Jídlo pro roční dítě

474
12.7.05 10:14

Jidlo pro rocni dite

Ahoj holky, :D
pripada mi, ze davam posledni mesice stale to same k dopoledni a odpoledni svacine (jablko, jogurt, presnidavka)a tak me napadlo, jestli nemate nejake dalsi napady na neco rozmanitejsiho?

Manzel je atopik a tak radeji nedavame alergenni potraviny, jeste aspon par mesicu :!

Diky za Vase prispevky :P

Simona&Kristy(rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
12.7.05 10:19

Ahoj Simonko,
my hodně střídáme ovoce - hrušky, broskve, blumy, banán, meruňky, včera kupodivu chutnal i červený rybíz. Když nedávám přímo kousat, namačkám s piškotama nebo přidám trochu neslazených burizonů.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.7.05 10:32

Simonko, zkus to různě kombinovat. Např. bílý jogurt + nadrobené piškoty, bílý jogurt + corn flakes, různé ovoce (maliny, ostružiny, jablko, hrušky, švestky), ať už samotné nebo s jogurtem nebo podušené. Už jsem zkusila i jahody s jogurtem, taky chutnaly. Nebo pečivo s pomazánkami ( Lučina + pažitka, Lučina + nastrouhaná mrkev, doředit vodou, jinak je to příliš hutné).
Dělám občas takovýto „dezert“ : na trošce másla osmahnu banán, přidám nastrouhané jablko, zaleju kapkou vody a chvilku podusím. Může se přidat corn fleks nebo burizony. Je to výborná sladká mňamka a malé to moc chutná.

Radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
12.7.05 10:45

Radu, ten banan zni super, to me pro maleho nenapadlo, pritom sama si to obcas delam (teda ja si to na zaver oflambuju:) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.7.05 11:08

Janat, je to fakt výborné, že :lol:
A i když já tam nedávám žádný cukr, tak je to krásné slaďkounké od toho banánu. Je to myslím fajn zpestření dětem na svačinku :P :P
Zkoušela jsem to i meruňkami a jablkem, ale to už nebylo ono, ten banán tam chyběl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.7.05 11:13

Radu diky, urcite ten banan taky zkusime :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
12.7.05 20:43

Simonko,

chtěla bych Tě poprosit,jestli bys mi mohla napsat,jaký máte přes den jídelníček :)
Já jsem na tom podobně,pořád dokola a nějaká inspirace se hodí.
My máme: snídaně ovocný jogurt
sváča ovocný sýr s chlebíkem
oběd zeleninka někdy s masem,někdy se žloutkem
sváča přesnídávka nebo ovoce
večeře instantní ovocná kaše
v noci 2krát Nutrilon
k pití fenyklový čaj,šťávičky nebo kojenecká voda celkem vypije denně tak 200ml :?
Doufám,že Tě nějak neotravuju a předem moc dík. :oops:
Hezký večer a ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.7.05 22:04

Ahoj Nado :P
vubec mi to nevadi, takze: :D
snidane: 180ml Nutrilonu HA
svacina: jablko nebo banan s bilym jogurtem
obed: cuketa s bramborem a mrkvi, nebo neco od Hippu, Hami, brambory se spenatem…
svacina: presnidavka nebo ovoce
vecere: 240ml Nutrilonu HA

mimo to jeste pres den prubezne kukuricne bio tycinky (ty mala miluje :D nebo rohlik)

takze asi nejsme zadna inspirace, spis co psaly holky se mi zda zajimavy, treba ten banan na masle :!

tak se mej fajn,

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.05 00:06

Nevím jestli to bude vhodné při HA výživě,ale k odp.sv.dávám vanilk.pudink uvař.v HIPP mléce,smíchaný napůl s jogrtem(později tvaroh)a slazený glukopurem.Moc na mě nezbývá. Kačka

• Citovat
  • Upravit
56
13.7.05 13:04

My dáváme na svačinu taky většinou ovcoe- buď jí dám „ovocný talíř“ (víc druhu ovoce a sama si bere kousky) nebo ovoce s jogurtem, nebo ovoce s piškotem nebo jogurt s přesnídávkou, mkrev s jablekm a piškotem.
Výborná je ale Lučina - lučina s nastrouhaným jablkem…
Burizony (ty čisté bílé) s jogurtem, nebo vločky s klíčky s UM
Teď jsem začala dávat i Racio chleb (takový ten polystyren, ale Racio ted vyrábí i takové tenounké plátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
21.10.11 20:02

NOVÝ DOTAZ

Ahoj jestli je tu takových diskusí více tak se omlouvám do diskusí už dlouho nechodím a tak nemám přehled.

I my dáváme v poslední době pořád to samé mi přijde. Nemůže roční dítě třeba už nějaké omáčky a jiné „normální“ obídky? Pokud ano prosím o nějaký receptík, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.10.11 20:12

ahoj,kdyby nebyla moje malá alergička na mléko a vejce,tak už,jako roční,jí s náma naše jídla,jen samozřejmě mnohem méně solená a také bych to nepřehéněla s kynutými jídly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
21.10.11 20:28

ahoj,
tak po roce jsem dělala koprovku (má rád), rajskou (nechtěl), špenát jako pro despělé (smetana, česnek, bylinky).
Jestli ti jí kousky, tak zapečený zeleninový nákypy (brambory, cuketa, mleté maso, různá jiná zelenina, zalít vajíčkem s mlíkem, případně sýr). Červená čočka s vajíčkem, mrkví, bramborama.
Já hodně čerpala tady - http://www.varime-detem.cz/recepty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
21.10.11 20:36

Roční dítko pokud neni alergické,může jíst už normálně vše co jíš ty.Samozdřejmě ne nic přesoleného nebo kořeněného.Ale klasika polévky nebo omajdy co vaříš-už určitě zvládne :wink: Na roční kontrole mi ted dokonce dětská doktorka rovnou položila otázku-Už jí všechno že? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
21.10.11 21:08

Ahoj tak malý má 13měs.a už jí normálně s náma jen nekořením malinko solím…a jak mu šmakuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí