobcích …
Lila a dva kluci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
15.8.05 19:24

Já myslím že je to nevhodné do tří let, ale ani potom by se to s nimi nemělo přehánět (potenciálně škodí i dospělým - u citlivějších jedinců..) Občasná konzumace - třeba v těch brambůrkách asi nevadí ale neměly by být na jídelníčku každý den (tzn. používat co nejméně polotovarů a inst. jídel jako polívky a omáčky ze sáčku ..)
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
15.8.05 20:40

Glutaman od 3 rokov a ako pise Klaris co najmenej, je to pekne svinstvo, ja som v tehotenstve vzdy zistila v com je hned mi bolo zle, ani som sa nemusela pozerat na zlozenie.
Namiesto vegety sa da kupit Solcanka, chipsy kupujeme SLovakia chips, tam je len zemiak sol a rastlinny olej. Aj ine veci sa daju kupit bez glutamanu.
Gothic+Leri 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.05 21:18

Urcite do 3 let,ale taky to uz porusujeme Kubovi je 2.5 let a asi od tech dvou mozna i o neco driv nekdy neco s glutamamem sni.Hlavne babicky to porusuji do vseho cpou masox a to je taky sajrejt,no,ale co nadelame mi to taky jedli a jsme zdavy. Ono se to asi nesmi s tou zdravou vyzivou prehanet,to by nesmeli nuc ty nase deticky.

• Citovat
  • Upravit
319
15.8.05 21:33

Ahoj holky,
díky za uklidnění,nejsem jediná matka hříšnice,která ty 3 roky nedodržela.Občas se holt udělá polívka s masoxem-když nás tlačí čas a nebo z pytlíku.
Babička s dědou mu kupují stále kdejaký Bersi a křupky a všude nápis E621,.což mě deptá,protože už je opravdu jen málo věcí,kde není.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
29.5.13 11:15

Pomooooc, maso na rajskou mi zasmrádlo, uvařila jsem ji z bujónu, ale pro malého nemám nic extra. Že mu můžu tu majdu dát k obědu?? Já se glutamátu u dětí vyhýbám jak můžu a trochu moc čtu net, tak mě trochu děsí jeho účinky :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
29.5.13 11:18
@PetiteFillette píše:
Pomooooc, maso na rajskou mi zasmrádlo, uvařila jsem ji z bujónu, ale pro malého nemám nic extra. Že mu můžu tu majdu dát k obědu?? Já se glutamátu u dětí vyhýbám jak můžu a trochu moc čtu net, tak mě trochu děsí jeho účinky :mrgreen: :oops:

tak proc nekoupis bujon bez glutamatu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
29.5.13 11:20

Došel :? Tento jsem měla jako nouzovku, když neměli ten Natur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.5.13 11:21

@PetiteFillette myslím že se nic nestane ;) nebo myslíš že mu vyroste druhá hlavička? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.5.13 11:21

@PetiteFillette radši bych mu dala něco jinýho (jogurt s pečivem, ovoce). Náš dostal od tchýně polívku ochucenou glutamátem v roce a půl a v noci jsme se díky jeho bolestem bříška nevyspali.

• Citovat
  • Upravit
13943
29.5.13 11:26

@Jasněnkaa Tak to rozhodně né :mrgreen: No ale zas na druhou stranu..viz. zkušenost Lucenky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
29.5.13 11:27

Tak ideálně od nikdy a ani pro dospělé, není to nic prospěšného a jídla, která to většinou obsahují, taky nepatří mezi něco, bez čeho se neobejdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.5.13 11:28

@PetiteFillette zeptala jsi, máš dvě rozdílné odpovědi, tak číhej třeba odpoví někdo další :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko