Glutamany od kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
29.5.13 11:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
29.5.13 11:54
@lucenka píše:
@PetiteFillette radši bych mu dala něco jinýho (jogurt s pečivem, ovoce). Náš dostal od tchýně polívku ochucenou glutamátem v roce a půl a v noci jsme se díky jeho bolestem bříška nevyspali.

A jseš si jistá, že to bylo glutamanem??? To by ho tam snad musela dát tolik, že už by se to nedalo jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.5.13 11:57
@Marcy2 píše:
A jseš si jistá, že to bylo glutamanem??? To by ho tam snad musela dát tolik, že už by se to nedalo jíst…

tak jistá si stoprocentně být nemůžu. Ale jiný neznámý jídlo ten den neměl. A asi to bude mít po mě. Protože jsem na něj dost citlivá a nedělá mýmu zažívání dobře.

• Citovat
  • Upravit
9090
29.5.13 12:01

@PetiteFillette já bych nedala…a jinak že se tak ptám, proč rajskou z bujonu? Zrovna do rajské tohle podle mě vůbec není potřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
29.5.13 12:03

@Verca1989 Nevím, jsme zvyklí jíst ji z vývaru a když jsem nemohla vyvařit maso, švihla jsem tam Extra silný bujón. Dělávám to tak, když je majda se sekanou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.5.13 12:04

Nikdy. Celkem si teď užijeme s dcerou, která má na glut. alergii :,( :,( Byli jsme v cca 18měs. na dovolené kde sice měla své jídlo ale od nás ochutnávala jídlo z restaurace(polévky byly glutamátové) a teď v retauracích apod. neřeším nic jiného. Takže vyvarovat se co nejdéle…
Je citlivější na chemii, tak se tam vyvinula i ta alegie na glutamáty, ale kdoví, kdyby se s tím nepotkala např. do 10ti let, jestli by to nezvládla líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.5.13 12:06

@PetiteFillette ajo, tak to jo. Z vývaru je lepší, to je fakt ale já většinou osmahnu kořenovou zeleninu s cibulí, přidám koření, protlak, trochu mouky a zaliju vodou. Dávám hodně mrkve, máme domácí, je dost sladká, takže to skvěle ochutí, pak už jen rozmixuju a hotovo :) Ale máš pravdu, vývar je vývar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.5.13 12:26

@PetiteFillette tak už víš? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
29.5.13 12:35
@PetiteFillette píše:
Pomooooc, maso na rajskou mi zasmrádlo, uvařila jsem ji z bujónu, ale pro malého nemám nic extra. Že mu můžu tu majdu dát k obědu?? Já se glutamátu u dětí vyhýbám jak můžu a trochu moc čtu net, tak mě trochu děsí jeho účinky :mrgreen: :oops:

Mě by tedy víc děsilo to zasmrádlé maso.

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
29.5.13 12:40
@PetiteFillette píše:
@Verca1989 Nevím, jsme zvyklí jíst ji z vývaru a když jsem nemohla vyvařit maso, švihla jsem tam Extra silný bujón. Dělávám to tak, když je majda se sekanou..

A tak :idea: Tak to je jiná, já se fakt lekla, že jsi to maso dál zpracovala na rajskou.. :oops:
Hele, to je asi tak stejně jednoduchá otázka, jako, jak obléknout dítě ven.. Někdo koukne z okna, nabalí ho jak sněhuláka, jiný v tom samém počasí vytáhne lehké tričko :nevim: Prostě, každý máme jiný životní styl, a tedy i o glutamátu si myslíme svoje..
U nás konkrétně v kuchyni nenajdeš jedinou předpřipravenou přísadu do jídla (instantní jídlo, směs koření, bujon,..), natož aby obsahovala ještě ke všemu glutamáty :mrgreen: To „nejvíc“, co mám, je fermentovaná sójová omáčka (díky enzymům, nikoli kvůli dochucení) a tak podobně.. Takže já bych ti řekla - vyhoď glutamátovou rajskou z okna a udělejte si nějaké dobré jídlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
29.5.13 12:44

@PetiteFillette Tak, jak sis nakonec poradila? A neříkej, že jsi dítě nechala v zájmu zdravé stravy hladovět :lol: ;)

• Citovat
  • Upravit
13943
29.5.13 13:27

Dala jsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.5.13 13:28
@PetiteFillette píše:
Dala jsem :oops:

8o nebožátko malé :( snad mu nevyroste druhá hlava :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13943
29.5.13 13:31

Bohužel zvítězila prázdná lednička a lenost metelit do obchodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.5.13 13:32
@PetiteFillette píše:
Bohužel zvítězila prázdná lednička a lenost metelit do obchodu :)

budu se za malého modlit :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí